Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aφιέρωμα Primesport: Αυτός είναι ο Ερμής Ζωνιανών της σεζόν 2023-2024

Επέστρεψε για να μείνει στη Γ’ Εθνική ο Ερμής Ζωνιανών.

Το  Primesport.gr όπως κάθε χρόνο πιστό στα αφιερώματα του, έτσι και φέτος σας παρουσιάζει τον Ερμή Ζωνιανών της περιόδου 2023-24.

Οι Ρεθυμνιώτες είναι νεοφώτιστοι, αλλά έχουν «παραστάσεις» απ’ αυτό το επίπεδο. Θ’ αγωνιστούν και πάλι στη Γ’ Εθνική, έπειτα από 5 χρόνια και ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να σωθούν όσο γίνεται πιο άνετα, ενώ θα προσπαθήσουν να βάλουν τις… βάσεις για να γίνουν μία σταθερή δύναμη της κατηγορίας. Στα φιλικά το σύνολο του Στέλιου Κοζανίδη δείχνει ότι… βαδίζει σωστά και το ζητούμενο είναι παρουσιαστεί πανέτοιμο με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Αποκτήθηκαν 16, έφυγαν 7

Στην επάνοδο στη Γ’ Εθνική ο Ερμής Ζωνιανών… φρόντισε να φέρει αρκετούς νέους παίκτες και κάποιοι εξ’ αυτών είναι ιδιαίτερα έμπειροι, στοιχείο που παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Συνολικά στην ομάδα ήρθαν κατά το καλοκαιρινό «παζάρι» 16 ποδοσφαιριστές, ενώ στην, αντίπερα όχθη, αποχαιρέτησαν 7.

Αναλυτικά το πάρε δώσε του Ερμή:

Ήρθαν: Σάρρης ( από Χανιά) Αριστεινίδης (από ΑΟΤ), Τσαλόπουλος (από Λίντο), Χασουράκης (από Πόρο), Τουρνάκης (από Αστέρα  Περάματος), Κωστάκης (από Λιβάδεια), Γκελοσάνι (από ΑΟΤ), Αυγουστάκης  (από Πόρο), Πλιάτσικας (από Ηρόδοτο), Χρήστου (από Γιούχτα), Δεσποτόπουλος (από Χανιά), Τσιντάρης (από Δαμάστα), Βιτώρος (από Ρωμανό), Λίτσκας (από ΑΟΑΝ), Παρασύρης (από Δειλινά), Κεφαλούκος (από ΠΟΑ).

Έφυγαν: Ι.Σ. Σηφακάκης, Γκέκας, Δερμιτζάκης, Χριστοδούλου, Βεληβασάκης, Εμ. Σπαχής, Σαριδάκης.

Το ρόστερ του ΑΟΑΝ

Οι τερματοφύλακες

Μάνος Χρήστου

Χρήστος Δεσποτόπουλος

Μιχάλης Ζάχος

Αμυντικοί

Γιώργος Σαρρής

Ραφαήλ Μπαμπουλάκης

Μηνάς Αυγουστάκης

Νίκος Τσιντάρης

Στέλιος Γεμιστός

Νίκος Ζερβός

Γιώργος Ρουμπάκης

Μανώλης Τουρνάκης

Μανώλης Χασουράκης

Μαρίνος Παρασύρης

Μέσοι

Γεράσιμος Αριστεινίδης

Ανδρέας Ξηρός

Αλέξανδρος Πλιάτσικας

Βαγγέλης Κασαπάκης

Δημήτρης Τσαλόπουλος

Επιθετικοί

Γιάννης Βιτώρος

Μανώλης Γκελοσάνι

Δημήτρης Σκουτέλης

Δημήτρης Κεφαλούκος

Κώστας Κουκούλης

Θέμης Κάββαλος

Γιώργος Λίτσκας

Ζαχαρίας Κωστάκης

Ο προπονητής

Ο Στέλιος Κοζανίδης ήταν ο «εκλεκτός» της διοίκησης για την άκρη του πάγκου κι εκείνος που διαδέχτηκε τον Νίκο Καραδάκη. Γνωρίζει την κατηγορία, καθώς δούλεψε και πέρυσι για ένα διάστημα στον ΑΟΤ, ενώ γνωρίζει καλά και τον σύλλογο. Έχει περάσει, δηλαδή, στο παρελθόν από τον Ερμή τόσο ως ποδοσφαιριστής (2013-14), όσο και ως προπονητής (2019-2021). Έχει εργαστεί στο τεχνικό τιμ της Επισκοπής και έχει διατελέσει πρώτος προπονητής σε ΠΑΟ Κρουσώνα και  Ποσειδώνα Γερανίου.

Το βαρύ χαρτί

Θέλει κι ερώτημα; Μα… βεβαίως-βεβαίως ο Γιώργος Σαρρής, καθώς το βιογραφικό του τα λέει όλα και μάλλον δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στο πρόσωπο του ο Ερμής θέλει να βρει την ηγετική φυσιογνωμία του στα μετόπισθεν. Με 58 συμμετοχές στη Super League, με θητεία στην ΑΕΚ και με διεθνή καριέρα σε Τουρκία, Σκωτία, Ρουμανία και Αλβανία ο 34χρονος αμυντικός είναι ό,τι πιο λαμπερό στις τάξεις των Ρεθυμνιωτών.

Ο πρόεδρος

Ο Ματθαίος Κλίνης είναι ο «ισχυρός άνδρας» του Ερμή Ζωνιανών κι εκείνος που έχει αναλάβει τα «ηνία» του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Η σημαντικότερη στιγμή της θητείας του; Μα φυσικά η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Μαζί με τους συνεργάτες του έχουν «χτίσει» ένα πολύ καλό οικοδόμημα και πλέον ο στόχος των επικεφαλής είναι να σταθεροποιηθεί το σωματείο στην κατηγορία και να γίνονται διαρκώς βήματα εξέλιξης.

Η έδρα

Το «σπίτι» του Ερμή είναι… ξακουστό. Ανέκαθεν το γήπεδο των Ζωνιανών αποτελούσε το… κάστρο του και είναι χωρίς την παραμικρή ένα δυνατό «χαρτί» στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του. Αυτό, βέβαια, ισχύει και για τη νέα σεζόν και είναι ξεκάθαρο πως οι Ρεθυμνιώτες ποντάρουν πολλά στην έδρα τους, καθώς ο κόσμος τους δίνει πάντα δυναμικό «παρών» στα παιχνίδια.