Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Η “πιτσιρικαρία” του ΟΦΗ δείχνει το δρόμο για την επόμενη ημέρα

Αν κάτι έχει να κρατήσει ο ΟΦΗ από το ματς με τον Ατρόμητο πέρα από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου είναι τρεις ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους αλλά κυρίως τον ποδοσφαιρικό “τσαμπουκά” που έδειξαν στην αναμέτρηση του Σαββάτου. 

Πρώτος και καλύτερος ο 23χρονος τερματοφύλακας Νίκος Χριστογεώργος που μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του ως βασικός στη σεζόν απέδειξε ότι άνετα μπορεί να “χτυπήσει” την πόρτα της βασικής ενδεκάδας ακόμα και αν ο Μπάουμαν φύγει αύριο που λέει ο λόγος γιατί με τη χρονιά που έχει κάνει ο 27χρονος βασικός γκοκλκίπερ του ΟΦΗ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για να πάρει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα ο Χριστογεώργος. Με επεμβάσεις σε καίρια σημεία και αξιοζήλευτη σταθερότητα ο Χριστογεώργος δείχνει ότι μπορεί να είναι ο επόμενος λαγός που θα βγει από το καπέλο των “ανθρώπων” του ΟΦΗ μετά τον Μανδά που δεν θα αργήσει η ώρα να γίνει αναντικατάστατος στη Λάτσιο.

Υπάρχουν όμως και δύο νεαροί ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του ΟΦΗ που μπήκαν αλλαγή στο προχθεσινό ματς και με την “φλόγα” τους συμπαρέσυραν και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας που έδειχναν να έχουν μείνει απο δυνάμεις και ουσία στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γιάννης Αποστολάκης εν πρώτης από την στιγμή που μπήκε έστω και αν παίζει στα άκρα της επίθεσης που δεν είναι η φυσική του θέση έδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει ρόλο πλέον σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του ΟΦΗ όπως τα στημένα τα οποία αναλαμβάνει να εκτελεί ο ίδιος τις περισσότερες φορές και αυτό από μόνο του δεν είναι τυχαίο γεγονός. Ο 19χρονος Ρεθυμνιώτης μεσοεπιθετικός είναι πλέον ένας εν δυνάμει βασικός ποδοσφαιριστής μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά κυρίως ενόψει και της επόμενης χρονιάς όπου ο ΟΦΗ σε διαφορετική περίπτωση θα έψαχνε κανένα ξένο αμφιβόλου ποιότητας για να καλύψει τη θέση του. Πλέον ο Αποστολάκης έχει φτάσει τις 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο έχοντας πετύχει και 1 γκολ και γίνεται ο πρώτος παίκτης από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ που παίζει διπλάσιο αριθμό αγώνων σε ένα πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Πέραν του Γιάννη Αποστολάκη όμως ακόμη ένα Ρεθυμνιωτάκι που ξενιτεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία από την πόλη του και έκανε την διαδρομή Ρέθυμνο- ΒΑΚ καθημερινά είναι ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης. Και αυτός όπως και ο Αποστολάκης είναι 19 ετών παίζει σε θέσεις όπου ο ΟΦΗ έχει δεδομένα πρόβλημα στην επίθεση και δείχνει ότι σιγά σιγά είναι ο επόμενος που έρχεται για να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας μετά τον Αποστολάκη.

Για να ακριβολογούμε βέβαια ίσως αυτή την πόρτα ο Θεοδοσουλάκης να την είχε χτυπήσει και νωρίτερα αν δεν είχε την ατυχία πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου να υποστεί ρήξη χιαστών που τον πήγε αρκετά πίσω σε σχέση με τον Αποστολάκη. Πλέον ο ταχύτατος Ρεθυμνιώτης επιθετικός είναι απόλυτα καλά πήρε επί Δέλλα την πρώτη του συμμετοχή στα Play Offs είχε μια ασίστ έτοιμο γκολ στον Αποστολάκη και μια μεγάλη ευκαιρία τετ α τετ ο ίδιος με τον Μαρκετζιάνι δείχνοντας ότι είναι έτοιμος και αυτός να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά όπως και ο Αποστολάκης.

Μέσα σε ένα βράδυ που δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα ο ΟΦΗ κέρδισε τρία παιδιά που με την κατάλληλη αξιοποίηση μπορούν να αποτελέσουν τρεις καλές εσωτερικές μεταγραφές που παράλληλα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα που πάει να εκλείψει σε μεγάλο βαθμό όταν στο φετινό ρόστερ της κρητικής ομάδας βρίσκονται συνολικά 20 ξένοι παίκτες.