Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα κέρδη του ΟΦΗ στο Βικελίδης έδειξαν και τι πρέπει να γίνει τον Ιανουάριο

Ο ΟΦΗ κατάφερε και με σύμμαχο την τύχη αλλά και την πίστη που έδειξε απέσπασε μια πολύτιμη ισοπαλία που είναι σαν νίκη κυρίως στον ψυχολογικό τομέα για την κρητική ομάδα που έχει κάνει ένα πολύ κακό πρώτο γύρο , και θέλει να τον κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα στα τρία ματς που απομένουν μέχρι την λήξη του. 

Αν κερδίσει εντός έδρας Ιωνικό και Λεβαδειακό θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να απομακρυνθεί αρκετά από τις δυο τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος ώστε να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια και τον δεύτερο γύρο.

Στο ματς με τον Άρη ο ΟΦΗ κέρδισε αυτοπεποίθηση, αλλά και κάποια  τακτικά στοιχεία στο παιχνίδι του όπου ειδικά στα εκτός έδρας ματς θα τον βοηθήσουν αρκετά προκειμένου να πάρει τους πόντους που θέλει στον δεύτερο γύρο μακριά από το σπίτι του.

Το 4-2-3-1 προφανώς και είναι ένα σύστημα που ταιριάζει στον ΟΦΗ και αυτό φάνηκε σε κάποια σημεία του χθεσινού αγώνα αλλά από την άλλη αυτό το σύστημα χρειάζεται και τα κατάλληλα υλικά. Αν ο ΟΦΗ π.χ αντί του τακτικά χαμένου Τζου στο χθεσινό ματς είχε ένα υγιή Τσιλιανίδη στα άκρα και αντί του πιο ανασταλτικού Ντιουσέ ένα Νέιρα τότε ίσως έφευγε και με το διπλό από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακόμα και ο Ντίκο που έχει θέμα στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να βοηθήσει στο χθεσινό ματς απέναντι στην ευάλωτη άμυνα του Άρη όταν ο ΟΦΗ προσπαθούσε να φτάσει οργανωμένα έξω από την περιοχή των κιτρίνων.

Το χθεσινό ματς κατέδειξε πόσο σημαντικές είναι την δεδομένη χρονική στιγμή οι απουσίες των Νέιρα , Τσιλιανίδη και Ντίκο και από την άλλη πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ενίσχυση του ΟΦΗ με δύο ποιοτικούς παίκτες στα άκρα της επίθεσης που θα πατάνε περιοχή, ενός οκταριού που θα δώσει περισσότερα στοιχεία ανάπτυξης στον άξονα της κρητικής ομάδας , και ενός σέντερ φορ που θα τον “ταϊσει” και θα του ανοίξει διαδρόμους ο χρήσιμος αλλά όχι φορ περιοχής Γκερέρο.

Από το ματς με τον Άρη προσωπικά κρατάω και την εξαιρετική εμφάνιση του Περέα που έδειξε ότι μπορεί να μην είναι το κλασικό οκτάρι αλλά είναι ένας χρήσιμος παίκτης για να παίξει την κόντρα επίθεση ο ΟΦΗ από τον άξονα και να κουβαλήσει την μπάλα μέχρι εκεί που πρέπει.

Ο Νταμπράουσκας από την άλλη έδειξε ότι είναι ένας προπονητής που δεν θα φοβηθεί κανένα ματς αλλά συνάμα θα το διαχειριστεί σεβόμενος τις δυνατότητες του κάθε αντιπάλου γνωρίζοντας όμως παράλληλα και τις δυνατότητες της δικής του ομάδας και το ποια είναι τα όρια της.

Πρώτο δείγμα θετικό λοιπόν για τον Λιθουανό όχι μόνο για την κατάκτηση του πολύτιμου βαθμού στο Κλ. Βικελίδης αλλά κυρίως για τον τρόπο διαχείρισης του ματς.

Στο ματς με τον Ιωνικό όμως ο ΟΦΗ είναι αυτός που θα κληθεί να γίνει Άρης απέναντι στον Ιωνικό και να κάνει παιχνίδι κόντρα στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος που φιγουράρει στην τελευταία θέση. Εκεί θα κρίνουμε και την επιθετική φιλοσοφία του Νταμπράουσκας σε ματς όπου ο ΟΦΗ είναι το φαβορί και έχει το άγχος της νίκης.