Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γκαγκάτσης στην ΚΕΔ: “Σφυρίξτε αυτά που βλέπετε, τα κλειδιά στον Λανουά”

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης απευθύνθηκε στους διαιτητές της ΚΕΔ στην έναρξη του σεμιναρίου διαιτητών που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη. 

“Σφυρίξτε αυτό που βλέπετε, μόνο η ΚΕΔ και ο κ. Λανουά μπορεί να σας κρίνει”, επισήμανε αρχικά ενώ πρόσθεσε πως: “Τα κλειδιά της ΚΕΔ είναι στον κ. Λανουά και εσείς βρίσκεστε εδώ επειδή εκείνος σας επέλεξε“.

Ο κ. Γκαγκάτσης δήλωσε πως περιμένει να δει διαιτητές-προσωπικότητες που δεν επηρεάζονται, είναι αδέκαστοι και έχουν επαφή μόνο με την ΚΕΔ. Προέτρεψε τους διαιτητές να μην υποκύπτουν στις πιέσεις από δημοσιεύματα και δημόσιες σχέσεις καθώς μόνο η ΚΕΔ αποφασίζει για το μέλλον τους.

Επισήμανε πως δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να τους χρησιμοποιήσουν καθώς όσοι το έκαναν γρήγορα ήρθε το τέλος τους, “όσο άτρωτοι κι αν ένιωθαν”.

Ένα από τα σημεία που ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε ιδιαίτερη βάση είναι πως η επαφή του με τον ομόλογό του στην ΚΕΔ θα περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν το τμήμα του και την αναβάθμισή του. Η UEFA έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση για διαιτητικά ζητήματα ουσίας.

Η ΚΕΔ έχει προταθεί από τον κ. Ροζέτι και την UEFA και όπως επισήμανε ο κ. Γκαγκάτσης “μόνο εκεί θα έχει επικοινωνία για διαιτητικά ζητήματα ουσίας η ΚΕΔ“. Αναφορικά με τις ομάδες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν για οποιονδήποτε λόγο, μπορούν να στείλουν επιστολή στην ΕΠΟ ή την ΚΕΔ και η τελευταία θα κρίνει τι θα κάνει.

Παράλληλα, από την ομιλία του κ. Γκαγκάτση έγινε σαφές πως η ΚΕΔ έχει “λευκή επιταγή” από την UEFA και συνακόλουθα από την Εκτελεστική Επιτροπή, να κάνει ό,τι χρειαστεί με γνώμονα την ανάπτυξη της διαιτησίας στην Ελλάδα. Θέλουμε να παράγουμε έργο στη διαιτησία και είναι σημαντικό ότι έχουμε μια επιτροπή που μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας, την ανάπτυξή της και τη βελτίωσή της. Η ΕΠΟ, με την αρωγή της UEFA, θα επενδύσει στην ανάπτυξη της ελληνικής διαιτησίας, έτσι ώστε να έχουμε και πάλι Έλληνες διαιτητές σε μεγάλες διοργανώσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ξεκαθαρίστηκε παράλληλα πως η ΚΕΔ χαίρει απόλυτης εμπιστοσύνης από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και της UEFA.

Τέλος, ο κ. Γκαγκάτσης προέτρεψε τους διαιτητές να απευθύνονται στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για απειλές εκτός γηπέδου, αλλά και στον πρόεδρο της ΚΕΔ και την Ελληνική Αστυνομία για τυχόν απόπειρες χρηματισμού.

“Πρέπει να είστε ελεύθεροι να σφυρίζετε αυτό που θεωρείτε σωστό και όχι να έχετε πίσω σκέψεις”, ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης. “Έχει αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας για προπηλακισμούς διαιτητών, μη φοβάστε να γράφετε αυτά που συμβαίνουν, τον εαυτό σας προστατεύετε με αυτόν τον τρόπο”, κατέληξε.

 

Πηγή: sport24.gr