Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Ο Νιόπλιας πληρώνει το γεγονός ότι δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι όταν έπρεπε

Ακούω και διαβάζω από χθες ότι θα πρέπει να φύγει ο Νιόπλιας από τον ΟΦΗ γιατί έκανε τραγική διαχείριση στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και ότι δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα.

Και πως να την αλλάξει όταν με άλλους παίκτες έκανε προετοιμασία στην Ολλανδία, με άλλους δούλεψε στην επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα , και με άλλους στη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Νιόπλιας χωρίς να θέλω να τον εκθειάσω είναι εγωιστής σαν προπονητής βάζει πολλές φορές το εγώ από το εμείς αλλά και έχει ένα προτέρημα που σπανίζει σε αρκετούς Έλληνες και ξένους τεχνικούς. Είναι ειλικρινής με αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο και δεν προσπαθεί να βρει δικαιολογίες.

Είναι αλήθεια ότι για να δούμε ένα αγωνιστικά ισορροπημένο ΟΦΗ ίσως φάμε και όλο τον Οκτώβριο αφού για να έρθουν περίπου στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης όλοι οι παίκτες χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες ακόμη.

Και τον Γιούρι Γκέλερ να φέρεις προπονητή στον ΟΦΗ αυτή την στιγμή ούτε πιο γρήγορο θα κάνει τον Τοράλ, ούτε τον Ντίκο πιο αποτελεσματικό στα τελειώματα του, ούτε τον Περέα και τον Ντιουσέ οκτάρια και όχι εξάρια που είναι και φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο.

Όπως λέει και η παροιμία αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει. Ο ΟΦΗ αντί να κάνει τα αυτονόητα μετά το σωστό και βαθύ ξεκαθάρισμα που έγινε στο ρόστερ του το καλοκαίρι το ξαναφόρτωσε με μέτριους ποδοσφαιριστές που πολλούς εξ΄αυτών νομίζω ότι θα κληθεί τον Ιανουάριο να τους πληρώσει για να τους αποχωριστεί και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του καλοκαιριού αν θέλει να σώσει την χρονιά και όχι να μπει στην εξάδα.

Ο ΟΦΗ ήθελε τρία οκτάρια και κατέληξε να έχει τέσσερα αμυντικά χαφ τα οποία καλούνται να δημιουργήσουν παιχνίδι απο το κέντρο ενώ ο στόχος τους είναι κυρίως να κόψουν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και αυτός ο ΟΦΗ είναι ομάδα που θα παλέψει για να σωθεί και όχι για να μπει στην εξάδα όπως διατυμπάνιζαν τα στελέχη του στις αρχές του καλοκαιριού.

Το έχω ξαναγράψει ότι ο ΟΦΗ πληρώνει τον τραγικό μεταγραφικό του σχεδιασμό φέτος από τον Γιάννη και τον Γιώργο Σαμαρά για τον οποίο όμως συνυπεύθυνος είναι και ο Νίκος Νιόπλιας.

Τόσο στην επιλογή της ποιότητας των παικτών που ήρθαν , στην αγωνιστική τους ετοιμότητα αλλά ακόμη και στο χρόνο άφιξης τους.

Η μεγαλύτερη ευθύνη του Ν. Νιόπλια όμως για εμένα είναι ότι δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι όταν έπρεπε να πει στους καλούς του φίλους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά “τι κάνετε μωρέ , που πάμε γιατί δεν παίρνουμε παίκτες”.

Με λίγα λόγια όλοι απ΄οτι φαίνεται βολεύτηκαν με το “άσε να δούμε ΟΦΗ είμαστε και θα τα καταφέρουμε” αλλά ένας ΟΦΗ χωρίς ταυτότητα ,και με έλλειψη ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων μέσα στο γήπεδο δεν πείθει κανένα το πως μπορεί να βγει από τον αγωνιστικό λήθαργο που έχει πέσει.

Το αποτύπωμα του τραγικού καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού του ΟΦΗ από τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά θα ακολουθεί δεδομένα την ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο όπου ο Μιχ. Μπούσης θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να φέρει 3-4 παίκτες με προσωπικότητα και ικανότητες στην επίθεση αλλά και στον άξονα της ομάδας και κυρίως στα εξτρέμ όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού o ΟΦΗ δεν μπορεί να παίξει καθόλου από τα άκρα η κρητική ομάδα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλο.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου λοιπόν η ομάδα χρειάζεται υπομονή και στήριξη γιατί είναι αναγκασμένος ο Ν. Νιόπλιας να δουλέψει με συγκεκριμένα υλικά και να αποδώσει το καλύτερο αποτέλεσμα εντός αγωνιστικού χώρου.

Από τις 13 Νοεμβρίου και μετά ακολουθεί μια διακοπή 40 ημερών λόγω Μουντιάλ που θα πρέπει να γίνει ένα νέο ποδοσφαιρικό ξεσκαρτάρισμα και να προστεθούν ποιοτικά υλικά στην ομάδα για να γλιτώσει τα χειρότερα.