Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γεωργιάδης: “Tηρούνται τα μέτρα , χαρούμενος που εργάζεται στην επιχείρηση ο υπάλληλος” (Vid.)

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για το beach bar στη Ρόδο, όπου ο υπάλληλος παραδίδει τις παραγγελίες κολυμπώντας. Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου με αποτέλεσμα να παρέμβει το υπουργείο Εργασίας και Ναυτιλίας.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης υποστήριξε πως το βίντεο το έχει τραβήξει ανταγωνιστής του για να του κάνει κακό, ενώ ο υπάλληλος ανέφερε πως παίρνει πολύ καλό φιλοδώρημα και πως δεν τον υποχρεώνει η επιχείρηση να το κάνει. Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του Alpha «Super Κατερίνα» σχετικά με το θέμα αυτό και τόνισε πως τηρούνται τα μέτρα στην επιχείρηση μετά από έλεγχο που έγινε και πως ο υπάλληλος δηλώνει χαρούμενος που εργάζεται εκεί.
 
Παράλληλα συμπλήρωσε πως στον ίδιο δεν αρέσει η εικόνα αυτή, ωστόσο η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη, αφού εστάλησαν δέκα ελεγκτές και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

 

«Κάναμε έλεγχο μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, εξονυχιστικό έλεγχο. Δέκα ελεγκτές στείλαμε, δεν βρέθηκε καμία παράβαση. Ο εργαζόμενος δήλωσε ότι το κάνει εθελοντικά και με τη συναίνεσή του και θέλει να το κάνει. Κοιτάξαμε λίγο τα μέτρα ασφαλείας, λαμβάνονται κάποια μέτρα ασφαλείας, τηρούν και την νομοθεσία επ’ αυτού του θέματος. Φορούσε μια ειδική μπλούζα για να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλής και ο ίδιος δήλωσε ότι παίρνει πάρα πολλά χρήματα γι’ αυτό. Οι εργαζόμενοι έβγαλαν ανακοίνωση υπέρ της επιχείρησης», είπε αρχικά ο υπουργός Εργασίας.

«Η εικόνα δεν μου αρέσει καθόλου, θέλω να είμαι ειλικρινής. Αλλά η νομοθεσία δεν είναι θέμα γούστου, η νομοθεσία είναι θέμα νομοθεσίας. Αφού τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και ο εργαζόμενος το θέλει και πληρώνεται καλά γι’ αυτό, δεν είναι θέμα του κράτους. Αν πήγαιναν εκεί και έλεγε ο εργαζόμενος “με βάζουν να το κάνω με το ζόρι και μου λένε πως αν δεν το κάνω θα απολυθώ”, τότε φυσικά θα είχαμε παρέμβει και θα ρίχναμε και πολύ μεγάλα πρόστιμα. Αλλά, ο εργαζόμενος δεν είπε αυτό. Είπε ότι είναι πολύ ευτυχισμένος. Στο τέλος της ημέρας να θυμάστε ότι εδώ είμαστε για να κάνουμε την ζωή των εργαζομένων καλύτερη, όχι για να την κάνουμε χειρότερη», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη: