Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντ. Σταθόπουλος: “Πιο επιθετικοί φέτος αλλά προέχει να ξεκινήσουμε τους αγώνες…”

Για τη νέα Επισκοπή και το τί είδους ομάδα θα είναι αυτή που θα παρουσιαστεί στα γήπεδα της SL2 στη φετινή σεζόν 2022-23, για την μακρόσυρτη προετοιμασία που πραγματοποιούν οι ομάδες για άλλη μία σεζόν λόγω ανωτέρας βίας αλλά και για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στον σύλλογό μας (νέο προπονητικό γήπεδο) καθώς και για τον εαυτό του, μίλησε ο επιθετικός της ομάδας, Αντώνης Σταθόπουλος.

Ο 23χρονος φορ που μπορεί να είναι στρατεύσιμος αλλά δείχνει σαφώς πιο απελευθερωμένος σκοράροντας συχνά-πυκνά στα φιλικά της προετοιμασίας, τόνισε στο episkopifc.gr:
“Έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις εδώ και πολύ καιρό….” (σ.σ. στην πραγματικότητα από τις 2 Αυγούστου, έχουν περάσει ήδη 64 μέρες προετοιμασίας) και όπως είναι λογικό, θα έπρεπε να έχουμε μπει σε ρυθμούς αγώνων πρωταθλήματος.
Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και όπως και να έχει, είναι κουραστικό, καταντάει ρουτίνα να έχουμε μόνο προπονήσεις. Πάλι καλά δηλαδή που η ομάδα μας έχει δώσει μέχρι στιγμής 10 φιλικά παιγνίδια και έναν αγώνα κυπέλλου.
Εμείς δεν έχουμε να έχουμε τίποτε άλλο από το να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται σε καθημερινή βάση για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι όταν αυτό αποφασιστεί. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να σταματήσει αυτό που συμβαίνει σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια κάθε αρχή της σεζόν.”

“Ήταν ένα καλό μάθημα για μας ο αποκλεισμός από τον ΑΟΑΝ”
Ερωτηθείς για το πως είδε και αντιμετώπισε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τον αποκλεισμό κυπέλλου Ελλάδας από τον ΑΟΑΝ, ο Αντώνης Σταθόπουλος είπε: “Ήταν ένα καλό μάθημα για μας. Ό,τι λάθη κάναμε κοιτάξαμε μέσα από τις προπονήσεις να τα διορθώσουμε για να μην τα επαναλάβουμε. Έτσι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αποκλεισμό. Τέτοια εποχή δεν μπορείς να κάνεις πολλά από το να μπορέσεις να διορθώνεις τα λάθη σου.”

“Κόσμημα” ο Τσεσμές
Στον δεύτερο χρόνο που βρίσκεται στην Επισκοπή, ο Αντώνης έχει ένα μέτρο σύγκρισης να κάνει σχετικά με το πέρσι και το τώρα. Και φυσικά μιλάμε για τις διαφορετικές συνθήκες εργασίας που προσφέρει το προπονητικό γήπεδο στον Τσεσμέ…
“Δεν το συζητάμε… Για μας, το να δουλεύουμε σ’ έναν ολοκαίνουριο χώρο είναι ένα κίνητρο μεγάλο. Έζησα τις δυσκολίες που υπήρχαν πέρυσι, με το κακό γήπεδο στο ΔΑΚ Γάλλου αφού το χρησιμοποιούσαμε τόσο για την προπόνηση όσο και για τους αγώνες. Επίσης, λόγω τιμωριών, το χρησιμοποίησαν άλλες τρεις κρητικές ομάδες οπότε η επιβάρυνσή του έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο όλων μας. Φέτος, τέτοια προβλήματα δεν θα υπάρχουν. Για μας ο Τσεσμές είναι ένα κόσμημα, μία πολυτέλεια που δεν την διαθέτουν πολλές ομάδες της κατηγορίας. Εκεί βγάζουμε κομμάτια προπονήσεων που δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε διαφορετικά…”

“Πιο επιθετικοί”
Ερωτηθείς ο Μεσσήνιος φορ τί ομάδα θα είναι φέτος η Επισκοπή απάντησε άμεσα: “Αρχικά θέλουμε να είμαστε σε όλα τα ματς ανταγωνιστικοί. Παράλληλα, δουλεύουμε πολύ το επιθετικό σκέλος. Θέλουμε να είμαστε μια φύσει επιθετική ομάδα. Αυτό φαίνεται. Βγάζουμε πολλές φάσεις και με εξαίρεση στο ματς του κυπέλλου, σκοράρουμε περισσότερο. Το ζητούμενο φυσικά είναι να μπορούμε να παίρνουμε και τους βαθμούς.”

Τέλος, για το τί αναζητά από τον εαυτό του στη φετινή σεζόν…
“Αυτό το διάστημα υπηρετώ στον ελληνικό στρατό αλλά μπορώ και προπονούμαι. Νιώθω καλά, νιώθω δυνατός και νομίζω ότι το ζητούμενο είναι να συνεχίσω το καλό μομέντουμ στο οποίο βρίσκομαι αυτό το διάστημα με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα αλλά και τον εαυτό μου.”