Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επέστρεψε δύο φορές και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι ο… επτάψυχος Γιούχτας που πάει για το double!

Ο Γιούχτας ήταν πιο ψύχραιμος και τυχερός στην «ρωσική ρουλέτα» και επιστρέφοντας δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, επικρατώντας με 4-5 του Πόρου στη διαδικασία των πέναλτι (κ.δ 2-2)

Συναρπαστικός ημιτελικός με τον Πόρο να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα στο παιχνίδι και τον Γιούχτα να ισοφαρίζει ισάριθμες για να στείλει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η ομάδα των Αρχανών ήταν πιο εύστοχη και πιο τυχερή, παίρνοντας την πρόκριση με 5-4.

Ο Άγγελος Καστελλιανάκης έδωσε προβάδισμα στον Πόρο μόλις στο 5ο λεπτό, για να έρθει ο Ροβίθης με ένα απίθανο γκολ να φέρει το ντέρμπι στα ίσια για το 1-1 στο 50′. Στο 63′ και πάλι ο Καστελλιανάκης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Πόρο για το 2-1, με τον Μηνά Τζανή να ισοφαρίζει για τον Γιούχτα με την συμπλήρωση 80 λεπτών παιχνιδιού στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα το παιχνίδι στον “ξαφνικό θάνατο” των πέναλτι.

Παρότι η διαδικασία των πέναλτι άρχισε με άσχημο τρόπο για τον Γιούχτα  με την άστοχη εκτέλεση του Λευτέρη Γιαλούση, το σύνολο του Νίκου Σουργιά ήταν αυτό που χαμογέλασε στο τέλος, με τον Κόλλια να αποκρούει το πέναλτι του Κουτάντου και τον Γροσδάνη να γίνεται μοιραίος για τον Πόρο, αστοχώντας στην δική του εκτέλεση, με αποτέλεσμα η ομάδα των Αρχανών να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Εκεί ο Γιούχτας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ Κρουσώνα στο Τυμπάκι, με στόχο να ζευγαρώσει τους τίτλους του τη φετινή χρονιά, μετά την κατάκτηση του πρωταθληματος στον 5ο Όμιλο της Γ’ Εθνική.

Το ματς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δοκάρι για τον Πόρο, με τον κεντρικό του αμυντικό, Μπάμπη Παπαδομιχελάκη σε μία προώθηση του να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο με κεφαλιά ωστόσο η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη καθώς σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 5′ ο Πόρος άνοιξε το σκορ. Ο Άγγελος Καστελλιανάκης έμεινε ολομόναχος λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Γιούχτα, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να τον κοιτούν και εκείνος πλήγωσε τον Κόλλια με δυνατό σουτ που κατέληξε στην δεξιαά γωνία της εστίας.

Στο 15′ ο Μέμμος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να δώσει σαφές προβάδισμα στον Πόρο, με τον Γελαδάρη να τον ανακόπτει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Καλύτερη η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού στα πρώτα λεπτά, με εκείνη του Νίκου Σουργιά να έχει μπει αρκετά μουδιασμένα και τον έμπειρο τεχνικό να αναγκάζεται να αντικαταστήσει τον Γιώργο Τουγλή λόγω τραυματισμού με τον Κώστα Ψαρρά.

Από βαθιά μπαλιά του Γιαλούση, ο Ροβίθης βρέθηκε δεξιά στην περιοχή σε θέση βολής απέναντι στον Ζαφείρη με τον κίπερ του Πόρου να τον νικά και στη συνέχεια τους αμυντικούς του ν’ απομακρύνουν, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ροβίθης εκμεταλλευόμενος μία στραβοκλωτσιά του Νίκενσον έφερε το παιχνίδι ξανά σε ισορροπία με απίθανο ανάποδο ψαλίδι, για το 1-1.

Η συνέχεια εξαιρετική για τις δύο ομάδες, με τον Πόρο να ψάχνει το γκολ με το οποίο θα ανακτούσε το προβάδισμα και τον Γιούχτα προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση.

Τελικά αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι “μπλε” με τον Σένκα έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Γιούχτα, να δίνει έτοιμο γκολ στον Καστελλιανάκη για το 2-1, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για οφσάιντ, τόσο στον διαιτητή Σαμιωτάκη, όσο και α’ βοηθό του Σφακιανάκη.

Στο 68′ χρειάστηκε η επέμβαση του Ζαφείρη για να κρατήσει το προβάδισμα υπέρ του Πόρου, με τον Ροβίθη να μην μπορεί σε αυτή τη φάση να ισοφαρίσει για τον Γιούχτα.

Στο 80′ ο Γιούχτας κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και πάλι, με τον αρχηγό του Μηνά Τζανή να καιροφυλαχτεί στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, με τους παίκτες του Πόρου, να διαμαρτύρονται με τη σειρά τους για επιθετικό φάουλ, στην προσπάθεια του Τζανή, με την ένταση να κρατάει για μερικά λεπτά μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο αντίπαλοι έψαξαν το γκολ, ώστε να αποφύγουν την διαδικασία των πέναλτι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και έτσι ο νικητής θα έπρεπε να αναδειχθεί μέσω της «ρώσικης ρουλέτας».

Η διαδικασία των πέναλτι:

Γιούχτας: Χαμένο το πρώτο πέναλτι για τον Γιούχτα από τον Γιαλούση, με το 0-0 να παραμένει.

Πόρος: Γκολ ο Σένκα, 1-0

Γιούχτας: Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Γελαδάρης.

Πόρος: Άψογο το πέναλτι του Καστελλιανάκη, 2-1.

Γιούχτας: Πέφτει σωστά ο Ζαφείρης, αλλά το πέναλτι του Ψαρρά ήταν άπιαστο, 2-2.

Πόρος: Στα δίχτυα του Κόλλια το πέναλτι του Μέμμου, 3-2.

Γιούχτας: Ακουμπά τη μπάλα ο Ζαφείρης αλλά δεν αποσοβεί το πέναλτι του Ροβίθη, 3-3

Πόρος: Ο Κόλλιας αποκρούει το πέναλτι του Κουτάντο, το 3-3 παραμένει.

Γιούχτας: Γκολ ο Κοντογιάννης, 3-4.

Πόρος: Ο Πήλιος είναι εύστοχος, 4-4.

Γιούχτας: Αλά Πανένκα εκτέλεση του Βρεττού, στα δίχτυα, 4-5.

Πόρος: Πολύ άστοχη η εκτέλεση πέναλτι του Γροσδάνη και με σκορ 4-5 στη διαδικασία των πέναλτι ο Γιούχτας περνά στον τελικό.

Πόρος (Γιάννης Χατζησεβαστός): Ζαφείρης, Μπάμπης, Παπαδομιχελάκης, Αυγουστάκης, Κουτάντος, Καλαμιώτης, Καστελλιανάκης, Μέμμος, Νάκας, Νίκενσον, Φρρόκου (75′ Πήλιος)

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς): Κόλλιας, Γελαδάρης, Τζανής, Γιαλούσης, Τουγλής (15′ λ.τ Ψαρράς), Αργκιλέσι (74′ Κοντογιάννης), Κίσσας, Αζίζι, (65′ Βρεττός),  Δωματάς, Γκίνη (74′ Δασκαλάκης), Ροβίθης.