Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη : Τιμητική η προεδρική θέση στη Λίγκα αλλά με τoν ΟΦΗ τι γίνεται ;

Με τον Μηνά Λυσάνδρου στη θέση του προέδρου θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν η Super League με τον CEO του ΟΦΗ να επιστρέφει στην προεδρία της διοργανώτριας αρχής μετά από 2,5 χρόνια. 

Για τον ΟΦΗ και τον ίδιο τον Μηνά Λυσάνδρου η εκλογή αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική και γίνεται ακόμα πιο σημαντική από το γεγονός ότι πέρα από το ότι τον ψήφισε το σύνολο των ομάδων πλην του Ολυμπιακού που ήταν λογικό να μην ψηφίσει υπέρ από την στιγμή που οδηγήθηκε ο Μαρινάκης σε παραίτηση , υπέρ της υποψηφιότητας του ψήφισε και η ΕΠΟ του Μπαλτάκου που συνήθιζε σε αυτές τις διαδικασίες να ψηφίζει λευκό τα τελευταία χρόνια ανεξαρτήτως υποψηφίου.

Μέχρι εδώ καλά και εύχομαι προσωπικά στον Μηνά Λυσάνδρου να πετύχει όσα έχει θέσει ως στόχο αυτό το εξάμηνο που θα είναι στην προεδρία της Super League γιατί έχω ξαναγράψει ότι είναι ένας ικανός παράγοντας που μπορεί να εξισορροπήσει καταστάσεις στη ζούγκλα του ελληνικού πρωταθλήματος αρκεί να τον αφήσουν να κάνει κουμάντο.

Ο Λυσάνδρου θα παραμείνει CEO του ΟΦΗ άσχετα με το διπλό ρόλο που θα έχει πλέον μέχρι τέλος της σεζόν και σαν πρόεδρος της Super League που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις αρμοδιότητες του και μειώνει ταυτόχρονα σε σημαντικό βαθμό την ενασχόληση του με την κρητική ομαδα.

Περήφανοι σαν ΟΦΗ που από την κρητική ομάδα εκλέχθηκε παμψηφεί ο νέος πρόεδρος της Super League αλλά από την άλλη υπάρχει και μια ομάδα ο ΟΦΗ που χρειάζεται να παρθούν γενναίες αποφάσεις μέσα στον Ιανουάριο κυρίως στο μεταγραφικό πάρε-δώσε για να μην μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες υποβιβασμού η κρητική ομάδα και μας μείνει στο τέλος της σεζόν ως λάβαρο το προεδριλίκι στη Super League.

O Mιχάλης Μπούσης είναι στην Ελλάδα αρκετές ημέρες πλέον  και ο Μηνάς Λυσάνδρου τις τελευταίες ημέρες ασχολήθηκε με την εκλογή του στη Super League,  με τον ΟΦΗ όμως την ίδια ώρα να παραμένει μια από τις λιγοστές πλέον ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν κάνει ούτε μια μεταγραφική κίνηση στο χειμερινό παζάρι την ώρα που ο προπονητής του “φωνάζει” για ενίσχυση στα εξτρέμ, στη θέση του σέντερ φορ, του κεντρικού αμυντικού και του αριστερού μπακ, για να μην πω και του τερματοφύλακα από την στιγμή που ο Χριστογεώργος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 1,5 μήνα μετά τον τραυματισμό του.

Ο ΟΦΗ θέλει 5-6 παίκτες πρώτης γραμμής για να ανατρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την εις βάρος του κατάσταση σε μια χρονιά που τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη αν δεν γίνουν άμεσα οι μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει.

Ο κόσμος του ΟΦΗ δικαίως είναι στα κάγκελα και ανησυχεί για την πορεία της κρητικής ομάδας βλέποντας τα υπόλοιπα σωματεία να αρχίζουν να προσθέτουν παίκτες στο ρόστερ τους και την κρητική ομάδα να μην έχει κάνει ακόμα σεφτέ οδεύοντας προς την συμπλήρωση της πρώτης εβδομάδας των χειμερινών μεταγραφών.

Άραγε ο ΟΦΗ μέσα σε 24 ημέρες θα μπορέσει να πάρει τους παίκτες που θέλει η θα περιμένει την τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων μιας και ξεκινάνε και επίσημα από την Δευτέρα μπας και βρει κανένα “λαβράκι” σε τιμή ευκαιρίας.

Το έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο μου ότι δεν χωράνε λάθη σε αυτή την κρίσιμη μεταγραφική περίοδο και αν στον ΟΦΗ ενδιαφέρονται πραγματικά για να μην μπλέξει ακόμα χειρότερα η ομάδα θα πρέπει να βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και να κάνουν αυτό που πρέπει για να διορθώσουν από τη μια τα τραγικά λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό του καλοκαιριού και από την άλλη να δείξουν στον κόσμο που ασκεί πλέον σκληρή κριτική και στον Μιχάλη Μπούση ότι είναι εδώ για να σώσουν την παρτίδα.

Και αν αυτή σωθεί κάτι που το ευχόμαστε όλοι τότε ας ζητήσουν και μια ειλικρινή συγνώμη στο τέλος της σεζόν από τον κόσμο που τους στήριξε πέρυσι το καλοκαίρι με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας πιστεύοντας στις εξαγγελίες για συμμετοχή στα πλέϊ οφ που τελικά αποδείχθηκαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.