Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι θα γίνει με την “θέση” του πρωταθλητή Λασιθίου στα μπαράζ?

Τα πρωταθλήματα στην Κρήτη οδεύουν προς το φινάλε τους και ήδη έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα των play off για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ωστόσο αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη από την ομοσπονδία, είναι το τι θα γίνει με την “θέση” του πρωταθλητή Λασιθίου.

Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει τα πρωταθλήματα της Κρήτης, με τον Ερμή Ζωνιανών να έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο στο Ρέθυμνο, τον Γρανίτη να έχει τον πρώτο λόγο στα Χανιά, ενώ μεγάλη μάχη γίνεται στο Ηράκλειο για τον τίτλο του πρωταθλητή ανάμεσα σε ΠΟΑ και ΠΑΟΚρουσώνα  και φυσικά για την είσοδο στα μπαράζ ανόδου και την μάχη για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Ωστόσο, το ερωτηματικό που προκύπτει είναι το τι θα γίνει με την θέση του πρωταθλητή Λασιθίου, με δεδομένο πως φέτος δεν διεξήχθη κανένα πρωτάθλημα της ΕΠΣΛ. Από την ΕΠΟ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, για το αν δηλαδή κάποια ομάδα θα αντικαταστήσει το συγκεκριμένο κενό ή αν στα μπαράζ κάποια ομάδα κάθε αγωνιστική θα παίρνει ένα “ξεκούραστο” τρίποντο.

Το πρώτο σενάριο μοιάζει αρκετά απίθανο, καθώς δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για ένα ενδεχόμενο μίνι πρωτάθλημα, μεταξύ των δεύτερων από ΕΠΣΗ, ΕΠΣΡ και ΕΠΣΧ, ενώ το δεύτερο σενάριο, που τη δεδομένη στιγμή μοιάζει πιο πιθανό, ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς οι ομάδες θα έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον 7ο όμιλο:

Πρωταθλητής Αθηνών Β’ – Πρωταθλητής Δυτικής Αττικής
Πρωταθλητής Ρεθύμνου – Πρωταθλητής Χανίων
Πρωταθλητής Ηρακλείου – Πρωταθλητής Λασιθίου
Ρεπό: Πειραιά Α΄

Το πρωτάθλημα των πρωταθλητριών των ΕΠΣ θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός + 1 ρεπό). Από κάθε όμιλο θα ανέβουν οι πρώτες τρεις ομάδες της τελικής βαθμολογίας, ενώ συνολικά θα “ανέβουν” στη Γ’ Εθνική 24 ομάδες.

πηγή sportscaster,gr