Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απολαυστικός ΟΦΗ στην πρεμιέρα, 3-2 τον Άρη με γκολ στο 90+1 από τον «μάγο» Νέιρα

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 κερδίζοντας τον Άρη στο «Γεντί Κουλέ» με σκορ 3-2, με γκολ μάλιστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από τον δικό του «μάγο», τον Χουάν Νέιρα!

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας έδειξε ότι η δουλειά που έκανε στην προετοιμασία στην Ολλανδία, θα αποδώσει καρπούς και από το πρώτο επίσημο ματς έδειξε δείγματα της δουλειάς, παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα και δημιουργία φιλοδοξιών. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την δουλειά τους απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε προκριματικά Europa Conference League και πριν μερικές ημέρες αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε στο πρώτο μέρος δυνατά και έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις προθέσεις του, απειλώντας μόλις στο 4′ από μία σέντρα του Τοράλ από αριστερά και τον Ντίκο να πιάνει την κεφαλιά η οποία κόντραρε σε αμυντικό του Άρη και πέρασε δίπλα από την εστία, παραχωρώντας το πρώτο κόρνερ του αγώνα.

Ο Άρης απείλησε στο 10′ με ένα σουτ του Κάρλσον μέσα από την περιοχή το οποίο κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Μανδά.

Στο 16′ ο Άρης βγήκε στην κόντρα επίθεση με τον Μορόν ο οποίος βιάστηκε και έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Μανδά να μπλοκάρει και δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το γκολ για τον ΟΦΗ, με τον Ντίκο να κατεβάζει την μπάλα έξω από την περιοχή πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο έκανε την προσποίηση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Χουτεσιώτη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Στο 18′ ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση από σέντρα του Κάρλσον και την κεφαλιά του Πάλμα να σταματάει στο δοκάρι όπου χρειάστηκε να επέμβει και ο Μανδάς!

Ο ΟΦΗ έδειξε υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι του και βρήκε δεύτερο τέρμα στο 38′ όταν ο Τοράρινσον εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής με ένα δεξί σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του πορτιέρο του Άρη, κάνοντας το 2-0. Ο Άρης μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 40′ με μία επίθεση από δεξιά όπου ο Μοντόγια έβγαλε την παράλληλη σέντρα στην περιοχή και ο Μορόν αυτή την φορά κατάφερε να εκτελέσει από πολύ κοντά μειώνοντας σε 2-1.

Στο 42′ ο Ντίκο έχασε μία μοναδική ευκαιρία για το 3-1 αν και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 45′ ο Λάρσον βρέθηκε μέσα στην περιοχή από αρκετά πλάγια θέση, όπου έπιασε το συρτό δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας!
Στο 50′ ο Ντίκο θα προσπαθήσει να απειλήσει με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά δεν ανησύχησε ο Χουτεσιώτης βλέποντας την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας. Ο Άρης απάντησε στο 51′ με τον Μοντόγια με ένα διαγώνιο σουτ από δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα από την εστία του Μανδά. Στο 59′ ο Πάλμα θα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ θα αναγκάσει τον πορτιέρο του ΟΦΗ σε εκπληκτική επέμβαση, διώχνοντας με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει «επεισοδιακά» στο 68′ με τον Φαμπιάνο, σε μία φάση όπου χρειάστηκε να επέμβει το VAR καθώς σε πρώτο χρόνο είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό κ. Μπαξμπάουμ. Στο 74′ ο Μπάκιτς απείλησε με ένα σουτ «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 86′ με τον Πάλμα σε εκτέλεση φάουλ, όπου είχε αιφνιδιαστεί ο Μανδάς, ωστόσο δεν το πλήρωσαν οι Κρητικοί. Για να φτάσουμε στο 90+1 με τον Νέιρα να πετυχαίνει το γκολ της νίκης για τους «ασπρόμαυρους» με κοντινό σουτ έπειτα από ασίστ του Αμπάντα, κάνοντας το 3-2. Προς το τέλος ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να πετύχει και άλλο γκολ με τον Φελίπε ωστόσο απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Οντουμπάτζο!


Οι συνθέσεις:

 

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Γκαγιέγος, Ντίκο (75′ Φελίπε), Βούρος, Καρώ (75′ Πασαλίδης), Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Τοράρινσον (83′ Αμπάντα), Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (83′ Νέιρα)


ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλς (46′ Ντουκουρέ), Ρουπ (80′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Πάλμα, Κάρλσον (80′ Τζούρασεκ), Μόρον