Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Ο ΟΦΗ βελτιώνεται αλλά του λείπει η ποιότητα στον άξονα και την επίθεση

Με τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία στους “Ζωσιμάδες” είναι δεδομένο ότι ο ΟΦΗ αρχίζει και δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του , όμως το κακό είναι ότι όσο και αν δουλέψει θα συνεχίσει μέχρι τον Ιανουάριο να πληρώνει τον τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Ο χθεσινός ΟΦΗ έπαιξε χωρίς κάποια ποιοτική λύση στα εξτρέμ , με τον Νιόπλια και λόγω του τραυματισμού του Ντίκο να κάνει και πάλι αλχημείες με παίκτες που η θέση τους δεν είναι εξτρέμ να παίζουν αναγκαστικά στα πλάγια της επίθεσης.

Το 4-4-2 στην παρούσα φάση δείχνει το πιο ιδανικό σύστημα για τον ΟΦΗ από την στιγμή που απουσιάζουν Νειρα, Μπουζούκης που μπορούν να δημιουργήσουν από τον άξονα και Τσιλινίδης και Μπιφουμά που έχουν την δυνατότητα να κάνουν ποιοτικό παιχνίδι από τα πλάγια της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ έκανε δέκα μεταγραφές το καλοκαίρι έδιωξε 16 παίκτες από το περσινό ρόστερ όμως στερείται βασικών ποιοτικών παικτών τόσο στον άξονα όπου παίζει με τρια καλά εξάρια αλλά χωρίς οκτάρι ελλείψει και του Νέιρα , και αξιόλογων ποδοσφαιριστών στα εξτρέμ του εκεί όπου παρουσιάζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα του.

Ο Ντουρμισάι δεν είναι εξτρέμ , ούτε ο Λάρσον , ούτε ο Ντίκο ακόμα αν θέλετε παρότι έχει μια ταχύτητα που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα από τα πλάγια αλλά υστερεί πάρα πολύ στα τελειώματα όσες φορές καταφέρνει να πατήσει περιοχή.

Ο ΟΦΗ βρήκε δυο γκολ χθες στους “Ζωσιμάδες” το πρώτο φετινό του από συνδυαστική προσπάθεια που είναι τέρμα για σεμινάριο και ένα από μια βολίδα του Ντιουσέ. Ορθολογικά δεν μπόρεσε να πατήσει στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα πολλές φορές και ας είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σε αυτό φταίει η έλλειψη ενός οκταριού που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, και η απουσία δύο γρήγορων εξτρέμ που θα μπορέσουν να πατήσουν περιοχή.

Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου όπου σταματάει το πρωτάθλημα ο Ν. Νιόπλιας είναι υποχρεωμένος λοιπόν να καταφεύγει σε αλχημείες η και σε συχνές αλλαγές συστημάτων προκειμένου ο ΟΦΗ ειδικά στα εντός έδρας ματς να κάνει το 3 στα 3 με Λαμία, Λεβαδειακο και Ιωνικό και να κυνηγήσει ότι καλύτερο στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον προβληματικό φέτος Άρη και την φορμαρισμένη ΑΕΚ.

Στην διακοπή όλοι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας θα πρέπει να σηκώσει μανίκια για να πάρει η κρητική ομάδα δύο ποιοτικά εξτρέμ , ένα σέντερ φορ και ένα οκτάρι που θα μπει στα παπούτσια του Γκαγιέγος ακόμη και του Ντε Γκούζμαν που λείπουν πάρα πολύ από την ομάδα.

Παράλληλα βέβαια πρέπει να γίνει και ένα ξεσκαρτάρισμα part 2 στην κρητική ομάδα από παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα η πλέον έχουν κλείσει τον κύκλο τους στον ΟΦΗ και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε άλλο.

Μέχρι τότε λοιπόν υπομονή στον κόσμο , βοήθεια στην ομάδα για να κάνει αυτό που πρέπει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και να παρουσιαστεί αλλαγμένη προς το καλύτερο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αν θέλει να ξεφύγει γρήγορα από τα κακά στενά που μπήκε μόνη της.