Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: O ΟΦΗ δεν είναι υπολογιστής να πατάς delete και να τον διαγράφεις

Με ένα πάτημα ενός κουμπιού χθες αργά το βράδυ ο Μιχάλης Μπούσης άφησε να αιωρείται γιατί δεν μπορώ να το κάνω ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με τον ΟΦΗ και πως για αυτόν η κρητική ομάδα αποτελεί παρελθόν.

Σε μια εποχή όπου ο ΟΦΗ παλεύει να σταθεί στα πόδια του και να σώσει μια χρονιά που πάει προς ολοταχώς προς τα βράχια ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της κρητικής ομάδας επέλεξε να “πυροδοτήσει” το κλίμα και κυρίως να αποπροσανατολίσει την ομάδα από το πραγματικό αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του , μαζί με όλους όσους ανέλαβαν να χτίσουν τη φετινή ομάδα.

“Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια” λέει ο στίχος ενός γνωστού τραγουδιού με τίτλο “Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο” με τον στίχο να αντικατοπτρίζει απόλυτα τον φετινό σχεδιασμό του ΟΦΗ και τους στόχους που τέθηκαν και τον τίτλο το πόσο ωραία ήταν τα πράγματα όταν ήρθε ο Μιχάλης Μπούσης στον ΟΦΗ και πόσο πόνο περιλαμβάνουν τους τελευταίους 4 μήνες για τους φιλάθλους του ΟΦΗ που ψάχνουν μια χαραμάδα σωτηρίας για να χαμογελάσουν και να αισθανθούν και πάλι περήφανοι για την ομάδα τους.

Πάμε τώρα στα πιο σοβαρά. Ένας πρόεδρος που αποδεδειγμένα έχει βάλει λεφτά στον ΟΦΗ πιο πολλά απ΄όλους τους προηγούμενους πλην του Θόδωρα Βαρδινογιάννη αποφάσισε μέσα σε μια νύκτα και μετά από μια έντονη αντίδραση μερίδας οπαδών της κρητικής ομάδας να πατήσει delete και να διαγράψει όλη του την ιστορική διαδρομή στην κρητική ομάδα.

Τόσο απλά όπως διαγράφουμε ένα αρχείο από τον υπολογιστή μας όταν πιά δεν το χρειαζόμαστε και θεωρούμε ότι δεν έχει κάτι άλλο να μας προσφέρει και μας είναι περιττό. Και καλά να διαγράψεις τις κακές στιγμές αλλά υπήρξαν και καλές στιγμές επί εποχής Μπούση με έξοδο στην Ευρώπη μετά από χρόνια έστω και από σπόντα, με μεγάλες νίκες επί της ΑΕΚ, του  ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Άρη. Ούτε αυτές θέλει να θυμάται ο πρόεδρος ;

Άραγε τι ήταν αυτό που ανάγκασε τον Μιχάλη Μπούση να διαγράψει εν μια νυκτί το παρελθόν του στον ΟΦΗ και να προαναγγείλει ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει παρών για τον ίδιο στην κρητική ομάδα. Μόνο ο ίδιος το ξέρει και ο ίδιος οφείλει με σοβαρό θεσμικό τρόπο από την θέση που κατέχει όσο τσατισμένος η στεναχωρημένος και αν είναι να κάνει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση στο που αποσκοπεί αυτή η κίνηση του.

Αυτό είναι κάτι που θέλουν  να μάθουν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του ΕλληνοΑμερικάνου επιχειρηματία εντός Ηρακλείου που όμως με την χθεσινή του κίνηση έδειξε ούτε αυτούς να υπολογίζει αφού άνθρωποι που είναι πολύ κοντά στον ίδιο εντός πόλεως και αγαπάνε τον ΟΦΗ δεν είχαν ιδέα ούτε καμία ενημέρωση για αυτή του την κίνηση.

Μια πιθανή αποχώρηση της οικογένειας Μπούση από την ομάδα έβαλε πάλι σε πρώτο πλάνο τον προβληματισμό “μα τι θα γίνουμε μετά” , “μα η ομάδα θα πέσει στη Γ΄Εθνική και δεν θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι”. Για να τελειώνουν λοιπόν τα ψέματα ο Μιχάλης Μπούσης μαζί τον Άντζελο Παλυβό παρέλαβαν τον ΟΦΗ στην Ά Εθνική μετά από πολύ κόπο μιας ομάδας ανθρώπων που έψαχναν λεφτά από το πρωί μέχρι το βράδυ για να ανεβάσουν την ομάδα και φίλησαν πολλές κατουρημένες ποδιές για να την επαναφέρουν περήφανα εκεί που ανήκει.

Από εκείνο το διοικητικό σχήμα ο Μιχάλης Μπούσης επέλεξε να μην κρατήσει ούτε ένα άτομο λες και αυτοί οι άνθρωποι που ποτέ δεν το έπαιξαν λεφτάδες αλλά είχαν αγνά αισθήματα για την ομάδα και ήταν όλοι ΟΦΗ είχαν την ταμπέλα του αποτυχημένου.

