Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Λέλεκας: «Έχουμε… πετάξει βαθμούς – Να τερματίσουμε ψηλά» (βίντεο)

Στην εκπομπή ”Match Time” της Τηλεόρασης CRETA με τη Χρύσα Ζερβού, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΠΟΑ Γιώργος Λέλεκας. 

Ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων μίλησε για τη φετινή πορεία του ΠΟΑ, για την ακαδημία, για το αν θα ήθελε να δει την ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία, για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά και για τον γιο του, που αγωνίζεται στην ΑΕΚ Β’. 

«ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ»

Για τη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Ατρόμητο Πειραιά (6-0)  τόνισε πώς βγήκε στον ΠΟΑ ό,τι έκανε μέσα στο γήπεδο:

«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο αν ακούσεις το σκορ, κάναμε μια εύκολη νίκη. Μας βγήκαν τελικά όλα όσα κάναμε μέσα στο γήπεδο, γι’ αυτό το σκορ έγραψε έτσι όπως έγραψε. Από κει και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα, δεν υπάρχει ομάδα που να την υποτιμήσεις ή να πεις ότι είναι εύκολη ή οτιδήποτε. Και εμείς το ξέρουμε, την έχουμε πατήσει μέσα στο γήπεδό μας αρκετές φορές.»

«ΕΧΟΥΜΕ ”ΠΕΤΑΞΕΙ” 7-10 ΒΑΘΜΟΥΣ»

Σχολιάζοντας τη φετινή πορεία του ΠΟΑ, αυτό που τόνισε είναι πώς οι πράσινοι έχουν… πετάξει επτά και δέκα βαθμούς ενώ συμπλήρωσε πώς πρόκειται για ένα πολύ δεμένο συγκρότημα:

«Είμαστε αρκετά καλά, θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμα ψηλότερα γιατί έχουμε “πετάξει” 7-10 βαθμούς… Πραγματικά τους… πετάξαμε, δικά μας παιχνίδια. Από κει και πέρα εμείς το πιστεύαμε ότι θα πηγαίναμε καλά, άλλωστε και στις κουβέντες που κάναμε με τους παίκτες που ανανέωσαν ή αυτούς που ήρθαν, ο στόχος ήταν πολύ υψηλός.

Πιστεύαμε πολύ στην ομάδα, είναι δεμένη, είναι χρόνια ο κορμός μαζί. Έγιναν προσθήκες από παιδιά που βοήθησαν τα μέγιστα και τελικά δείχνει ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό. Αυτό που μας χαροποιεί περισσότερο από όλα είναι ότι συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά από τις ακαδημίες μας, έχουν πάρει συμμετοχές και έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα!»

«Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΤΥΠΑ»

Αυτό που σημείωσε για την ακαδημία του Ατσαλενιώτικου σωματείου είναι πώς είναι στόχος να δίνονται ευκαιρίες στα μικρά παιδιά:

«Έχουμε δώσει πάρα πολύ βάση στις υποδομές μας, η ακαδημία μας δουλεύει σε πρότυπα πολύ υψηλά, πέρα από το σύνηθες των ερασιτεχνικών ακαδημιών. Έχουμε το αναπτυξιακό μας, έχουμε τον Ερμή που είναι πριν τον Κεραυνό…

Όλα αυτά πιστεύω έχουν βοηθήσει αλλά πάνω από όλα θα ήθελα να πω ότι έχουμε κι έναν προπονητή εφέτος, που έχει όρεξη και θέληση να δουλεύει με νέα παιδιά διότι εμείς σαν διοίκηση το πρώτο πράγμα που θέτουμε στους προπονητές που θέλουμε να συνεργαστούμε είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Δεν γινόταν πάντοτε αυτό ή τουλάχιστον όχι όπως θα θέλαμε…»

«Ο ΠΟΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ»

Εν τω μεταξύ μίλησε και για την επιστροφή του ΠΟΑ στη Γ’ Εθνική:

«Επιστρέψαμε στην κανονικότητα με μια μικρή ευτυχώς παρένθεση. Σαν διοίκηση μετά την ατυχή χρονιά που είχαμε και η ομάδα έπεσε στο τοπικό κρατήσαμε την ομάδα σχεδόν όπως ήτανε και μάλιστα την ενισχύσαμε κιόλας για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε άμεσα στην κατηγορία, γιατί ο ΠΟΑ πρέπει να είναι σε αυτήν την κατηγορία. Δεν το βλέπουμε μόνο εγωιστικά αλλά και για να έχουν τα παιδιά ένα κίνητρο επιπλέον.

