Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη με υπογραφή Μπετανκούρ για την Ρ.Ε.Α

Tην δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής γυναικών και τον Νότιο Όμιλο σημείωσε το Σάββατο το απόγευμα η Ρεθυμνιακή Ένωση Αθλητών που επικράτησε όπως και στην πρεμιέρα με 1-2 στη Ρόδο του Ιάλυσου, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πρωταγωνίστρια και σκόρερ των δύο τερμάτων ήταν η Κολομβιανή επιθετικός, Γκιζέλα Μπετανκούρ, η οποία αφού αστόχησε σε πέναλτι στο 8’, κατάφερε να κάνει το 0-1 στο 28’ με πανέμορφο σουτ, ενώ στο 53’ «κλείδωσε» τη νίκη με άψογο πλασέ και έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά της Δαφέρμου. Μάλιστα, η Ελευθερία Δαφέρμου θα μπορούσε να είχε κάνει 3 τα τέρματα της ομάδας μας, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι στο 80ό λεπτό.
 
Οι φιλοξενούμενες, όμως, κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 στο 88’ με την Παντερή, βάζοντας πίεση στις Ρεθυμνιώτισσες, οι οποίες εντέλει δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ως το φινάλε της αναμέτρησης, με το 1-2 να παραμένει. Τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε στο 94’ όταν η Κουτρή βρέθηκε απέναντι στην κενή εστία, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ.
 
Την επόμενη αγωνιστική η Ρ.Ε.Α.θα δώσει το πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν, αντιμετωπίζοντας τη Δόξα Πηγαδακίων (15.00 – 4/12) στο γήπεδο της Σοχώρας.
 
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
 
4’ Η Μαρκουτσά κάνει το γύρισμα μέσα στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά, με την Σακελάρη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
7’ Η Δαφέρμου κερδίζει πέναλτι μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή.
8’ Η Μπετανκούρ εκτελεί το πέναλτι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.
11’ Η Κοτσάκι σουτάρει από το ύψος της μεγάλης με την Σακελάρη να αποκρούει.
22’ Η Μπετανκούρ επιχειρεί το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την Σακελάρη να αποκρούει.
28’ Η Μπετανκούρ με φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» για το 0-1.
40’ Η Ασημώνη βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΡΕΑ, αλλά η Κούντου απέκρουσε ιδανικά, διατηρώντας το 0-1.
41’ Η Μαρκουτσά μέσα από την περιοχή επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
45’+ Η Μπετανκούρ με όμορφη ατομική ενέργεια πέρασε την μπάλα πάνω από την αντίπαλο της, αλλά το σουτ της πέρασε ψηλά άουτ.
53’ Η Δαφέρμου με φανταστική κάθετη βρίσκει την Μπετανκούρ, η οποία απέναντι στην Σακελάρη πλάσαρε όμορφα για το 0-2.
61’ Η Μαρκουτσά σουτάρει από πλάγια θέση, με τη Σακελάρη να μπλοκάρει.
63’ Η Χατζηγιαννίδου με κεφαλιά δεν μπορεί να νικήσει τη Σακελάρη, η οποία μπλόκαρε.
80’ Η Δαφέρμου εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
82’ Η Δαφέρμου σούταρε πλσαριστά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, η Κοτσάκι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τη Σακελάρη.
88’ Η Σωτήρα «έσκαψε» στην Παντερή, η οποία απέναντι από τη Μανουκαράκη μείωσε σε 1-2.
93’ Η Παπαεμμανουήλ πιάνει την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, με τη Μανουκαράκη να μπλοκάρει.
94’ Η Κουτρή σουτάρει σε κενή εστία άουτ, σε αντεπίθεση της ομάδας μας.
 
ΓΚΟΛ: 88’ Παντερή – 28’, 53’ Μπετανκούρ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δαμιανάκης, Λαμπροπούλου, Σιγανού (Πειραιά).
 
ΙΑΛΥΣΟΣ (Β. Χατζηαντωνίου): Σακελάρη, Βασιλώτου (62’ Γρίλη), Πάσπαλη, Πεμπέ, Κωνσταντίνου, Τριμμάτη, Παντερή, Εξουζίδου, Κουγιού, Ασημώνη (67’ Παπαεμμανουήλ), Σωτήρα.
 
ΡΕΑ (Ν. Κυριακόπουλος – Α. Πλατής): Κούντου (78’ Μανουκαράκη), Σμιλίκοβιτς, Χατζηγιαννίδου, Καραμουσαδάκη (46’ Κελαϊδή), Κιαχίδου (46’ Βορριά), Δαφέρμου, Εράσο, Κουτρή, Κοτσάκι, Μαρκουτσά (62’ Μανωλίτση), Μπετανκούρ (78’ Δρακάκη).