Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Α. Μουρτζάκης: «Σίγουρος ότι η Εθνική Ομάδα θα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου τα επόμενα χρόνια»

Για την συνολική εμπειρία του από το Socca World Cup στην Γερμανία, μίλησε στο Primesport.gr ο Αλέξανδρος Μουρτζάκης.

To Παγκόσμιο Κύπελλο ΜiniFootball για το 2023 ολοκληρώθηκε με το Καζακστάν να ανεβαίνει στην κορυφή του κόσμου νικώντας στον τελικό την Ουκρανία.

Η Ελλάδα κατάφερε για τρίτη σερί χρονιά να βρίσκεται μέσα στις 8 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως και ένας εκ των πρωταγωνιστών της, ο δικός μας, Αλέξανδρος Μουρτζάκης μίλησε για την εμπειρία του από το Essen της Γερμανίας στο Primesport.gr και εξέφρασε την σιγουριά ότι η Εθνική ομάδα θα βρεθεί στην κορυφή του κόσμου τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής αμυντικός:

Για την φετινή εμπειρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Η φετινή εμπειρία συνολικά ήταν καλύτερη από την περυσινή. Είχαμε στο πλευρό μας τους Έλληνες ομογενείς που σε κάθε παιχνίδι με την παρουσία τους και τον παλμό τους μας έδιναν κίνητρο για την νίκη. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Καταφέραμε να μπούμε για Τρίτη συνεχόμενη χρόνια στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου και αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των προπονητών και των συμπαικτών μου. Μας αφήνει μια πικρία ο αποκλεισμός, όμως φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.»

Για το αν θα πρότεινε σε κάποιον να ασχοληθεί με το άθλημα: «Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Οι λόγοι είναι παρά πολλοί. Όλοι ξεκινήσαμε από το ποδόσφαιρο του σχολείου, της αλάνας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν ότι είναι εντελώς διαφορετικό από το κανονικό ποδόσφαιρο. Έχει μια διαφορετική προσέγγιση που χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείς. Όμως είναι ένα άθλημα που κάθε χρόνο εξελίσσεται και το μαθαίνει περισσότερος κόσμος και αυτό μόνο καλό μπορεί να ειναι.»