Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιούχτας: Προσφέρει θέαμα και ουσία και αξίζει μέχρι τέλους να παλέψει για τον τίτλο

Χθες μετά από πολύ καιρό βρέθηκα στο γήπεδο των Αρχανών προκειμένου να μεταδώσω για λογαριασμό του Primesport.gr το κρητικό ντέρμπι του Γιούχτα με τον Α.Ο.Τυμπακίου για την 17η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ΄Εθνικής. 

Και η αλήθεια είναι ότι πριν την έναρξη του ματς και παρά την σημαντική βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων ήταν ένα κρητικό ντέρμπι ειδικά από την στιγμή που η φιλοξενούμενη ομάδα προέρχονταν από μια σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-0 επί του Πόρου.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο όμως ο Γιούχτας έδειξε την ποιότητα του μέσα στο γήπεδο και έπαιξε ελκυστικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο που δύσκολα είναι η αλήθεια συναντάς σε επίπεδο Γ΄Εθνικής.

Το γήπεδο στις Αρχάνες χθες ήταν γεμάτο από φίλαθλο κόσμο και από τις δύο ομάδες η ατμόσφαιρα πολύ καλή με τους φιλάθλους του Γιούχτα αλλά και άπλους φιλάθλους να φεύγουν γεμάτοι από το γήπεδο βλέποντας μια πολύ καλή ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο που όταν ανέβαζε ταχύτητα ήταν αδύνατο να την αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Α.Ο Τυμπακίου.

Ο Γιούχτας πλέον μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής εξακολουθεί και βρίσκεται στο -4 από την κορυφή όπου βρίσκεται η Μαρκό και στο -2 από την δεύτερη Θύελλα Ραφήνας και με 9 αγωνιστικές να απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος η υπόθεση πρώτη θέση για την ομάδα των Αρχανών είναι ορθάνοιχτη.

Άλλωστε ομάδες Γ΄Εθνικής που να έχουν στο ρόστερ τους παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τις επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι Τζανής. Γιαλούσης, Ροβίθης , Βρεττός αλλά και ποδοσφαιριστές με ποιότητα  όπως οι Κίσσας, Αργκιλέσι, Γκίνη και Αζίζι που γνωρίζουν πολύ καλά την Γ΄Εθνική δεν βρίσκεις εύκολα στην κατηγορία.

Με τον Ηρόδοτο και την Επισκοπή να έχουν σοβαρές πιθανότητες να μην βρίσκονται τη νέα σεζόν στη Super League 2 είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον φετινό Γιούχτα του Νίκου Σουργιά να μπορέσει να κάνει την δική του ποδοσφαιρική υπέρβαση και να εκπροσωπήσει το Ηράκλειο τη νέα σεζόν στη Super League 2, παίζοντας και ο ίδιος για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επαγγελματικό επίπεδο.

To αν το πετύχει δεν το ξέρω το σίγουρο είναι ότι έχει όλες τις δυνατότητες να το παλέψει μέχρι τέλους τόσο για την ίδια την ομάδα όσο και για τον προπονητή του που είναι ένας νέος και αρκετά εξελίξιμος προπονητής με προσωπικές φιλοδοξίες που έχει δημιουργήσει μια καλοδουλεμένη ομάδα.