Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Ο Νέιρα φανέρωσε τα λάθη του καλοκαιριού, και τι πρέπει να γίνει τον Ιανουάριο

Μέχρι το 73΄της αναμέτρησης του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό όπου το σκορ ήταν 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων όσο και αν ο συγκλονιστικός σήμερα κόσμος προσπαθούσε να σπρώξει τους παίκτες της κρητικής ομάδας προς την μεγάλη ανατροπή έβλεπε κατάματα μια ακόμη ήττα φέτος στο Γεντί Κουλέ.

Ένα έργο σε επανάληψη που είδαμε πολλές φορές φέτος στον πρώτο γύρο με την διαφορά ότι σήμερα άλλαξε ο πρωταγωνιστής και μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους. Και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο game changer του ΟΦΗ ήταν ο Χουάν Νέιρα που μπήκε στο 73′ της αναμέτρησης και αρκούσε ένα λεπτό για να γίνει από ένας ποιοτικός μέσος ένας κανονικός σέντερ φορ που έλειπε όλο τον πρώτο γύρο από την κρητική ομάδα .

Στον Αργεντινό μάγο με την κρητική ψυχή χρειάστηκαν άλλα οκτώ λεπτά για να βγάλει μια μαγική ασιστ στον άλλο παίκτη που άλλαξε την ροή του ματς τον Μπιφουμά και αυτός να σερβίρει ένα έτοιμο γκολ στον Ντουρμισάι που του το χρωστούσε και η ριμάδα η τύχη για αυτή την άτυχη στιγμή στο 1΄του αγώνα και το αυτογκόλ που σημείωσε και με το οποίο προηγήθηκε ο Λεβαδειακός .

Ο Νέιρα βαφτίστηκε σήμερα σέντερ φορ και μπήκε στα παπούτσια του Φελίπε που λείπει τόσο από την κρητική ομάδα αλλά και του Γκερέρο που είχε αυτή την ατυχία με την σκωληκοειδίτιδα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα . Και μόνο το γεγονός ότι ο Αργεντινός έπαιξε μόλις 136 λεπτά στον πρώτο γύρο και σε 4 ματς κατάφερε να βάλει όσα γκολ (2) δεν έβαλαν σε 13 παιχνίδια όλοι οι εξτρέμ και οι σέντερ φορ του ΟΦΗ αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για την επιθετική γύμνια του ΟΦΗ .

Αρκούσαν οκτώ αγωνιστικά λεπτά για τον Αργεντινό για να αλλάξει ένα ολόκληρο ματς που φαινόταν χαμένο ξεδιπλώνοντας μέσα στο γήπεδο τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που πρέπει να έχει ένας ηγέτης μιας ομάδας και το πως μπορεί να την βγάλει από τα δύσκολα όταν η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά ,αλλά έχεις στην ομάδα σου και ένα παίκτη παράλληλα που ξέρει 100 κιλά μπάλα .

Η εμφάνιση του Νέιρα απέναντι στον Λεβαδειακό ανέδειξε δύο σημαντικά πράγματα για τον ΟΦΗ .Πρώτον τα τραγικά ως εγκληματικά λάθη που έγιναν το καλοκαίρι με την υπογραφή όλων όσων ήταν υπεύθυνοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, και την έλλειψη ποιοτικών παικτών στη μεσαία γραμμή και την επίθεση της , καθώς και το τι πρέπει να γίνει τον Ιανουάριο για να έχει ο ΟΦΗ ένα πολύ πιο ομαλό δεύτερο γύρο και να ξεφύγει γρήγορα από τις θέσεις του υποβιβασμού .

Ο ΟΦΗ τον Ιανουάριο χρειάζεται 5-6 ποδοσφαιριστές με την ποιότητα του Νέιρα που θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους βασικούς ποδοσφαιριστές να ανέβουν επίπεδο . Ο Νταμπράουσκας σε μεγάλο βαθμό ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου όταν ρωτήθηκε για τα μεταγραφικά ότι θα έχει το γενικό πρόσταγμα στην τελική επιλογή των παικτών που δεδομένα θα έρθουν τον Ιανουάριο .

Τόσες μαζεμένες λάθος επιλογές απαγορεύεται να κάνει ο ΟΦΗ τον Ιανουάριο αν θέλει να σώσει γρήγορα την παρτίδα και από τις δηλώσεις του Λιθουανού κρατάω και κάτι άλλο. Ότι την δική του σφραγίδα προπονητικά θα την βάλει από τον Ιανουάριο και μετά έχοντας κάνει μια κανονική προετοιμασία απαλλαγμένος από πολλά από τα λάθη του καλοκαιριού .

Υ.Γ Επειδή η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει ο Νέιρα ήρθε πακέτο μαζί με τον Μεγιάδο πριν 4 χρόνια στο Ηράκλειο και για να κατηφορίσει στην πόλη μας αυτός ο Αργεντινός μάγος της μπάλας που έχει μπολιαστεί με την κρητική ψυχή έπαιξαν σημαντικό ρόλο δύο άνθρωποι που δεν βρίσκονται πλέον στην ομάδα.  Ο τότε προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος που είδε δεκάδες ματς του Χουάν πριν δώσει το τελικό ΟΚ στον μέτρ των διαπραγματεύσεων τότε αντιπρόεδρο της ομάδας Κώστα Καζανάκη για να τον πείσει να έρθει στο Ηράκλειο με λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσε . Και τότε δεν υπήρχαν στον ΟΦΗ ούτε τεχνικοί διευθυντές , ούτε σκάουτερ , ούτε Μπούσης .