Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έσπασε το ρόδι με την ΑΕΚ Β΄ η Επισκοπή και αναπτέρωσε τις ελπίδες για την παραμονή (1-0)

Την πρώτη της νίκη  στο φετινό πρωτάθλημα που τόσο της έλειψε  κατάφερε να πετύχει το Σάββατο το μεσημέρι στο ΔΑΚ Γάλλου η Επισκοπή κερδίζοντας με 1-0 την ΑΕΚ Β΄σε παιχνίδι για την 14η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Super League 2.

“Xρυσός” σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν στο 51΄ο Αλέξης Κούτσια με την Επισκοπή μετά από αυτή τη νίκη να φτάνει τους 5 βαθμούς και να αναπτερώνει τις ελπίδες της στη μάχη της σωτηρίας.

Το ματς 

Στο 13′ δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα και ήταν για την ΑΕΚ Β’ με τον Κοσίδη να τροφοδοτεί τον Κορομηλά κι εκείνος να σουτάρει απέναντι στον Ψαρρά με τον τελευταίο να αποκρούει σωτήρια.

Στο 15′ το καλό σουτ του Γκολφίνου πέρασε 3μ. πλάγια αριστερά από την εστία του Ψαρρά. Στο 18′ το επικίνδυνο γύρισμα του Παρρά, απομάκρυνε ο Ψαρράς προ του Κοσίδη.

Στην επανάληψη η ομάδα της Επισκοπής μπήκε πιο δυνατά παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει και τον δυνατό άνεμο, έκανε τρεις απανωτές ευκαιρίες μαζί με το γκολ.

Στο 47′ η Επισκοπή είχε την πρώτη της τελική εντός εστίας με το απευθείας φάουλ του Κεφαλά από μεγάλη απόσταση  και τον Χατζηεμμανουήλ να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει.

Στο 51΄ήρθε το 1-0 για την Επισκοπή. Από την κάθετη πάσα του Βουκελάτου στο 49′, ο Κούτσιας “τρύπωσε” μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με προβολή πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Χατζηεμμανουήλ.

Στο ίδιο λεπτό από τη νέα έξοχη προσπάθεια του Βουκελάτου, ο Αμπαφού πιεζόμενος από αντιπάλους του σούταρε με δύναμη στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 55′ από τη σέντρα του Σκόνδρα, ο Κοσίδης έπιασε μια κεφαλιά η οποία πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΚ Β’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 71′ όταν από την πάσα του Ζίνι, ο Σκόνδρας λίγο αριστερά από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το δεξί “Γ” της εστίας του Ψαρρά.

Στο 75′ ο Κούτσιας θέλησε να τελειώσει μια φάση μ’ ένα βεβιασμένο σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Αμπαφού θέλησε να τη διεκδικήσει από τον Χατζηεμμανουήλ με τον πορτιέρε της ΑΕΚ Β’ να πέφτει στα πόδια του και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Στο 77′ ο Γκολφίνος απέφυγε το μαρκάρισμα του Πολίτη όμως το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Στο 79′ ο Παρράς έκοψε τη μπάλα, ο Ψαρράς βγήκε να μαζέψει όμως η μπάλα γλίστρησε από την αγκαλιά με τον Κοσίδη να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί πλασάροντας άουτ.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ανυφαντάκης): Ψαρράς, Νταμπίζας, Κεφαλάς, Πολίτης, Αραμπατζής (80′ Τζωρτζινάκης), Αμπαφού, Κούτσιας, Σκεντεράι, Σταθόπουλος (62′ Κρίκλοου), Βουκελάτος (73′ Τσιλεδάκης), Παπαδόπουλος.
ΑΕΚ Β’ (Ορφυδρόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Σταμούλης, Ραντόνια, Λάτσι, Παρράς, Ρουκουνάκης, Λέλεκας (74′ Δημητρίου), Σκόνδρας (80′ Χριστόπουλος), Κορομηλάς (65′ Κορομηλάς), Γκολφίνος, Κοσίδης.

  • Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη.