Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ήταν όλοι εκεί για τον αγαπημένο τους ΑΟΑΝ! (Photos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ΑΟΑΝ στο «Διγενής Palace», όπου έδωσε το  παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του σωματείου.

Η ανακοίνωση:

Ήταν όλοι εκεί για τον αγαπημένο τους ΑΟΑΝ. Στη μεγάλη γιορτή την οποία πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το ποδοσφαιρικό σωματείο του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο «Διγενής Palace». Εκεί που βρέθηκαν όλοι μαζί, το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του σωματείου και μαζί τον φίλαθλο κόσμο τους και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Πέρασαν μια πολύ όμορφη βραδιά με τους Βλάση Κωστή και Σκουληκαρη Στέφανο στη λύρα, τους Κερούλη Γιώργο, Γρηγοράκη Δημήτρη, Πρινιωτάκη Μάνο στο λαούτο, Μουδάτσο Νίκο στο μαντολίνο και Κουνάλη Γιώργο κρουστά-ασκομαντούρα, οι οποίοι επιμελήθηκαν τη διασκέδαση, δείχνοντας τη δυναμική που έχει η ομάδα και την κάνει να σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Τη γιορτή άνοιξε η σχολή χορού «Γιαννίκου-Ταμιωλάκη», ενώ εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε το σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης, αυτό των τιμητικών βραβεύσεων στα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει στην ακαδημία για το ποδοσφαιρικό, αλλά και το μορφωτικό τους επίπεδο, τον πολυτιμότερο παίκτης της ανδρικής ομάδας, αλλά και πρόσωπα με αγωνιστική προσφορά στον ΑΟΑΝ και όχι μόνο τόσο στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν.
Την παρουσίαση επιμελήθηκε ο Αντώνης Νοτάκης, ο οποίος αρχικά έκανε μια ιστορική αναφορά στον ΑΟΑΝ, ο οποίος το 1947 με έμβλημα ου το κυανόλευκο αστέρι, ιδρύθηκε ως αμιγώς ποδοσφαιρικός σύλλογος και μέσα από τον ΑΟΑΝ ξεκίνησαν τα τμήματα κολύμβησης και καλαθοσφαίρισης τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα ως διαφορετικά σωματεία.Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου αποτελεί το πιο πετυχημένο ποδοσφαιρικό σωματείο του Λασιθίου καθώς και ένα από τα πιο διακεκριμένα της Κρήτης, με πολλές διακρίσεις σε τοπικό επίπεδο και πολλές παρουσίες στα εθνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ εθνικής κατηγορίας.

Τονίστηκε πως όλοι στον ΑΟΑΝ είναι χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί μέσα στο πέρασμα του χρόνου κατάφεραν να δημιουργήσουν μία σπουδαία ακαδημία με τμήματα υποδομών όλων των ηλικιών. Η ακαδημία με τα τμήματα υποδομών ξεκίνησε με περίπου 80 παιδιά και πλέον αγγίζει τα 250. Ουσιαστικά τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των παιδιών που αθλούνται στην πόλη περνούν μέσα από τις ακαδημίες του ΑΟΑΝ. Φυσικά σε αυτή την σύντομη ιστορική αναδρομή του σωματείου, δεν γινόταν να παραλείψουν το ενεργό τμήμα των παλαιμάχων που έχουν βοηθήσει σε δύσκολους καιρούς το σωματείο. Έχουν αναλάβει διοικητικές θέσεις, βοηθώντας έμπρακτα την ομάδα όποτε τους ζητηθεί δηλώνοντας παρών. Γιατί οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και γιατί η εμπειρία και η γνώση των παλαιότερων είναι πάντα σημαντική και αναγκαία για την συνέχιση της ιστορίας του ΑΟΑΝ.

Τιμητικές βραβεύσεις
Ακόμη, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, πως η γιορτή αυτή ήταν σημαντική για άλλο ένα λόγο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, συνεργάστηκαν και συναντήθηκαν και τα τρία τμήματα του σωματείου. Εκείνα των ποδοσφαιριστών, των ακαδημιών και των παλαιμάχων. Μέσα από αυτό δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι βραβεύσεις. Βραβεύσεις ατόμων που έπαιξαν, παίζουν και θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία αυτού του ιστορικού συλλόγου.

Οι βραβεύσεις ήταν

Ακαδημία
Μολυμπάκης Αντώνης για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ Κ15 από την ακαδημία του ΑΟΑΝ, με την πλακέτα να του απονέμει ο υποστηρικτής της ομάδας Αλέκος Αλεξανδράκης.
Άιντι Χατζιράι για την πρώτη του συμμετοχή στη Γ’ εθνική με την φανέλα του ΑΟΑΝ προερχόμενος από την ακαδημία, με την πλακέτα να του απονέμει η βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Σπυριδάκη.
Δύο παιδιά της Κ14 ως οι καλύτεροι αθλητές-μαθητές (Καστανός Κωνσταντίνος – Φαρσάρης Ιωάννης) και δύο παιδιά της Κ16 ως οι καλύτερος αθλητές-μαθητές (Πάγκαλος Χρήστος – Πάγκαλος Μάριος), με την πλακέτα να τους απονέμει ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανόλης Μενεγάκης.
Δύο παιδιά της Κ14 ως σημαντικότεροι παίκτες μετά από κρυφή ψηφοφορία των παιδιών του τμήματος (Σωτηριάδης Βασίλης – Μπούργκα Μπιόρντι) και δύο παιδιά της Κ16 ως σημαντικότεροι παίχτες μετά από κρυφή ψηφοφορία των παιδιών του τμήματος (Ράντζα Ιωσήφ – Μαρινάκης Γιώργος), με την πλακέτα να τους απονέμει ο αντιδήμαρχος δημοσίου χώρου και καθημερινότητας Νίκος Καμινογιαννάκης.
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Κ16 που αγωνίζεται στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα Κρητης (Τραυλός Φίλιππος), με την πλακέτα να του απονέμει ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού Μανούσος Πεδιαδίτης.

Ανδρική ομάδα
Ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε περισσότερες φορές MVP στα εντός έδρας παιχνίδια μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων (Πιθαρούλης Γιώργος), με την πλακέτα να του απονέμει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Τζιράκης.

Παλαίμαχοι
Ράμμος Ηλίας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (σημαντικότερος ποδοσφαιριστής με την φανέλα του ΑΟΑΝ με τον οποίο συνδυάστηκε μια χρυσή εποχή για την ομάδα με την άνοδο της ομάδας από την Δ’ στην Γ’ εθνική και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδος), με την πλακέτα να του απονέμει το μέλος του Δ.Σ. Γρηγόρης Κοκολάκης.
Παπαδογιαννάκης Λουκάς, για την τεράστια προσφορά του στο σωματείο από όλα τα πόστα (Ποδοσφαιριστής – Παλαίμαχος- μέλος ΔΣ), με την πλακέτα να του απονέμει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Αλεξούδης.

Ευχαριστήρια
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΑΝ, ευχαρίστησε θερμά τους ιδιοκτήτες του «Διγένης» Palace για την φιλοξενία και την σημαντική τους βοήθεια ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Τους χορηγούς για την έμπρακτη βοήθεια τους, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Τη σχολή χορού Γιαννίκου Ταμιωλάκη, τους χορηγούς επικοινωνίας και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία του τον σύλλογο.
Φυσικά τους καλλιτέχνες, Βλάση Κωστή, Σκουληκάρη Στέφανο, Κερούλη Γιώργο, Γρηγοράκη Δημήτρη, Πρινιωτάκη Μάνο, Μουδάτσο Νίκο και Κουνάλη Γιώργο.