Το αν ο ΟΦΗ καταρρεύσει οικονομικά η πέσει στις χαμηλές κατηγορίες είναι κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε εξαρτάται απόλυτα από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του που είναι υποχρεωμένος με μια δημόσια τοποθέτηση του και σεβόμενος και αυτούς που τον στηρίζουν να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του.

Γιατί αν δεν το κάνει βάζει ο ίδιος που παραμένει ιδιοκτήτης της ομάδας τον οργανισμό του ΟΦΗ σε μια εσωστρέφια άνευ προηγουμένου που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Δεν ξέρω αν αποχωρήσει από τον ΟΦΗ η οικογένεια Μπούση αν η ομάδα βρεθεί στη Γ΄Εθνική η γεμίσει προσφυγές, γιατί πρώτα απ΄όλα δεν γνωρίζουμε αν ο Μπούσης έχει βρει κάποιον επιχειρηματία για να πουλήσει την ομάδα.

Ο ίδιος όμως αν προτίθεται να φύγει θα πρέπει αυτό να γίνει με τις διατάξεις που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία για τις Α.Ε και όχι με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού διαγράφοντας από το λογαριασμό του στο Instagram τον ΟΦΗ. Ο Μπούσης πήρε μια ομάδα στη Super League με τις μετοχές να του δωρίζονται χωρίς οικονομικό αντίτιμο και με ένα χρέος που έφτανε κοντά στο 1εκ. ευρώ το οποίο και ρυθμίστηκε. Με ένα γήπεδο φτιαγμένο με τουρνικέ, με ένα ΒΑΚ όπου τα αποδυτήρια του και έχω αποδείξεις για αυτό ήταν καλοσυντηρημένα σε μεγάλο βαθμό και με ένα προπονητή που ζούσε και ανέπνεε για αυτή την ομάδα.

Αν φύγει λοιπόν ο ίδιος θα παραδώσει έναν ΟΦΗ όπου βρίσκεται βαθμολογικά σχεδόν στην ίδια κατάσταση που τον παρέλαβε πριν 6 χρόνια, με ένα προπονητή που ήρθε για ένα εξάμηνο και δεν είχε ιδέα πριν αναλάβει τι σημαίνει ΟΦΗ, με ένα ΒΑΚ ανανεωμένο ως προς τις γηπεδικές του εγκαταστάσεις με την πολύτιμη οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, και με ένα νέο γυμναστήριο που χτίζεται αυτή την εποχή και ολοκληρώνεται εξ΄ολοκλήρου με χρήματα από ένα αγνό ομιλήτη επιχειρηματία που έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του προς την ομάδα πολλές φορές και στάθηκε αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του Μιχ. Μπούση όλα αυτά τα χρόνια.

Αν πουλήσει έχει καλώς αλλά ακόμα και αυτοί οι πρόεδροι άνα την Ελλάδα που έχουν βγει και λένε κατά καιρούς ότι έχουν την πρόθεση να αποχωρήσουν και να πουλήσουν παραμένουν στις ομάδες τους με κάποιο τρόπο μέχρι να βρεθεί η διάδοχη λύση . Βλέπε Σπανός στον Ατρόμητο, Κωστούλας στον Παναιτωλικό (που και αυτός αν έχει ακούσει τα εξ΄αμάξης από τους οργανωμένους που τους πέταξε εκτός γηπέδου πριν μερικά χρόνια και τα ξαναβρήκαν πριν λίγα χρόνια) ο συγχωρεμένος ο Χριστοβασίλης στον ΠΑΣ Γιάννινα και πάει λέγοντας.

Οι πρόεδροι που σέβονται πρώτα απ΄όλα την ομάδα που εκπροσωπούν αν θέλουν να αποχωρήσουν από αυτή οφείλουν να την οδηγήσουν σε μια επόμενη ημέρα με ασφάλεια και όχι να την ρίξουν στην ξέρα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν τη δύναμη τους και να εκδικηθούν με κάποιο τρόπο τον κόσμο του ΟΦΗ και του Ηρακλείου που δικαίως είναι στα κάγκελα με αυτά που βλέπει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την φετινή σεζόν που ότι και αν γίνει είναι άκρως αποτυχημένη.

Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν πρώτα ο ίδιος ο Μιχ. Μπούσης τι ακριβώς σκέφτεται να κάνει με τον ΟΦΗ και μετά ας επιστρέψει στην Αμερική αφού έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για την επόμενη ημέρα. Όπως τις δρομολόγησαν σε χρόνο εξπρές οι άνθρωποι που του παρέδωσαν ελαφρά την καρδία τις μετοχές που είχαν αγοράσει με χρήματα (πολλά η λίγα  δεν έχει σημασία) ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες για τον ΟΦΗ που τείνουν να εξελιχθούν στο χειρότερο εφιάλτη.