Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μιχ. Μπούσης: “Έγιναν λάθη αλλά η ομάδα δεν θα πέσει, αν φύγω θα με διώξει ο ίδιος ο ΟΦΗ”

Σε μια εφ΄όλης της ύλης συζήτησης με τους δημοσιογράφους της ομάδας που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ και η οποία κράτησε πάνω από μια ώρα ο ισχυρός άνδρας της κρητικής ομάδας άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στην ομάδα μιλώντας για όλα τα ανοικτά ζητήματα του συλλόγου τόσο σε αγωνιστικό όσο και εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας τόνισε ότι έγιναν λάθη το καλοκαίρι στο σχεδιασμό της και πως εκ του αποτελέσματος οι αλλαγές που έγιναν με την απομάκρυνση κάποιων σημαντικών προσώπων στην ομάδα έγιναν καθυστερημένα. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν θα υποβιβαστεί ο ΟΦΗ προαναγγέλλοντας μάλιστα και γενναία μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην τελευταία ανακοίνωση των οργανωμένων συνδέσμων του ΟΦΗ και στο τι τον πείραξε απο αυτήν τονίζοντας ότι αν φύγει κάποια στιγμή από τον ΟΦΗ θα τον διώξει η ίδια η ομάδα.

Τέλος αναφέρθηκε και στη λύση της συνεργασίας με τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά όπως και με άλλα στελέχη της ομάδας , ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος ο τρόπος διαχείρισης της ΠΑΕ στην αλλαγή του σήματος της ομάδας και πως έπρεπε ίσως να συμμετέχει και ο κόσμος του ΟΦΗ σε αυτή την σημαντική αλλαγή.

Το Primesport.gr έδωσε το παρών σε αυτή την συνάντηση και σας μεταφέρει αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρητικής ΠΑΕ Μηνά Λυσάνδρου: 

Για το πως έφτασε ο ΟΦΗ να είναι τελευταίος στη βαθμολογία λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου και τι προτίθεται να κάνει: 

“Έχουν γίνει μερικά λάθη από την αρχή της σεζόν. Τα είδαμε και αλλάξαμε κάποιους ανθρώπους αλλά μέχρι τον Ιανουάριο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ενισχύσουμε την ομάδα με μεταγραφές. Φέραμε ένα πολύ καλό προπονητή τον κ. Νταμπράουσκας και όταν θα γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης θα βοηθήσουμε την ομάδα να πάει καλύτερα στο δεύτερο γύρο”. 

Για το αν καθυστέρησαν να γίνουν οι αλλαγές αυτές στον ΟΦΗ: “Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι όντως άργησαν αυτές οι αλλαγές. Η ομάδα πέρασε μερικούς τραυματισμούς και χάλασαν και οι συμφωνίες με κάποιους παίκτες και αυτό μας επηρέασε. Να είστε σίγουροι όμως ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε για την ομάδα τον Ιανουάριο”. 

Για το αν παραμένει το ίδιο ζεστός παρά την κακία της ομάδας και το αν θα μείνει σε αυτή σε ένα ενδεχόμενο υποβιβασμό της: “Το σχέδιο είναι πάντα ίδιο. Όταν ήρθα εδώ δεν βρήκα ούτε μπάλες στο ΒΑΚ. Η πρώτη ομάδα πρέπει να προχωράει από μόνη της και να δουλεύουμε και τις υποδομές. Η ομάδα σε αυτά τα 4 χρόνια παρουσίας μου βγήκε Ευρώπη αλλά έχουν γίνει και λάθη. Δεν ήρθα στον ΟΦΗ για να είναι ούτε στην 8η ούτε στην 10η , ούτε στην τελευταία θέση. Δεν πρέπει η ομάδα να κινδυνεύσει αλλά καμιά φορά το ποδόσφαιρο σε αδικεί με τα αποτελέσματα. Αν είχαμε κερδίσει την Λαμία και τον Ιωνικό τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο έχει τα πάνω του και τα κάτω του αλλά δυστυχώς η εικόνα που μένει είναι το αρνητικό αποτέλεσμα .Αυτό που κοιτάω εγώ προσωπικά είναι ο αγώνας της Δευτέρας που πρέπει να τον κερδίσουμε οπωσδήποτε”. 

Για τις αντιδράσεις των οργανωμένων του ΟΦΗ και την ανακοίνωση που εξέδωσαν και το αν υπήρξε σκέψη στο μυαλό του να αποχωρίσει από την ομάδα : “Θεωρώ ηλίθιο αυτό το πράγμα γιατί αν αυτή την στιγμή δεν ήμουν στην προεδρία της ομάδας ο ΟΦΗ θα έπαιζε στο τοπικό. Εγώ βάζω λεφτά στην ομάδα. Έρχομαι στο Γεντι Κουλέ στο ματς με τον Ιωνικό που είναι κρίσιμο και πουλάμε 1.000 εισιτήρια και την ίδια ώρα πάω στο Άρης- ΟΦΗ και έχει 12.000 κόσμο. Όταν ήρθα εδώ οι Σαμαράδες μου είπαν άλλα πράγματα και δεν βρήκα τίποτα από αυτά. Η ομάδα έχει πλέον συνεργασία με σημαντικές εταιρίες και όλες αυτές οι εταιρίες δεν θα ερχόταν αν δεν ήταν ο ΟΦΗ αυτό που είναι σήμερα. Αυτά τα λεφτά που έχω βάλει στον ΟΦΗ δεν τα έχει βάλει κανένας. Νιώθω αδικημένος Πρέπει ντρέπονται κάποιοι για αυτά που γράφονται Καλύτερα να έρχομαι στην Κρήτη σαν τουρίστας και να παιρνάω καλά όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Ο πατέρας μου μετά την ανακοίνωση και τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ιωνικό μου είπε πόσα χρήματα έχεις βάλει στην ομάδα να στα δώσω και να φύγεις. Δεν ήρθα στην Κρήτη για να κοροϊδέψω κανέναν  Δουλεύω από 12 ετών παιδί και έχω αξιοπρέπεια. Όταν η ΑΕΚ έπαιζε στη Γ Εθνική μάζευε 30.000 κόσμο εδώ παρακαλάμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Φτιάξαμε δύο σουίτες και σε μια πόλη όπως το Ηράκλειο με τόσους επιχειρηματίες μπορέσαμε να πουλήσουμε μόνο την μια. Για ποια στήριξη μιλάμε λοιπόν. Εγώ αν φύγω από την ομάδα ο ΟΦΗ θα με κάνει να φύγω. Υπάρχουν αντιδράσεις γιατί παω σε άλλα γήπεδα. Εγώ θέλω να είμαι υπερήφανος σαν πρόεδρος του ΟΦΗ και να πάω σε οποιοδήποτε γήπεδο. Είμαι μαθημένος διαφορετικά στο εξωτερικό.” 

Για το τι δεν πήγε καλά στη συνεργασία με τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά: “Δεν με κλέψανε οι Σαμαράδες απλά δεν δούλεψε σωστά η συνεργασία μας. Το σημαντικό για εμένα είναι να μην υπάρχει αρνητικότητα στην ομάδα”. 

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα θα τα καταφέρει τελικά και δεν θα υποβιβαστεi : “Δεν θα πέσει η ομάδα είμαι σίγουρος. Η διακοπή που έρχεται θα μας βοηθήσει. Εγώ πιστεύω ότι με την δουλειά που θα κάνει η ομάδα στην διακοπή και τους παίκτες που θα πάρει θα καταφέρει να σωθεί”. 

