Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Βρέντζος: “Μακριά από τον Εργοτέλη οι στοιχηματατζίδες και κάθε λογής λαμόγια”

Λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή της κρίσιμης γενικής συνέλευσης στον Εργοτέλη για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Ερασιτέχνη οι φήμες για εμπλοκή συγκεκριμένου πρώην προέδρου ομάδων του Ηρακλείου αλλά και στενών του συνεργατών έφερε την έκρηξη από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Βρέντζο. 

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτηση του ο πρώην ισχυρός διοικητικός ηγέτης της ομάδας επισημαίνει με αιχμηρό τρόπο αλλά χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα ότι “Νταλαβεριτζήδες, στοιχηματζήδες και κάθε λογής λαμόγια δεν έχουν θέση στο Μαρτινέγκο!” στηρίζοντας όμως παράλληλα την πρόθεση του προέδρου της Επιτροπής της Γυναικείας ομάδας του Εργοτέλη Σταύρου Περακάκη μαζί με κάποιους άλλους παράγοντες να αναλάβουν τη νέα διοίκησης της ομάδας.

Το όνομα του πρώην προέδρου της Χερσονήσου και του ΟΦΗ Φώτη Τσάλου συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση παραγόντων που έγινε στο μαγαζί του Γ. Σουλτάτου όμως αρκετοί παράγοντες της ομάδας δεν έδειξαν θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη.

Όσο για τον Σταύρο Περακάκη είναι ένας άνθρωπος που αν μη τι άλλο έχει πετύχει στο έργο του στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου θεωρείται ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο που μπορεί να οδηγήσει τον Εργοτέλη σε μια διοικητική ηρεμία , αλλά από την άλλη αρκετοί εντός της ομάδας προβληματίζονται για το ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα των πλαισιώσουν.

Γενικά το διοικητικό τοπίο στον Εργοτέλη τέσσερις ημέρες πριν την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης είναι αρκετά θολό και δεν αποκλείεται η γενική συνέλευση της 29ης Μαϊου να αναβληθεί και να υπάρξει επαναληπτική τις επόμενες ημέρες μέχρι να βρεθεί ένα νέο ισχυρό διοικητικό σχήμα κοινής αποδοχής για την επόμενη ημέρα στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Βρέντζου για τις διοικητικές εξελίξεις στον Εργοτέλη: 

Ενόψει των εκλογών στον Εργοτέλη και των διαφόρων φημών που κυκλοφορούν, ως πρώην πρόεδρος αλλά και φίλαθλος του Συλλόγου, έχω να δηλώσω, να ξεκαθαρίσω και να προειδοποιήσω τα εξής:

1. Δεν προτίθεμαι να εμπλακώ διοικητικά με τον Εργοτέλη. Θα στηρίξω όμως έμπρακτα, όπως κάνω κάθε χρόνο, οποιαδήποτε σοβαρή κι έντιμη νέα διοίκηση (όπως είναι η απερχόμενη, ανεξάρτητα από τα λάθη και τις αδυναμίες της).

2. Δεν πρόκειται όχι μόνο να στηρίξω αλλά ούτε καν να ανεχτώ οποιονδήποτε φέρει έστω και την παραμικρή υποψία ή κουβαλάει έστω και την ελάχιστη φήμη από το παρελθόν ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον Εργοτέλη για σκοπούς που δεν έχουν καμιά σχέση με τα ιδεώδη του Συλλόγου.

3. Νταλαβεριτζήδες, στοιχηματζήδες και κάθε λογής λαμόγια δεν έχουν θέση στο Μαρτινέγκο! Ο Εργοτέλης δε θα κάνει το λάθος άλλων ιστορικών ομάδων του Ηρακλείου που προκειμένου να σωθούν αγωνιστικά κατρακύλησαν ηθικά και τελικά είτε το πλήρωσαν ακριβά ή τη γλύτωσαν στο παραπέντε. Προτιμάμε να μείνουμε χαμηλά αλλά με ψηλά το κεφάλι, ή ακόμα και να διαλύσουμε (που λέει ο λόγος), παρά να ξεπουληθούμε στον κάθε καιροσκόπο (για να μην πω τίποτα πολύ χειρότερο). Οι πόρτες του Μαρτινέγκο είναι ανοιχτές για νέους παράγοντες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον Εργοτέλη, αρκεί το ήθος και τα ιδανικά τους να ταιριάζουν με αυτά του Συλλόγου. Διαφορετικά να μην τολμήσουν ν’ ανηφορίσουν προς το σπίτι μας γιατί θα βρουν την πόρτα μας κλειστή.

4. Χαιρετίζω την πρόθεση του Σταύρου Περακάκη να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό και υψηλό ρόλο στη διοίκηση του Συλλόγου. Η έως τώρα πορεία του στο γυναικείο τμήμα, το οποίο οδήγησε φέτος πολύ κοντά στην κατάκτηση του εθνικού πρωταθλήματος κάνοντας μας για ακόμα μια χρονιά περήφανους, αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο για μια ακόμα ευρύτερη και καλύτερη διοικητική πορεία. Πρέπει να είμαστε – και θα είμαστε – δίπλα του, αρκεί αφενός να μάθει να λειτουργεί ως προς το γενικό όφελος του Συλλόγου κι όχι μόνο του γυναικείου τμήματος και αφετέρου – και σημαντικότερο – να μην παρασυρθεί και συμπορευτεί, φανερά ή κρυφά, με διάφορους επιτήδειους (το θέτω κομψά). Να μείνει πιστός στο όραμα του και κυρίως στα ιδανικά που πρεσβεύει ο Εργοτέλης. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρει όλους τους Εργοτελίτες, με πρώτο εμένα, απέναντι του.

5. Απευθύνω κάλεσμα στους επίτιμους προέδρους και μέγα ευεργέτες του Συλλόγου Νίκο Τζώρτζογλου και Γιώργο Σουλτάτο, στον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Στειακάκη καθώς και στους απερχόμενους αντιπροέδρους Γιώργο Κατρινάκη και Λευτέρη Καραταράκη, στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου και επί πολλά χρόνια στυλοβάτη του μπάσκετ Βαγγέλη Γιαννουλάκη, στον άνθρωπο που προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή την ΠΑΕ την προηγούμενη πενταετία Μανώλη Σεβαστάκη, στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Δασκαλάκη, στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Γιαννουλάκη, στον γνωστό και με μεγάλη προσφορά Εργοτελίτη Γιώργο Βοζικάκη, στον διαχρονικό και ακούραστο εργάτη του Εργοτέλη Μιχάλη Σκεπάρνη, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο πρώην ή νυν έντιμο παράγοντα του Συλλόγου. Να συσπειρωθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν το παρόν στην επόμενη μέρα του Συλλόγου.

6. Απευθύνομαι επίσης στον κόσμο του Εργοτέλη και του ζητάω να δώσει βροντερό παρόν στις εκλογές, περνώντας το μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να λερώσει το σπίτι μας!