Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έχασε από τον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ζβέρεφ ηττήθηκε και η Γερμανία ισοφάρισε σε 1-1 στα προημιτελικά του United Cup.

Ο 26χρονος Γερμανός, Νο.7 στον κόσμο, επικράτησε με 6-4, 6-4 σε 96 λεπτά και η πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup θα κριθεί στο μεικτό διπλό, όπου θα μονομαχήσουν Τσιτσιπάς/Σάκκαρη-Σίγκεμουντ/Ζβέρεφ! 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η Μαρία Σάκκαρη είχε βάλει την Ελλάδα στη θέση του οδηγού και χρειαζόταν μία ακόμα νίκη για να σφραγίσει την πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ό,τι μπορούσε για να τελειώσει τη σειρά, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Ζβέρεφ ήταν ανώτερος και έφτασε δίκαια στη νίκη. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη ήττα του Στεφ σε δύο συμμετοχές στο United Cup.

O 25χρονος Έλληνας, όπως είναι φυσικό, δεν είναι ακόμα έτοιμος 100% μετά τον τραυματισμό στη μέση και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα κόντρα σε αντίπαλο του Top 10. Είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο σερβίς (25%), κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ζβέρεφ για να σημειώσει τα δύο μπρέικ του, ενώ παρότι οι winners ήταν υπέρ του (16-9), είχε 24 αβίαστα λάθη έναντι 9 μόλις του αντιπάλου του.

Όπως αναμενόταν, το ματς ήταν κλειστό από το ξεκίνημα, με τον Γερμανό να χτυπάει στο δεύτερο σερβίς του Έλληνα Τενίστα και να σημειώνει το καθοριστικό μπρέικ του πρώτου σετ στο έβδομο γκέιμ (4-3). Αν και ο Στεφ απείλησε όταν ο Ζβέρεφ σέρβιρε για το 1-0 στο 5-4, όμως ο Γερμανός πήρε τέσσερις πόντους στη σειρά με το σερβίς του και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Αμφίρροπο ήταν και το δεύτερο σετ, αλλά αυτός που «λύγισε» ξανά ήταν ο Τσιτσιπάς. Έκανε καθοριστικά λάθη (κυρίως με το backhand) στο 4-4 και ο Ζβέρεφ έφτασε στο πολυπόθητο μπρέικ, που του έδωσε το δικαίωμα να σερβίρει για τη νίκη. Ήταν η πέμπτη σε 14 αγώνες με τον Στεφ, που προηγείται στο head to head με 9-5.

Η νικήτρια ομάδα θα παίξει αύριο το πρωί (6/1, 08.30)  στα ημιτελικά με την Αυστραλία για μια θέση στον τελικό της Κυριακής (7/1).

Πήγη: metrosport.gr