Για το αν έχει παρθεί απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής ο κ. Λυσάνδρου απαντώντας στο ερώτημα επισήμανε: “Εμείς αυτή την στιγμή την κατάσταση την χαρακτηρίζουμε ως κρίσιμη και προσπαθούμε να την διαχειριστούμε. Όταν έφυγαν οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς είπαμε να μην πάρουμε γρήγορες αποφάσεις για τους αντικαταστάτες τους και δεν θέλω να βιαστούμε. Η πρώτη κίνηση μας ήταν να πάρουμε ένα πολύ καλό προπονητή και η δομή της λειτουργίας της ομάδας και στο κομμάτι του τεχνικού διευθυντή η του σκάουτινγκ να χτιστεί γύρω από αυτόν. Ο κ Νταμπράουσκας θα έχει αυξημένο ρόλο σε αυτό το κομμάτι λειτουργίας της ομάδας”. 

Για το θέμα με την αλλαγή του σήματος, τις αντιδράσεις του κόσμου και το αν θα άλλαζε τον τρόπο που έγινε η αλλαγή του νέου σήματος αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω: “Δεν ήρθαμε εδώ για να ξεγράψουμε την ιστορία του ΟΦΗ. Όλα τα σήματα των ομάδων κάποια στιγμή αλλάζουν. Δεν το θεωρώ τόσο αρνητικό αυτό. Καταλαβαίνω το δέσιμο του κόσμου με το σήμα της ομάδας αλλά η ομάδα και με αυτό το σήμα παραμένει ο ΟΦΗ δεν άλλαξε όνομα. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα λειτουργούσα διαφορετικά στον τρόπο αλλαγής του σήματος εκεί ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που έγινε και αυτό φάνηκε από την απήχηση που είχε η κίνηση μας φέτος με την συμμετοχή του κόσμου για το σύνθημα στο πούλμαν της ομάδας Δεν μπορούμε να αλλάζουμε κάθε χρόνο το σήμα αλλά σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας στα 100 χρόνια της ομάδας να επαναφέρουμε ίσως το παλιό σήμα σε μια επετειακή φανέλα για κάποια ματς που θα έχει και την δική της ιστορική αξία” 

Για την επιθυμία του να φτιάξει ο ΟΦΗ ένα νέο γήπεδο μέσα στον αστικό ιστό της πόλης του Ηρακλείου και το αν έχει εγκαταλειφθεί τελικά η περίπτωση ολικής ανακαίνισης του Γεντί Κουλέ: Σε πρώτη φάση κάναμε μια μελέτη για να φτιάξουμε το γήπεδο μας και να το πάμε σε επίπεδο 4 αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα και κυρίως το θέμα του νεκροταφείου που μας βάζει πολλά εμπόδια. Πρέπει να κάτσουμε κάτω μαζί με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ηρακλείου να βρούμε ένα χώρο μέσα στο Ηράκλειο για να χτίσουμε το νέο γήπεδο του ΟΦΗ σε ανταλλαγή με το Γεντί Κουλέ”. 

Για το τι θα γίνει στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και το αν υπάρχει συμφωνία για να έρθει η Άντερλεχτ στο Ηράκλειο για προετοιμασία και φιλικό με τον ΟΦΗ ο κ Λυσάνδρου τόνισε: “Είμαστε στις τελικές διαπραγματεύσεις για να έρθει τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου η Άντερλεχτ για μια εβδομάδα προετοιμασίας στο Ηράκλειο και να παίξουμε και ένα φιλικό μαζί της. Έχουμε κάνει συζητήσεις και με ακόμη μια ομάδα από το εξωτερικό για να έρθει αυτό το διάστημα και να γίνει ένα μίνι τουρνουά. Ο ΟΦΗ το διάστημα της διακοπής θα μείνει στο Ηράκλειο και θα φύγει από εδώ μόνο αν παίξει κάποιο φιλικό εκτός νησιού”. 

Για το αν θα έψαχνε κάποιο συμπαίκτη σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο : “Όπως ξέρετε εγώ ήρθα στον ΟΦΗ μαζί με τον θείο μου τον κ. Παλυβό αλλά στη συνέχεια αποχώρησε. Δεν είναι εύκολο να έχεις κάποιο συμπαίκτη όταν έχεις κάποια ομάδα γιατί πολλές φορές δεν είναι εύκολο να παρθούν αποφάσεις και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις”