Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Κανείς δεν θα θυμάται πως έπαιξες αλλά το ότι κέρδισες

Ο ΟΦΗ μετά από 110 ημέρες κατάφερε έστω και πάλι από την άσπρη βούλα του πέναλτι να προσθέσει ένα πολύτιμο τρίποντο στο σακούλι του στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι του πρωταθλήματος της Super League κερδίζοντας με 1-0 τον Παναιτωλικό. 

Η κρητική ομάδα επιθετικά έκανε για ακόμη μια φορά ένα κακό παιχνίδι δείχνοντας ότι σε αυτό το κομμάτι εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της και παρότι σκόραρε και χθες παραμένει μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Βόλο η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με 16 τέρματα.

Ο ΟΦΗ δεν έπαιξε κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο χθες αλλά όπως έλεγε και ο μεγάλος Έγκε Γκέραρντ “κανείς δεν θα θυμάται μετά από λίγο καιρό πως έπαιξες αλλά το ότι κέρδισες αυτό το ματς”. Και αυτή είναι η σκληρή αλλά συνάμα και ρεαλιστική πραγματικότητα. Αφού με αυτή τη νίκη ο ΟΦΗ απέβαλε ένα μεγάλο βαρύ φορτίο για την παραμονή στην κατηγορία που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη γιατί έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα αλλά σίγουρα  μπορεί να αναπνέει από χθες καλύτερα.

Ίσως αν δεν είχε δεχθεί και αυτό το γκολ με τον Ατρόμητο στο 98΄τώρα να μιλούσαμε για βέβαια παραμονή και επαναπροσέγγιση δειλά δειλά του στόχου της εισόδου στην πρώτη εξάδα. Αλλά με τα αν δεν μπορείς να κάνει προγραμματισμό στο ποδόσφαιρο και να θέτεις στόχους.

Για να μην ξεγελιόμαστε από τη χθεσινή νίκη ο ΟΦΗ οφείλει άμεσα να βελτιώσει την επιθετική του λειτουργία αν θέλει να κυνηγήσει με αξιώσεις μια διάκριση στο Κύπελλο φτάνοντας αρχικά στους “4” της διοργάνωσης και αποκλείοντας τον Παναιτωλικό που έδειξε και αυτός ότι δύσκολα πατάει περιοχή.

Η για να ακριβολογούμε σε αυτό συνέβαλε και ο ΟΦΗ με τη χθεσινή του εμφάνιση καθώς μετά από 11 παιχνίδια στο πρωτάθλημα κατάφερε να μην δεχθεί γκολ καθώς η τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν στο εκτός έδρας ματς με την Κηφισιά όπου οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 0-0 στο ΔΑΚ Λαμίας στις 22 Οκτωβρίου του 2023 στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής.

Ο νεοφερμένος Μπρεσάν έφερε ηρεμία και σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας , επανέφερε τον Βούρο σε υψηλά στάνταρ απόδοσης καθώς χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στον ΟΦΗ και απέδειξε ότι όταν υπάρχει ένας καλός παίκτης δίπλα στον άλλο βελτιώνεται και η συνολική εικόνα της ομάδας.

Είναι η πρώτη φορά που μετά από καιρό ο ΟΦΗ δέχθηκε πίεση από τον αντίπαλο αλλά καθάρισε με σχετική ευκολία όλες τις επιθετικές ενέργειες του Παναιτωλικού.

Αυτό που του λείπει πλέον είναι να βρει ανάλογου επιπέδου παίκτες τύπου Μπρεσάν και στην επίθεση προκειμένου να ξαναβρεί την χαμένη του αγωνιστική ταυτότητα και να κυνηγήσει με αξιώσεις μια διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδος βελτιώνοντας παράλληλα και την εικόνα του στο πρωτάθλημα.

Ένας εξτρέμ και ένας σέντερ φορ ποιότητας θα βοηθήσουν αρκετά τον ΟΦΗ και απ΄ότι μαθαίνω ο Μιχ.Μπούσης δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε ακόμη δύο κινήσεις ουσίας για την ενίσχυση του ρόστερ.

Τέλος ένα από τα μεγάλα κέρδη του ΟΦΗ στο χθεσινό ματς ήταν και η χρησιμοποίηση του Αποστολάκη σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος. Ο μικρός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξε μετά από καιρό ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να καθιερωθεί στον ΟΦΗ ένα παιδί από τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Και το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι αυτό γίνεται με ένα ξένο προπονητή που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα και που μέσα σε ένα μήνα έχει καθιερώσει πλέον τον “Άπο” όπως τον αποκάλεσε στις βασικές του επιλογές για την αποστολή όχι για να σκουπίζει τον πάγκο αλλά για να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, και έχει κάνει με δική του εισήγηση επαγγελματία τον 17χρονο Αδαμάκη.

Υ.Γ Δεν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο τραυματισμός του Μπάουμαν στον αριστερό προσαγωγό αλλά αν μιλάμε για μια θλάση ο ΟΦΗ καλείται να πάρει άμεσα τερματοφύλακα τώρα που είναι ακόμα ανοικτή η μεταγραφική περίοδο του χειμώνα γιατί με τραυματία και τον Χριστογεώργο οι μοναδικές επιλογές πλέον είναι ο Σωτηρίου και ο νεαρός Καλαφάτης.