Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλεϊ: Μεγάλο διπλό και “καθαρό” τρίποντο για τον αήττητο ΟΦΗ στη Μίκρα επί του Αρη (1-3 σετ)

Μεγάλο διπλό στη Μίκρα, επί του Αρη (1-3) πέτυχε ο ΟΦΗ, για την 5η αγωνιστική της Pre League Ανδρών και συνεχίζει να είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα, στην κατηγορία.

Ενα καθαρό τρίποντο για τον ΟΦΗ, που είχε πάλι σε μεγάλη μέρα τον Σλοβένο διαγώνιο Ματέι Μιχαίλοβιτς, ο οποίος ήταν ο ηγέτης του ΟΦΗ στα κρίσιμα σημεία του σετ.

Αυτή τη φορά όμως, ο Σλοβένος, βρήκε μεγάλη βοήθεια απο τον κεντρικό Νίκο Γκόνα, ο οποίος έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο μπλοκ, ενώ στην πρώτη γραμμή ήταν και πάλι ο Γιάννης Ρουμελιωτάης και ο λίμπερο Μιχελάκης.

Το μπλοκ του ΟΦΗ, ήταν κλειδί για τη νίκη του, απέναντι σε ένα Αρη με μονοδιάστατο επιθετικό παιχνίδι, παίζοντας κυρίως σε πρώτο χρόνο στο φιλέ, με τους κεντρικούς Μπίσετ και Πεντίδη, κάτι που είχε διαβάσει ο ΟΦΗ.

Αυτή ήταν η 4η νίκη, σε ισάριθμούς αγωνες για τον ΟΦΗ, που έχει ξεκινήσει δυνατά το ταξίδι του στην Pre League, με στόχο την επιστροφή του, στην μεγάλη κατηγορία.

Το τρίποντο, στη Μίκρα, βάζει τον ΟΦΗ, σε τροχιά πρωτιάς, ενώ στην επόμενη αγωνιστική υποδέχεται σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι τον Ηρακλή, στο κλειστό του ΒΑΚ, απέναντι σε ένα ακόμη ανταγωνιστή για την άνοδο.

To πρώτο σετ

Ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο σετ και το πήρε σχετικά εύκολα.

Προηγήθηκε με 1-5 με άσος του εκπληκτικού Μιχαίλοβιτς και 6-12 με καρφί του Γκόνα σε πρώτο χρόνο, απέναντι σε ένα Αρη, που είχε μεγάλα προβλήματα στην υποδοχή και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον Μπίσετ στο κέντρο, αλλά και τον έμπειρο Σαρικείσογλου.

Με τον Μιχαίλοβιτς να πυροβολεί ο ΟΦΗ φάνηκε να μπαίνει άνετος στην τελική ευθεία του σετ (12-17).

Ο Αρης βρήκε πόντυς στο σερβίς του Σωτηρίου και μείωσε σε 16-18, αλλά και 20-21 με άσο του Μπούτου.

Στο κρίσιμο σημείο όμως ο ΟΦΗ απάντησε με ένα σερί 5-0 και πήρε το σετ με μπλόκ του Γκόνα για το 20-25.

Το δεύτερο σετ

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ, στο δεύτερο, ο ΟΦΗ κυνηγούσε σε όλη του τη διάρκεια.

Ο Αρης ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 15-11 με τον Σωτηρίου, που μαζί με τον Μπίσετ, έδειχνε η πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή για τους κιτρινόμαυρους.

Με Μάκινεν και Μιχαίλοβιτς ο ΟΦΗ έμεινε στο σετ και ισοφάρισε 18-18 με άσο του Φιλανδού ακραίου.

Οι δυο ομάδες βάδισαν σχεδόν πόντο-πόντο μέχρι το φινάλε.

Ο Αρης πήρε μεγάλο προβάδισμα 20-23 στο άστοχο καρφί του Ρουμελιωτάκη και έφτασε στο πρώτο σετ μπολ 24-22 με το καρφί του Πεντίδη σε πρώτο χρόνο, για να τελειώσει το σετ, ξανά σε πρώτο χρόνο ο Μπίσετ για το 25-23 και το 1-1.

Το τρίτο σετ

Στο τρίτο σετ, οι δύο ομάδες βάδισαν χέρι-χέρι στο σκόρ, μέχρι το 9-9.

Απο εκει και μετά ανέλαβε δράση ο Μιχαίλοβιτς, ο οποίος με εκπληκτικές ενέργειες, έφερε τον ΟΦΗ στο 11-15.

Βοήθησε πολύ σε αυτό το σημείο και ο Γκόνας με τα καλά μπλοκ του.

Με μπλοκ του Καφαντάρη στον Μπούτο, ο ΟΦΗ πέρασε με 13-17 και με ένα τρομερό μπλοκ του Ρουσσόπουλου στον Μπίσετ με 14-18.

Ο ΟΦΗ είχε βάλει βάσεις στο τρίτο σετ και με μπλοκ του Γκόνα στον Μούτο, πέρασε με 15-20, ακολούθησε ένα μικρό χαλάρωμα του ΟΦΗ, για να μειώσει ο Αρης σε 20-23, αλλά ο ΟΦΗ τελείωσε το σετ με τον Μιχαίλοβιτς (21-25) και έκανε το 1-2.

Το τέταρτο σετ

Στο τέταρτο σετ, ο ΟΦΗ, άρχισε μετά το 7-7 να ανεβάζει στροφές και με όπλο το μπλοκ να χτίζει διαφορά.

Προηγήθηκε με 10-14, με ένα πόντο που βγηκε με τρομερή αυτοθυσία στην άμυνα, 13-17 με το μπλοκ του Ρουμελιωτάκη και 15-20 με νέο μπλοκ του Γκόνα, ο οποίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΟΦΗ!

Ο Αρης πλησίασε σε 18-21, καθώς τα χλιαρά τελειώματα του Μάκινεν στην επίθεση, εκμεταλεύτηκε ο έμπειρος Σαρικείσογλου.

Ο Μιχαίλοβιτς έκανε το 18-22, ενώ στο 20-22 αν και ο διαιτητής αρχικά έδειξε άουτ στο καρφί του Ρουμελιωτάκη, έδωσε τελικά το καθαρό μπλοκ άουτ, μετά τις σφοδρές διαμαρτυρίες των παικτών του ΟΦΗ!

Ετσι έγινε το 20-23, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει.

Ο ΟΦΗ στο 22-24 έφτασε στο πρώτο ματς μπολ με τον Μιχαίλοβιτς, αλλά ο Αρης το έσβησε με τον Πεντίδη (23-24).

Ομως ο σπουδαίος διαγώνιος του ΟΦΗ, ξανά με δική του προσπάθεια, κέρδισε το μπλοκ άουτ και έκανε το 23-25, δίνοντας στον ΟΦΗ το σετ, αλλά και τη νίκη με 1-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Ο ΟΦΗ έμεινε για τέταρτο παιχνίδι αήττητος και συνεχίζει την πορεία του για την επιστροφή του στην Volley Leauge, πετυχαίνοντας ένα σπουδαίο διπλό, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο.

Tα σετ: 20-25, 25-23, 21-25, 23-25.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δημητρίου, Παρατηρητής: Κάλλης

ΟΦΗ (Νίκος Αντωνιάδης):  Γκόνας, Γωνιωτάκης,  Μιχελάκης (λ), Μπαρντακτζιάν, Ρουσσόπουλος, Ρουμελιωτάκης, Μάκινεν, Δαρίδης, Μιχάιλοβιτς, Καφαντάρης.