Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Να εκμεταλλευτεί τα κέρδη του Αρτέμιο Φράνκι και να χτίσει πάνω σε αυτά

O ΟΦΗ μπορεί να έκλεισε χωρίς νίκη τα φιλικά προετοιμασίας του όμως ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με τον πιο γλυκό τρόπο χθες το βράδυ στο Αρτέμιο Φράνκι αποσπώντας μια σπουδαία ισοπαλία απέναντι στην ιστορική Φιορεντίνα που ισοδυναμεί με πολλαπλές νίκες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. 

Η κρητική ομάδα αν και δεν νίκησε εντός γηπέδου κέρδισε πολλά μέσα σε αυτό καθώς κόντραρε στα ίσα σε αρκετά διαστήματα του αγώνα μια ομάδα όπου όσο αξίζει ένας μικρομεσαίος παίκτης της αξίζει όλο το ρόστερ του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ δεν φοβήθηκε το όνομα του αντιπάλου που έπαιξε, αγωνίστηκε ελεύθερα χωρίς άγχος με απολογισμό ένα γκολ,. ένα δοκάρι και 1-2 καλές στιγμές απέναντι στη Φιορεντίνα που και αυτή είδε το ματς ως πρόβα τζενεράλε για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της στο Καμπιονάτο.

Το συγκρότημα του Β. Νταμπράουσκας κέρδισε σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της πρεμιέρας με τον Άρη στο Γεντί Κουλέ ακριβώς μια εβδομάδα από τώρα, και παράλληλα με την παρουσία του στο Αρτέμιο Φράνκι κέρδισε και τον κόσμο του που η αλήθεια είναι πως με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των φιλικών σε Ολλανδία και Ελλάδα ένα προβληματισμό τον είχε.

Ο ΟΦΗ έδειξε ένα μέρος της δουλειάς που έχει γίνει στην προετοιμασία απέναντι στη Φιορεντίνα αλλά είναι δεδομένο ότι τις πραγματικές δυνατότητες της κρητικής ομάδας θα τις δούμε στην πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος μετά το ματς της 3ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ εκεί γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τότε λογικά θα έχει ολοκληρώσει και το ρόστερ του καθώς παρά την καλή εμφάνιση χθες στο Αρτέμιο Φράνκι φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμη ένας καθαρόαιμος  σέντερ φορ που θα πλαισιώσει τους Φελίπε και Ντίκο και θα έχει το εύκολο γκολ, αλλά και ένα ψηλό εξάρι που θα δώσει ύψος στη μεσαία γραμμή της ομάδας για τις πρώτες μπάλες και θα αποτελέσει ένα καλό αντικαταστάτη του Μεγιάδο ίσως και ένα καλό παρτενέρ του αν ο Νταμπράουσκας κάποια στιγμή αποφασίσει να παίξει με δύο αμιγώς αμυντικά χαφ.

Στο Αρτέμιο Φράνκι ο ΟΦΗ εμφάνισε κάποιες από τις καλές επιθετικές του αρετές αν και ένα θέμα στο τελείωμα των φάσεων δείχνει να το έχει σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ είχε και κάποιες αργές επιστροφές στην άμυνα δεχόμενος εύκολα κόντρα επιθέσεις από την Φιορεντίνα.

Αυτά είναι δύο στοιχεία που τα επισήμανε και ο Β. Νταμπράουσκας μετά το τέλος του ματς τα οποία καλείται να τα βελτιώσει ο ΟΦΗ μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να αυξήσει σημαντικά και τον βαθμό αποτελεσματικότητας του στα πρώτα παιχνίδια της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League.

Εν κατακλείδι η γλυκιά γεύση που μας άφησε η εμφάνιση του ΟΦΗ χθες στο Αρτέμιο Φράνκι θα πρέπει να αποτελέσει ένα καλό οδηγό για την συνέχεια πάνω στον οποίο πρέπει να πατήσει η κρητική ομάδα και με 1-2 ποιοτικές πινελιές ακόμη στο ρόστερ να βάλει γερά τις βάσεις για την είσοδο στα πλέϊ οφ από την αρχή του πρωταθλήματος.