Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Β. Νταμπράουσκας: “Χτίζουμε ήδη την ομάδα για τη νέα αγωνιστική περίοδο” (Video)

Ικανοποιημένος από την επιθετικότητα που έδειξε η ομάδα του στο σημερινό ματς με την Λαμία έμεινε ο Βάλντας Νταμπράουσκας στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του ματς με την Λαμία , ενώ για την συνέχεια τόνισε ότι στόχος του ΟΦΗ είναι να βγει πρώτος στα πλέϊ άουτ υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός μαζί με τον πρόεδρο και τον Μηνά Λυσάνδρου για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λιθουανού τεχνικού στη συνέντευξη τύπου: 

Για τη νίκη και την εμφάνιση του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο: “Λέω συνέχεια να έχετε εμπιστοσύνη στην πρόοδο μας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δουλεύουμε σκληρά. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ, με ρωτάτε γιατί δεν κερδίζουμε και δεν παίρνουμε νίκες. Θέλουμε να κερδίζουμε, δουλεύουμε σκληρά καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Με ρωτάτε για την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όμως όμοια ήταν η εμφάνιση και στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε την ελευθερία και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεχτήκαμε το γκολ από ένα λάθος και δυστυχώς δουλεύουμε σκληρά σε κάθε παιχνίδι για να τα αποφεύγουμε όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντίδραση μετά το γκολ που δεχτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν λίγο άτακτο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Με τις τρεις αλλαγές που κάναμε με τους Τοράλ, Μοσκέρα και Φελίπε άλλαξε η εικόνα του αγώνα. θέλουμε να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για αυτόν τον στόχο και να βγούμε πρώτοι σε αυτήν την διαδικασία. Είμαστε αφοσιωμένοι στον κόσμο, την ομάδα, την πόλη και το νησί και δεν είναι απλά λόγια αυτά που λέω αλλά πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη”.

Για την έκταση του σκορ και το κατά πόσο βοηθάνε τον ΟΦΗ τέτοιες νίκες : Για να πετύχεις τέσσερα γκολ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο είτε παίζεις εντός είτε εκτός έδρας. Βέβαια είμαι χαρούμενος ακόμα και αν κερδίζαμε 2-1. Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν διαφορετικά γιατί μετά το γκολ που δεχτήκαμε, παρότι δεν ήταν δική μου οδηγία, οπισθοχώρησε η ομάδα για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σήμερα πριν και μετά το ημίχρονο, όλες οι αλλαγές που μπήκαν είχαν εντολές να πιέσουν ψηλά και να πετύχουν γκολ. Το πρέσινγκ που κάναμε σε κάποια σημεία ήταν πολύ καλό, ο αντίπαλος δεν μπορούσε να ξεφύγει. Επίσης στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε κάποιες φάσεις στον χώρο για να πετύχουμε γκολ”.

Για την συνέχεια των πλέϊ άουτ : “Θα ήθελα να παίξουμε την επόμενη εβδομάδα αλλά ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται λόγω του Πάσχα. Είχαμε το ρεπό λόγω των εθνικών ομάδων και χάσαμε λίγο τον ρυθμό μας, την προηγούμενη αγωνιστική ήταν δύσκολο το παιχνίδι, τώρα μπήκαμε καλύτερα προετοιμασμένοι και πλέον θα έχουμε δύο εβδομάδες δίχως παιχνίδι. Και αυτό είναι λίγο δύσκολο γιατί οι παίκτες θα έχουν κάποιες μέρες ρεπό και είναι σημαντικό να παραμείνουμε τη νοοτροπία για τη νίκη. Το πως θα παίξουμε και τι πλάνα θα έχουμε θα το δούμε όταν θα έρθει εκείνη η εβδομάδα”.

Για τις αλλαγές των Τοράλ, Φελίπε και το αν αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζει ο ΟΦΗ : Πρέπει ν’ αναλύσουμε το παιχνίδι λεπτό – λεπτό από στατιστικής άποψης αλλά κάθε φορά έρχομαι στην συνέντευξη και με ρωτάτε γιατί παίζω με τον έναν και όχι με τον άλλον τρόπο. Βοήθησαν οι αλλαγές γιατί σκόραραν σήμερα, αλλά σχεδόν στο ίδιο λεπτό έβαλα ακριβώς τους ίδιους παίκτες με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν άλλαξε κάτι Η δουλειά του προπονητή είναι να χάνουμε ή να κερδίζουμε με τις επιλογές μας και δεν είναι αποφάσεις μόνο εκείνης της στιγμής”.

Για το αν σκέφτεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς επαγγελματίες της Κ19 στα ματς που απομένουν:  “Αυτό είναι το επόμενο βήμα, να ενώσω την πρώτη ομάδα με την Κ19. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι δικές μου αποφάσεις είναι πολύ πιο επιδραστικές από την θέση που είχε η ομάδα στο πρωτάθλημα. Όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των παικτών όταν η ομάδα είναι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και παλεύει για την ζωή της. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος για να τερματίσουμε πρώτοι στα play out. Ήδη δουλεύουμε με τον πρόεδρο και τον Μηνά Λυσάνδρου για να δημιουργήσουμε την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Θα δοθούν οι ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες στην προετοιμασία. Αυτό είναι το πλάνο αλλά ακόμα και τώρα προπονούνται με την πρώτη ομάδα  τέσσερις παίκτες από την Κ19 κάθε εβδομάδα” 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την συνέντευξη τύπου και τις δηλώσεις των δύο προπονητών: