Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Β. Νταμπράουσκας : Ήρθε ως όνομα αλλά φεύγει αγκαλιά με τις εμμονές του από τον ΟΦΗ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήρθε πέρυσι στις 25 Οκτωβρίου του 2022 στον ΟΦΗ και 13 μήνες και κάτι ημέρες μετά αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας επιβεβαιώνοντας το βιογραφικό του που τον θέλει να μην κάθεται πάνω από 1 χρόνο στις ομάδες που έχει δουλέψει. 

Στην Εκράνας πήγε στις 26 Απριλίου του 2013 και έφυγε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014, στην Γκόριτσα πήγε στις 25 Φεβρουαρίου του 2020 και έφυγε στις 3 Ιανουαρίου του 2021 , την Λουντογκόρετς την ανέλαβε στις 3 Ιανουαρίου του 2021 και αποχώρησε από αυτή στις 3 Οκτωβρίου του 2021, ενώ ανάλογη ήταν η διάρκεια της παρουσίας του και στον πάγκο της Χαϊντουκ όπου πήγε στις 2 Νοεμβρίου του 2021 και αποχώρησε από την ομάδα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2022.

Κοινώς ο Λιθουανός τεχνικός που ήρθε δικαίως ως όνομα στον ΟΦΗ επιβεβαίωσε το προπονητικό του βιογραφικό και το γεγονός ότι όταν καλείται ο ίδιος να χτίσει ομάδες από το καλοκαίρι τότε στην πορεία του πρωταθλήματος δεν τα καταφέρνει και φεύγει από αυτές.

Ο Νταμπράουσκας προφανώς και δεν είναι προπονητής της σειράς αλλά έναν προπονητή τον ακολουθούν δύο πράγματα στο βιογραφικό του σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα και η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του μέσα στο γήπεδο. Και στα δύο δυστυχώς ο Λιθουανός τεχνικός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και αναπαύτηκε απαλά στις δύσκολες αλλά σημαντικές νίκες επί του Άρη , του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Αυτές παίρνει και ως παράσημο φεύγοντας από τον ΟΦΗ αλλά μαζί με αυτές θα πρέπει να κουβαλήσει στη βαλίτσα του όταν φύγει από το Ηράκλειο και τους 18 χαμένους βαθμούς από Αστέρα Τρίπολης, Λαμία, Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Κηφισιά, Πανσερραϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο. 

Αυτοί άλλωστε ήταν που οδήγησαν τη διοίκηση του ΟΦΗ που μέχρι πριν δύο εβδομάδες έλεγε ότι συζητάει μαζί του για την ανανέωση του συμβολαίου του να αλλάξει ρότα σε συνδυασμό με την κάκιστη εικόνα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο ειδικά στα τελευταία 6 ματς όπου ο ΟΦΗ αγνοεί τη νίκη με αποτέλεσμα να τελειώσει τον πρώτο γύρο ως 8ος στη βαθμολογία.

Ο Λιθουανός ήρθε με ένα πλούσιο βιογραφικό σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στο Βαλκανικό ποδόσφαιρο όμως όταν του δόθηκε η ευκαιρία το καλοκαίρι με το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και με τις μεταγραφές που ο ίδιος επιθυμούσε να κάνει μια ομάδα που θα ήταν φαβορί για την είσοδο στα πλέϊ οφ τα θαλάσσωσε τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και εγκλωβίστηκε στις ποδοσφαιρικές του εμμονές σε συγκεκριμένα πρόσωπα και σχήματα.

Με δική του απόφαση ο ΟΦΗ έμεινε στις 4 Δεκεμβρίου με ένα κλασικό εξτρέμ τον Μοσκέρα που τον αδίκησε κατάφορα γιατί δεν χωρούσε στο σύστημα του, και με 2 μόλις φορ για να μην πω 1,5 γιατί ο Ντίκο δεν είναι κλασικός φορ περιοχής την ώρα που ο ίδιος είχε επιλέξει από το καλοκαίρι να παίζει με δύο σέντερ φορ τα οποία ποτέ όμως δεν είχε ο ΟΦΗ στο μικρό ρόστερ των 27 παικτών όπου αξιοποιήθηκαν επί εποχής του όμως μόνο 18 με 19 παίκτες με το ζόρι.

Εν κατακλείδι γιατί ένα προπονητή τον ακολουθούν πάντα τα αποτελέσματα του ο Νταμπράουσκας φεύγει από τον ΟΦΗ με απολογισμό θητείας 13 νίκες, 14 ισοπαλίες και 11 ήττες.