Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Oι δικαιολογίες τελείωσαν ώρα για αποφάσεις

Μετά την τραγική εμφάνιση του ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ισοπαλία η οποία αδικεί κατάφορα την Ηπειρωτική ομάδα στον ΟΦΗ καλούνται στη διακοπή του πρωταθλήματος να ανασυνταχθούν σε όλα τα επίπεδα αν θέλουν η ομάδα να αλλάξει ρότα και να μην χύσει την καρδάρα με το γάλα από τον πρώτο γύρο.

Μπορεί τα πράγματα να κύλησαν πολύ καλά σε μεγάλο βαθμό για τον ΟΦΗ τουλάχιστον μέχρι το ματς με την ΑΕΚ , όμως από εκεί και πέρα η 20ημερη διακοπή κατέστρεψε ότι τέλος πάντων καλό είχε μαζέψει η κρητική ομάδα από βαθμολογικής πλευράς.

Με 2 βαθμούς σε 4 ματς ο ΟΦΗ βρέθηκε εκτός εξάδας αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την ομάδα που κέρδισε στο Ηράκλειο τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Χθες ο ΟΦΗ εμφανίστηκε σαν μικρή ομάδα μέσα στο γήπεδο όσο και αν ο προπονητής του που ήταν χαμένος στη μετάφραση , στις εμμονές του και στο προσωπικό του εγώ στη συνέντευξη τύπου προσπαθούσε να μας πείσει για το αντίθετο με φθηνές δικαιολογίες και ακαταλαβίστικες ερμηνείες.

Για το χάλι του ΟΦΗ μας είπε με λίγα λόγια ο Νταμπράουσκας ότι φταίει η διοίκηση, ο κόσμος, οι παίκτες, οι δημοσιογράφοι,  αλλά όχι ο ίδιος καθώς σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε η απάντηση του ήταν αφοπλιστική “δεν θεωρώ ότι εγώ είμαι το πρόβλημα στην ομάδα”.

Και ας πιστέψουμε λοιπόν ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά έπρεπε να μας πει συγκεκριμένα ο Λιθουανός τεχνικός ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας και όχι με αοριστολογίες να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στο κάτω κάτω οι δημοσιογράφοι δεν του ζήτησαν να απολογηθεί όπως κακώς έκανε προς τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης που όφειλε να τον προστατέψει και όχι να τον αφήσει να απολογηθεί σε μια μερίδα οπαδών που στην τελική έχουν το δικό τους νταλκά και ότι και αν τους πει ο Νταμπράουσκας δεν έχει σημασία , γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα τους αλλά κυρίως να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο.

Αυτή είναι εικόνα που δείχνει σημάδια αποσύνθεσης στον ΟΦΗ και η διοίκηση της κρητικής ομάδας οφείλει άμεσα να καλέσει τον Λιθουανό τεχνικό και να ζητήσει εξηγήσεις για την αγωνιστική κατάρρευση της κρητικής ομάδας μέσα σε ένα μήνα.

Στη συνέντευξη τύπου μάθαμε ξαφνικά ότι ο Ριέρα είχε πρόβλημα όλη την εβδομάδα αλλά έπαιξε καθώς ο Νέιρα π.χ που μπορούσε να τον αντικαταστήσει στη θέση “10” μπορεί να παίξει σύμφωνα με τον Νταμπράουσκας συγκεκριμένα λεπτά. Παίκτη περιορισμένης χρονικής διάρκειας με την ποιότητα του Νέιρα πρώτη φορά βλέπω.

Αλλόκοτα πράγματα και προβλήματα που μάλλον επιμελώς μπήκαν κάτω από το χαλί κυρίως λόγω των νικών επί Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Απλά η τετράδα αγώνων χωρίς νίκη ήταν φυσιολογικό να τα αναδείξει.

Το ρόστερ αποδείχθηκε λειψό και ο Λιθουανός στην ερώτηση που του έκανε ο υπογράφων αν το θεωρεί μικρό άρχισε ένα σωρό δικαιολογίες για τις απουσίες, για τις κίτρινες κάρτες για τον Καρώ και τον Αμπάντα που ήταν τιμωρημένοι, για τον Γκλάζερ που έφυγε μια εβδομάδα νωρίτερα για τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα του Ισραήλ και πάει λέγοντας.

Το θέμα δεν ήταν να παραδεχθεί την σκληρή πραγματικότητα την οποία υπέγραψε ο ίδιος με δική του ευθύνη το καλοκαίρι αφήνοντας τον ΟΦΗ με μόλις 18 με 19 παίκτες επί της ουσίας στο ρόστερ (από την στιγμή που κάποιοι παίκτες όπως ο Γιαννούλης και ο Νέιρα π.χ παίζουν με χρονοδιακόπτη) αλλά να αποδεχθεί τον λάθος σχεδιασμό του καλοκαιριού στο ρόστερ.

Για τους τρεις μικρούς της χθεσινής αποστολής ούτε λόγος βέβαια με τον Λιθουανό να επιβεβαιώνει στο ακέραιο το άρθρο που έγραψa πριν λίγες ημέρες με τον τίτλο “είναι στην ομάδα μόνο για να συμπληρώνουν τις αποστολές”. Καλύτερα ο ΟΦΗ να κατέβαινε με 17 παίκτες στην αποστολή και όχι με 20. Δηλαδή τι λιγότερο θα πρόσφεραν χθες παίζοντας έστω και για 10 λεπτά στο ματς αντί του “σκασμένου’ Γκαγιέγος ένας εκ των Αποστολάκη η Κουτεντάκη.

Όσο τραγικός ήταν λοιπόν  ο ΟΦΗ εντός αγωνιστικού χώρου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, άλλο τόσο τραγικός ήταν και ο προπονητής του που με διάφορες αμπελοφιλοσοφίες που θα έλεγαν και στο χωριό μου προσπάθησε να μας δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Υπεύθυνη για να πάρει τις όποιες αποφάσεις για το μέλλον του ΟΦΗ είναι αποκλειστικά η διοίκηση της ομάδας εξετάζοντας πλέον όλα τα ενδεχόμενα αφού περιθώρια για άλλους πειραματισμούς και δικαιολογίες από πλευράς Νταμπράουσκας δεν υπάρχουν. Και ο ΟΦΗ έχω ξαναγράψει ότι είναι πάνω από πρόσωπα ειδικά όταν αυτά δείχνουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι εντός αγωνιστικού χώρου και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας για να γλιτώσουν τη θέση τους με επικοινωνιακά τρικ , χωρίς να αποδέχονται καν ότι είναι μέρος του προβλήματος που γιγάντωσαν οι ίδιοι αφού η φετινή ομάδα έχει καθαρά την σφραγίδα του Νταμπράουσκας.