Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακόμη δύο μήνες φυλακή για την Εύα Καϊλή: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της

Απορρίφθηκε από το Εφετείο των Βρυξελλών η αίτηση αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή. Θα παραμείνει στη φυλακή των Βρυξελλών ακόμη δύο μήνες.

Λίγο νωρίτερα είχε απορριφθεί και το αντίστοιχο αίτημα του επίσης εμπλεκόμενου στην υπόθεση Qatargate, Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και ο Βέλγος, Μαρκ Ταραμπέλα, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει τριγμούς στο Ευρωκοινοβούλιο, άσκησαν έφεση στην απόφαση για προφυλάκισής τους, η οποία εξετάστηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή υποστηρίζουν ότι η Εύα Καϊλή πρέπει να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων της είναι ότι έχει ένα μικρό παιδί και πρέπει να βρίσκεται κοντά του.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Βελγίου αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Ε.Κ. και ο Μ.Τ. εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών.

Η προληπτική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και έναν μήνα αντίστοιχα.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

 

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR