Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ή θα πάμε όλοι μαζί ή μπορεί να μην υπάρχει ούτε στην Γ’ Εθνική ο Αιολικός!»

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του προέδρου του Αιολικού Τζιμ Αντωνάκα για την επόμενη μέρα του Αιολικού και τον σχεδιασμό της διοίκησης ενόψει Super League 2.

Στην αίθουσα τύπου του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης έδωσαν το παρών μέλη της ομάδας και της διοίκησης, παλαιότερα μέλη της διοίκησης και φίλοι του Αιολικού. Από την πλευρά του Αιολικού πέρα από τον πρόεδρο, μίλησε ο Γενικός διευθυντής  της Rush Greece Βαλάντης Μπλέτσας και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Βαγγέλης Παπαντώνης. Η συζήτησε περιελάμβανε πέντε ενότητες όπου έγιναν και οι σχετικές ερωτήσεις.

 

Αρχικά, ο Τζιμ Αντωνάκας προχώρησε σε έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς για το αγωνιστικό μέρος αλλά και σε διοικητικό επίπεδο, ενώ συζητήθηκαν τα πεπραγμένα από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης το 2019. Ακολούθως έγινε λόγος για το γεγονός ότι η ομάδα από πέρυσι το καλοκαίρι εδρεύει στην Αθήνα και τι αντίκτυπο έχει αυτή η απόφαση στην τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι του Αιολικού μίλησαν για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λέσβου που συνδέεται άμεσα με την επιστροφή του συλλόγου στο νησί. Όπως τόνισαν ενώ έχουν καταθέσει εδώ και μήνες αίτημα προς τον Δήμο Μυτιλήνης για την παραχώρηση του γηπέδου “Γεώργιος Σκούφος”, ακόμη δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση. Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει γίνει η παραλαβή του γηπέδου από τον εργολάβο, κάτι όπως διαβεβαίωσε μέλος της διοίκησης του ΝΠΔΔ αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Αυτό που ξεκαθάρισε ο κ. Αντωνάκας είναι ότι όλοι στον Αιολικό επιθυμούν την επιστροφή της ομάδας  στη Λέσβο κάτι που σημαίνει ότι θα μειωθούν αυτομάτως και τα έξοδα, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και δεν προβλέπεται άμεσα να γίνει αυτό. Αυτό που θα επιδιώξουν είναι η ομάδα να παραμένει στη Λέσβο όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες. Ακόμη πρόσθεσε ότι ανάλογες αποφάσεις θα παρθούν και για το τμήμα της Κ19, ενώ στο κάδρο της συζήτησης μπήκαν και οι προδιαγραφές που πρέπει να έχει ο «Ταρλάς» τη νέα χρονιά για να μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών.

Παρακάτω έγινε αναφορά για την μη αυξημένη προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο και κατά πόσο επηρέασε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν Μυτιληνιοί παίκτες στο ρόστερ πέρα από τους δύο νεαρούς Μαριόλα και Τεγρέλλη. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι, η ομάδα χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη από όλη τη Λέσβο τη νέα σαιζόν και ότι οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα τη νέα χρονιά με την βροντερή παρουσία τους στις κερκίδες. 

Η τέταρτη θεματική περιελάμβανε την σύσταση της ΠΑΕ, το τι απαιτείται κυρίως γραφειοκρατικά και το τι σκέψεις υπάρχουν, με τον Τζιμ Αντωνκάκα να σημειώνει ότι είναι πρόεδρος στον Ερασιτέχνη και ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα συμμετέχει, ενώ δεν έκρυψε και την πίκρα του για όλα αυτά τα χρόνια που δεν είδε όλα όσα του υποσχέθηκαν για τον Αιολικό με αποτέλεσμα να ξοδέψει πολλά περισσότερα χρήματα απ’ όσα είχε υπολογίσει.

Τέλος, έγινε λόγος για τα χρέη που πιθανόν να αναβιώσουν με την σύσταση της ΠΑΕ τα οποία αγγίζουν τις 800.000€ κα έχουν να κάνουν με δημόσια ταμεία, δάνεια που δεν έχουν εξοφληθεί από παλιότερες διοικήσεις και με συμβόλαια παικτών. Αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος του Αιολικού είναι να καθίσουν σε ένα τραπέζι μέλη παλαιότερων διοικήσεων, τοπικοί άρχοντες και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει, ώστε να βρεθούν λύσεις για την επόμενη ημέρα της ομάδας και κυρίως για το οικονομικό σκέλος. «Είναι άδικο να επωμιστούμε όλο αυτό το βάρος μόνοι μας πέρα από το μπάτζετ που απαιτείται για τη SL2 το οποίο ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ». Κλείνοντας υπογράμμισε ότι σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση θα πάμε όλοι μαζί, διαφορετικά μπορεί να μην υπάρχει ούτε στη Γ Εθνική ο Αιολικός. Αναλόγως το πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα η όλη κατάσταση θα γίνουν κρούσεις και σε άτομα τα οποία μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά το σωματείο.

Πηγή: sportlesvos