Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Βρέντζος: «Αγώνας γιορτή του κρητικού ποδοσφαίρου»

Ο εξωδιοικητικός παράγοντας των Χανίων τοποθετήθηκε για το ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Ο Γιώργος Βρέντζος με ανάρτηση του στα social media τονίζει ότι το παιχνίδι της Δευτέρας (09/10) πρέπει ν’ αποτελέσει γιορτή του κρητικού ποδοσφαίρου, ενώ πήρε θέση για το θέμα των εισιτηρίων, αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης. Αναλυτικά:

«Με αφορμή τον προσεχή αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ την Δευτέρα στα Περβόλια, ως μέλος της οικογένειας της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ αλλά και ως Ηρακλειώτης και Κρητικός, θέλω να ευχηθώ, πάνω απ’ όλα, να διεξαχθεί ένας πραγματικά ωραίος αγώνας και να βγει κερδισμένο το κρητικό ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του κρητικού ποδοσφαίρου. Θα αναμετρηθούν οι δύο μεγαλύτερες ομάδες του νησιού, οι οποίες εκπροσωπούν τους δύο μεγαλύτερους νομούς και πολλούς φιλάθλους σε ολόκληρη την Κρήτη. Είναι κρίμα που, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, δε θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα πολύ περισσότεροι φίλαθλοι, τόσο από τα Χανιά όσο και από το Ηράκλειο.

Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, σε συνεννόηση κι άριστη συνεργασία με την ΠΑΕ ΟΦΗ, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, έκανε τις προηγούμενες μέρες ό,τι μπορούσε προκειμένου να δοθούν εισιτήρια στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας. Δυστυχώς, η  αστυνομία, για λόγους που πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι βάσιμοι (εκτός κι αν θέλουμε να δημαγωγούμε ή και να δημιουργούμε κλίμα έντασης), αρνήθηκε να το επιτρέψει. Οφείλουμε όλοι, είτε συμφωνούμε είτε όχι (και πιστέψτε με, εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ), να σεβαστούμε αυτή την απόφαση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα, τα οποία μπορούν να έχουν αρνητικές συνέπειες τόσο για τις δύο ομάδες όσο και για το κρητικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα μπορεί να αποτελέσει μια “παρηγοριά” – και ταυτόχρονα κι ένα κίνητρο τήρησης της απαγόρευσης μετακίνησης – για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ή το δικαίωμα να έρθουν στο γήπεδο. Για αυτό ακριβώς το λόγο, η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, με το που πληροφορήθηκε χθες ότι η ΕΠΟ δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με κάποιο κανάλι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου, ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια από την ΕΠΟ προκειμένου, ως γηπεδούχος, να εκχωρήσει τα δικαιώματα του αγώνα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, φυσικά έναντι κάποιου οικονομικού ανταλλάγματος (όπως ακριβώς κάνουν όλες οι ομάδες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων τους).

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ήταν η πρώτη που ενδιαφέρθηκε να καλύψει τηλεοπτικά τον αγώνα, αναλαμβάνοντας φυσικά το σχετικό κόστος, αρνήθηκε όμως να καταβάλει στην ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ κάποιο – έστω και χαμηλό – αντίτιμο. Απολύτως σεβαστό φυσικά, όπως απολύτως σεβαστή – και αυτονόητη – πρέπει να είναι και η επιθυμία της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ να εισπράξει κάποια χρήματα για την εκχώρηση των δικαιωμάτων της ως γηπεδούχος.

Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ θα προσπαθήσει, έως και την ύστατη ώρα, αφενός να εξασφαλίσει την άδεια της ΕΠΟ (που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα) κι αφετέρου να έρθει σε συμφωνία με κάποιο κρητικό κανάλι (εκτός κι αν η ΠΑΕ ΟΦΗ, στην οποία εξακολουθούμε να δίνουμε προτεραιότητα, επανέρθει με κάποια νέα πρόταση), προκειμένου να μεταδοθεί τηλεοπτικά ο αγώνας.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όπως ανέφερε και ο προπονητής μας, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα και γενικά ένα club που είναι ανώτερο από εμάς σε όλα τα επίπεδα. Απέναντι λοιπόν σε μια τέτοια ομάδα, τη μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης, μια ομάδα υψηλότερης κατηγορίας που θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα της SL1, θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, συνεπείς με τις φετινές δυνατότητες και φιλοδοξίες μας, αντάξιοι της ιστορίας μας και της πόλης των Χανίων, ώστε να διεκδικήσουμε, χωρίς άγχος αλλά με πίστη, τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης έχουμε. Άλλωστε για εμάς, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, το κύπελλο δεν αποτελεί στόχο.

Εύχομαι, λοιπόν, να γίνει ένας ωραίος αγώνας μεταξύ φίλων και συντοπιτών κι ας κερδίσει ο καλύτερος! Εύχομαι, επίσης, αυτή να είναι η αρχή για πολλούς αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων τα επόμενα χρόνια…».