Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανείπωτη τραγωδία: Στους 44 οι νεκροί, φόβος πως θα φτάσουν τους 55-56

Οι νεκροί της τραγωδίας στα Τέμπη ανέρχονται πλέον στους 44, αλλά πιθανότατα θα ανέλθουν στους 55-56. Το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας 19 ως 29 ετών.

Ο απολογισμός του δυστυχήματος στα Τέμπη από την σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών γίνεται ώρα με την ώρα και πιο τραγικός. Πλέον οι νεκροί ανέρχονται στους 44, αλλά δυστυχώς εκτιμάται πως τα θύματα θα ανέλθουν στα 55-56.
Από τους 44 νεκρούς οι 7 είναι απανθρακωμένοι, ενώ μόνο 12 από τις σορούς αναγνωρίζονται και για τις υπόλοιπες 32 χρειάζονται ταυτοποιήσεις DNA, ενώ υπάρχουν και 11 σακούλες με ανθρώπινα μέλη.

Σύμφωνα με πηγές, δεν αποκλείεται ο εντοπισμός 2-3 σορών ακόμη, ωστόσο ενδέχεται κάποιες να μην μπορούν καν να αναγνωριστούν λόγω εξαΰλωσης.
Οι αιτίες θανάτων, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεοντάρη, είναι ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.
Ο αριθμός των επιβατών στο βαγόνι-εστιατόριο είναι ακαθόριστος. Εκεί βρίσκονταν σίγουρα δύο υπάλληλοι, αλλά είναι άγνωστος ο αριθμός επιβατών που ήταν καθιστοί ή όρθιοι. Ανάμεσά τους ήταν και ένας 23χρονος πυροσβέστης και η σύντροφός του που δεν έχουν αναγνωριστεί
Το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας 19 ως 29 ετών και την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων με τη μέθοδο του DNA. Ήδη 53 συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν δώσει δείγματα DNA, όλα έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα και την Πέμπτη θα έχουμε τα αποτελέσματα.
Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 21 άτομα, εκ των οποίων 4 στη ΜΕΘ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται άλλοι 14, εκ των οποίων 2 στη ΜΕΘ. Ακόμη 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ είναι 14 νοσηλευόμενοι και άλλοι 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.

πηγή sportfm.gr