Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Ο Δέλλας επαναφέρει την ομάδα στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα

Ο ΟΦΗ επέστρεψε χθες αργά το βράδυ στη βάση του στο Ηράκλειο με έναν πολύτιμο πόντο που μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζει και σαν νίκη γιατί και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε άλλους δύο πολύτιμους πόντους στη μάχη για την παραμονή. 

Η κρητική ομάδα πλέον μαζί με Πανσερραϊκό και Ατρόμητο έχουν δημιουργήσει μια τριάδα που σαφώς μπορεί να νιώθει πιο ασφαλής οδεύοντας προς την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πλησιάζοντας στην έναρξη των πλέϊ άουτ.

Η κρητική ομάδα προφανώς και δεν έχει ξεμπλέξει 100% με την παραμονή αφού πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο ελληνικό πρωτάθλημα και ομάδες που κινδυνεύουν στα πλέϊ άουτ να γίνονται Μπαρτσελόνες όμως μετά και την ισοπαλία στους Ζωσιμάδες ο ΟΦΗ για δεύτερο ματς σε πείθει ότι πλέον έχει επανέλθει στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα σαν ομάδα.

Σε άλλα ματς επί Μελ κυρίως αλλά και επί Νταμπράουσκας αν έχανε με 2-0 στο 20΄θα τα είχε παρατήσει ενώ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ψυχικά αποθέματα στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε άρδην μέσα σε 25λεπτά ουσιαστικά υπέρ του το ματς. Αν ο Φελίπε κιόλας είχε βάλει γκολ αυτή την σπουδαία ευκαιρία του 93΄θα μιλούσαμε για τη μεγαλύτερη ανατροπή του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα και απέναντι σε μια ομάδα που δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για αυτή πέρα από τη νίκη.

Ο ΟΦΗ του δευτέρου μέρους κόντρα στον ΠΑΣ έδειξε την νοοτροπία μιας ομάδας που δεν τα παρατάει ακόμα και αν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από το 20΄και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος πέρα από το όποιο βαθμολογικό που είναι το πρώτο που κοιτάμε μετά τη λήξη ενός αγώνα.

Ο Δέλλας πλέον δειλά δειλά πάει να χτίσει το δικό του μίνι σερί παίρνοντας 4 βαθμούς σε δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια και να καταφέρει να φύγει και με το διπλό από το Πανθεσσαλικό απέναντι στο Βόλο τότε θα έχει τελειώσει μια και καλή με την παραμονή πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου και θα πάει στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Super League την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό να πετύχει ακόμη μια μεγάλη νίκη μετά από αυτές επί του Άρη, του ΠΑΟΚ , και της ΑΕΚ για να το έχει και στο βιογραφικό του αυτή την αλλοπρόσαλλή σεζόν ότι σε μια χρονιά που κέρδισε 4 από τους 5 μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος κινδύνεψε σοβαρά να υποβιβαστεί.

Το επόμενο μεγάλο κέρδος για τον “Κολοσσό” είναι ότι αν και βρίσκεται λίγες ημέρες στο Ηράκλειο έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη αλλά κυρίως και τον σεβασμό των παικτών του. Ο ίδιος από την άλλη φαίνεται να έχει ποντάρει πολλά και στους παίκτες που έχουν μια ισχυρή προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο όπως οι Μπάκιτς, Βούρος και Νέιρα που μπορούν να συμπαρασύρουν με το πείσμα τους και την απόδοση τους και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους που η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν στιγμές όπως στο πρώτο εικοσάλεπτο στους Ζωσιμάδες που τριγυρνάνε μέσα στο γήπεδο χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό.

Για να πάμε και στο ματς της Τετάρτης ο Βόλος που είδα κόντρα στον Άρη είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή την στιγμή μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά αυτό δεν μου λέει και πολλά γιατί ξέρει πολύ καλά και ο Μπέος ότι παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την παραμονή αν και όλα δείχνουν ότι θα κριθούν στα πλέϊ άουτ.

Ένας ορθολογικά δομημένος ΟΦΗ και με συγκέντρωση στην όποια πίεση δεδομένα θα δεχθεί από το Βόλο μπορεί να φύγει με το τρίποντο από το Πανθεσσαλικό αρκεί να έχει για τρίτο συνεχόμενο ματς αποτελεσματικότητα στην επιθετική του λειτουργία, όπως με τον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε άλλωστε  ότι ο ΟΦΗ στη προ Δέλλα εποχή με τον Μελ στον πάγκο έβαλε σε 9 ματς μόλις 4 γκολ την ίδια ώρα που σε 2 ματς με τον Δέλλα στον πάγκο έχει πετύχει ήδη 6 τέρματα λύνοντας ένα από τα σημαντικότερα λειτουργικά κομμάτια της ομάδας όπου ευθύνεται για τη δύσκολη θέση που βρέθηκε.

Είναι δεδομένο ότι με τον Παναθηναϊκό το γήπεδο θα είναι γεμάτο καθώς είναι ούτως η άλλως και η τελευταία φορά φέτος που θα έρθει μια ομάδα του λεγόμενου Big 5 στο Ηράκλειο και ο κόσμος του ΟΦΗ ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια.

Υ.Γ Το γράφω σαν υστερόγραφο αλλά έχει την δική του σημασία για το ματς της Τετάρτης. Ο άπειρος Ανδριανός που ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι υπό την ασφυκτική πίεση του Αχ.. Μπέου στην οθόνη του VAR είχε ακυρώσει το γκολ του Μεγιάδο στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα το ματς να λήξει 1-1.

Η απορία μου λοιπόν είναι σε αυτό το θέμα πως η ΚΕΔ επέλεξε για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι τον ίδιο άπειρο διαιτητή που είχε φέρει και στο Ηράκλειο και την ίδια ώρα έβαλε ως διαιτητή VAR τον πιο έμπειρο Γκορτσίλα.