Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: O ΟΦΗ πρέπει να αντικαταστήσει τον φορ και όχι τον μέσο Τοράλ

Ο Γιόν Τοράλ μετά από δύο χρόνια σημαντικής παρουσίας στον ΟΦΗ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για μόνιμη εγκατάσταση στο Κατάρ όπου ήδη βρίσκεται για να υπογράψει στη νέα ομάδα που θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Και κάπως έτσι ο ΟΦΗ χάνει ένα παίκτη που ναι μεν είχε πολλούς τραυματισμούς, αλλά που τον πήρε για επιτελικό μέσο και τελικά έπαιξε ελάχιστα σε αυτή την θέση και καθιερώθηκε κυρίως σαν δεύτερος σέντερ φορ στο 3-4-1-2 του Βάλντας Νταμπράουσκας κάνοντας παρά τους τραυματισμούς του μια από τις πιο παραγωγικές του σεζόν σημειώνοντας 8 τέρματα.

Στην πρώτη προπόνηση ο Λιθουανός τεχνικός ρωτήθηκε για το θέμα Τοράλ επισήμανε ότι θα κοιτάξει να το καλύψει εκ των έσω αλλά ουδείς γνωρίζει αν ο Άντριαν Ριέρα που μάλλον προορίζεται για αντί- Τοράλ μπορεί να χωρέσει στα παπούτσια του Ισπανού μέσου η θα ήταν πιο χρήσιμος να παίξει ως κανονικό δεκάρι η στα εξτρέμ όπου ο ΟΦΗ έχει έλλειψη παικτών.

Το αν θα πάρει ο ΟΦΗ παίκτη για να καλύψει το κενό του Τοράλ είναι νωρίς να το απαντήσουμε. Το σίγουρο είναι όμως ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να βρει τα “εύκολα” γκολ του Ισπανού που θα του λείψουν φέτος και προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν χρησιμότερο ο ΟΦΗ να έπαιρνε ένα παίκτη που θα μπορούσε να είχε καλά τελειώματα και την ίδια ευκολία στο γκολ με τον Τοράλ παρά απλά ένα επιτελικό μέσο που θα προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες (Μπάκιτς, Νέιρα, Ριέρα).

Αυτό που θα λείψει από τον ΟΦΗ με την απουσία του Τοράλ είναι τα γκολ του Ισπανού και εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο ΟΦΗ την προσοχή του γιατί όταν χάνεις τον πρώτο σου σκόρερ όσο καλό ρόστερ και αν πας να δημιουργήσεις είναι επιβεβλημένο να βρεις σε κάποιο άλλο παίκτη τα γκολ που χάνεις για τη νέα σεζόν.