Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση “θρίλερ” για τον Παναιτωλικό στα πέναλτι απέναντι στον Διαγόρα

Ο Διαγόρας Ρόδου αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι για τον Παναιτωλικό που χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι και τον τερματοφύλακα του τον Στεργιάκη για να πάρει μια πολύ δύσκολη πρόκριση για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Στην κανονική διάρκεια η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε με 0-1 με γκολ του Βοϊλη, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανιά στο 30΄.

Στα δύο 15λεπτα της παράτασης δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι για να ξεκαθαρίσει ποια θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Μλάντεν να ευστοχεί και τους Μανιά, Μπαλντασαρά να αστοχούν διαδοχικά, πριν ισοφαρίσει ο Μανωλάκης. Ακολούθησε εύστοχη εκτέλεση των Λιάβα , Πάρντο , Χατζηθεοδωρίδη, με τον Μασούρα να αστοχεί αλλά τον Αυγερινό να απαντά με απόκρουση στον Πέρεθ! Ο Τσιαντούλας ευστόχησε, ο Μπουζούκης νικήθηκε από τον Αυγερινό, όμως ούτε ο Διαγόρας μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ντουάρτε ανέλαβε την επόμενη εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο Στεργιάκης απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι και ο Παναιτωλικός προκρίθηκε.

Αναλυτικά οι 14 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16»:

Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Άρης
Αστέρας Τρίπολης

ΟΦΗ

Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Βόλος
Athens Kallithea FC
Νίκη Βόλου
ΑΕΛ
Παναιτωλικός

Τα παιχνίδια που εκκρεμούν:
Ατρόμητος – Γιούχτας ή Εθνικός
Λαμία – Λεβαδειακός ή Αιολικός