Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Ο Β. Ράλλης είπε το αυτονόητο που πρέπει να γίνει πράξη για τον ΟΦΗ

Μια είδηση που πλέον ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για τον ΟΦΗ και γενικότερα για το κρητικό μπάσκετ έδωσε στις δηλώσεις μετά το τέλος του ματς με τον Δούκα ο επί χρόνια προπονητής της ομάδας Βασίλης Ράλλης. 

Χαρακτήρισε τον ΟΦΗ την μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα και επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από τους επιχειρηματίες της πόλης έτσι ώστε η ομάδα να πάρει μια wild card και να παίξει τη νέα σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ελλάδας στην Basket Leaugue.

O ίδιος γνωρίζει ότι η τωρινή ομάδα και λόγω ηλικίας έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο της και δεδομένα πρέπει βάσει και της ιστορίας της ομάδας αλλά και του ονόματος που κουβαλάει η νέα σεζόν να τεθεί υπό άλλες βάσεις και με πολύ υψηλότερες προσδοκίες.

Προφανώς και δεν τρελάθηκε ο Βασίλης Ράλλης και έκανε αυτή την δήλωση αλλά βλέπει και ο ίδιος ότι η ευκαιρία που δίνει για φέτος και μόνο η προκήρυξη της ΕΟΚ για wild card ανεξαρτήτου κατηγορίας δεν θα πρέπει να πάει χαμένη για τον ΟΦΗ.

Το Ηράκλειο διαθέτει ένα γήπεδο στολίδι τα Δύο Αοράκια που αλίμονο  αν μια πόλη με 200 χιλιάδες κόσμο δεν μπορεί να γεμίσει ένα γήπεδο 5.500 θέσεων και να δώσει άλλο χρώμα στην πόλη και όχι μόνο καθαρά ποδοσφαιρικό.

Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ αλλά και τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ στο Ηράκλειο για την εξεύρεση επιχειρηματιών που θα συνδράμουν οικονομικά για να φτιαχτεί μια αξιόμαχη ομάδα για την Basket League με ένα ορθολογικό μπάτζετ.

Το μυαλό το δικό μου πάει στον Μανώλη Παπακαλιάτη έναν άνθρωπο που ούτως η άλλως η οικογένεια του και ο ίδιος έχει συνδέσει το όνομα του με τον ΟΦΗ και ίσως είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να ξεσηκώσει και 3-4 ακόμη δυνατούς επιχειρηματίες από τον τουριστικό και όχι μόνο κλάδο για να φτιαχτεί ένας δυνατός ΟΦΗ και στο μπάσκετ.

Ακόμη και ο Μιχάλη Μπούσης που ποτέ δεν έχει κρύψει την λατρεία του για το μπάσκετ θα μπορούσε να συνδράμει στο να γίνει το όνειρο να παίξει στην Basket League πραγματικότητα. Άλλωστε μιλάμε για μια ομάδα που θα είναι καθαρή από χρέη και θα χτιστεί από το μηδέν.

Δύσκολο εγχείρημα θα μου πείτε αλλά για εμένα όχι ακατόρθωτο και στο κάτω κάτω είναι κάτι που το χρωστάει και ο επιχειρηματικός κόσμος του Ηρακλείου στο κρητικό μπάσκετ.

Άλλωστε όταν η θρυλική ομάδα του “Ηράκλειο Ο.Α.Α” μεσουρανούσε στην Α1 όλοι λέγαμε έχουμε ομάδα αλλά δεν έχουμε το κατάλληλο κλειστό, τώρα φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι έχουμε εδώ και χρόνια ένα Κλειστό στολίδι αλλά μας λείπει η κατάλληλη ομάδα.

Καιρός να την χτίσουμε λοιπόν….