Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Β. Νταμπράουσκας: “Προφανώς και δεν είμαι υπερήφανος όταν δεν κερδίζουμε για έξι παιχνίδια”

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Βάλντας Νταμπράουσκας στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό με τον Λιθουανό τεχνικό να μην απαντά ευθέως στην ερώτηση που του έγινε για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Β. Νταμπράουσκας στη συνέντευξη τύπου: 

Για το ότι πέρυσι ο ΟΦΗ παίζοντας με δέκα παίκτες σε όλο το ματς πήρε ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό και φέτος υπέστη μια βαριά ήττα, και το πόσο τον προβληματίζει το γεγονός ότι η κρητική ομάδα συμπλήρωσε έξι ματς χωρίς νίκη: 

“Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και για αυτό το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο παιχνίδι που δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Πέρυσι ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι με διαφορετικό ρόστερ. Ήρθαμε να παίξουμε απέναντι με την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και παίζει και στην Ευρώπη. Βάσει του αντιπάλου κανονίζουμε και το πλάνο του αγώνα. Από μια ομάδα που ξέρεις ότι θα έχει την κατοχή προσπαθείς να μην δεχθείς γκολ. Και όσο παρακολουθείς το σκορ και είναι στο 0-0 τότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για να κάνουμε και εμείς κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω τα καταφέραμε καλά αν και ο Παναθηναϊκός είχε ένα δύο εισόδους στην περιοχή μας αν και είχαμε και εμείς κάποιες σέντρες και ευκαιρίες. Όταν το παιχνίδι άρχισε και δεν είχε ισορροπία τότε δεχθήκαμε το πέναλτι. Ένα πέναλτι που πρέπει να το δούμε 100 φορές γιατί θεωρώ ότι και οι δύο παίκτες κάνανε επαφή και αυτή την στιγμή ο Πασαλίδης είναι στο νοσοκομείο από το χτύπημα που δέχθηκε και περιμένουμε να δούμε αν είναι κάταγμα. Μετά από αυτό το χτύπημα δεν ξέρεις και τι να κάνεις γιατί ουσιαστικά χάνεις την εν συναίσθηση σου. Στο δεύτερο ημίχρονο επειδή χάναμε με 1-0 θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε αμυντικά αλλά ουσιαστικά θέλαμε να πάρουμε ρίσκα. Πιέσαμε πολύ ψηλά είχαμε μια καλή ευκαιρία από τον Φελίπε αλλά τελικά είχαμε 2-3 λάθη που σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος σαν τον σημερινό δεν τα συγχωρεί. Σήμερα ο Ιωαννίδης ήταν φανταστικός τραβούσε τους αντιπάλους δημιουργούσε διαδρόμους στους συμπαίκτες του και πολλά προβλήματα στους αμυντικούς μας. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας προφανώς και δεν μπορείς να είσαι υπερήφανος μετά από έξι ματς χωρίς νίκη ούτε όταν χάνεις με 4-0. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που δεν έχω κερδίσει σε πέντε συνεχόμενα ματς και τώρα έγιναν έξι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε κίνητρο στους παίκτες γιατί το επόμενο ματς είναι σε δύο ημέρες και μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.” 

Με τον στόχο της εξάδας να έχει απομακρυνθεί τι είναι αυτό που καλείται ο ΟΦΗ να διορθώσει στο δεύτερο γύρο: 

“Δεν μπορείς να μπεις στα πλέί οφ από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο η τον Δεκέμβριο. Πιστεύω ότι 1-2 αγώνες πριν το τέλος του δευτέρου γύρου θα ξέρουμε αν θα μπούμε στην εξάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε στόχους για το επόμενο παιχνίδι και όχι για τα πλέϊ οφ. Για παράδειγμα την περσινή σεζόν όταν ήρθα είμασταν στην τελευταία θέση και ήρθαν κάποιες νίκες που μας έφεραν κοντά στα πλέί οφ. Πρέπει να ασχοληθούμε πως θα κερδίσουμε το επόμενο ματς γιατί μια νίκη γεννά την επόμενη νίκη”.