Αυτό λοιπόν ήρθε μέσα σε ένα χρόνο -και ευτυχώς που έγινε άμεσα αυτό- και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σε αυτήν την κατηγορία.»

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ»

Ερωτώμενος για το αν θα ήθελε να δει τον ΠΟΑ να επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες, υπερτόνισε πώς αν έρθει μια άνοδος, θα το κυνηγήσουν: 

«Γνωρίζετε ότι όπως είναι αυτή τη στιγμή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και δύσκολο και εμείς δεν είμαστε αυτοί που θέλουμε να βάλουμε την ομάδα σε περιπέτειες για ένα εγωισμό ή για κάτι.

Αν έρθει είμαστε εδώ, θα το δούμε. Είναι σίγουρα στους στόχους μας να είμαστε ψηλά, όμως δεν είναι αυτοσκοπός. Γιατί συνήθως όταν μια ομάδα ξεκινήσει και πει ότι πάει για πρωτάθλημα, συνήθως μπορεί να πέσει κιόλας.

Πάμε με σταθερά βήματα, να προωθούμε και τα παιδιά τα δικά μας και παράλληλα να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Εάν μας… κάτσει θα το κυνηγήσουμε, δε θα το αφήσουμε και τότε θα δούμε πώς θα το κάνουμε.»

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τον Ιανουάριο πάντως, θα έχουμε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: 

«Πιθανόν να έχουμε μια αποχώρηση, για έναν παίκτη χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο. Έχουν δει έναν παίκτη επαγγελματικές ομάδες και αν γίνει η μεταγραφή θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε. Έχουμε κάνει κουβέντα για μεταγραφές αλλά κυρίως θα είναι αντικαταστάσεις.

Επειδή η δομή του πρωταθλήματος θέλει πέντε μικρούς στην 20αδα, δεν έχεις περιθώρια να κάνεις και πολλά πράγματα. Μας ευνοεί κι εμάς διότι εμείς θέλουμε οι μικροί να είναι εκεί και να παίζουν και δε θέλουμε να φέρουμε και παίκτες οι οποίοι θα κόψουν το δρόμο στους μικρούς μας.»

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΑ – ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ»

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο τι του έκανε την καλύτερη εντύπωση στα εκτός έδρας του ΠΟΑ και τι του έκανε τη χείριστη:

«Στα περισσότερα εκτός έδρας που πήγαμε είχαμε πολύ καλή αντιμετώπιση από τις ομάδες και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι τον ΠΟΑ πλέον τον έχουν μάθει και υπάρχει ένας σεβασμός απέναντι στην ομάδα.

Μπορώ να πω για την πολύ καλή φιλοξενία που είχαμε από το Χαϊδάρι και τις δύο φορές που πήγαμε εννοώ και στα μπαράζ και τώρα που κάναμε το εκτός έδρας παιχνίδι, που φύγαμε από εκεί νικητές. Στο ένα κάναμε Χ, στο άλλο κερδίσαμε.

Παρόλα αυτά η φιλοξενία τους ήταν άψογη. Τώρα το αρνητικό δεν θα ήθελα να πω αλλά μου έκανε αρνητική εντύπωση, μια από τις ομάδες τις μεγάλες που έχουν ιστορία, ο τρόπος που αντιμετώπισαν το ότι δεν τους έβγαινε το παιχνίδι… Αυτό έχει γίνει και στην έδρα μας. Ομάδες που έχουν ιστορία δε μπορούν η μία να μην κάνει καθυστέρηση, η άλλη να μην κάνει FairPlay…»

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΕΚ Β’

Ακόμη, συγκινήθηκε μιλώντας για τον γιο του που αγωνίζεται στην ΑΕΚ Β’:

«Όσο μπορώ να το κάνω, το κάνω. Πέρσι αρκετές φορές είχα πάει, τώρα είχε και μια περιπέτεια με έναν τραυματισμό. Νιώθω περήφανος και πάνω από όλα ευχαριστημένος γιατί έκανε αυτό που ήθελε κι ένας γονιός όταν βλέπει το παιδί του να εκπληρώνει ένα μικρό στόχο, γιατί έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, νιώθει ικανοποίηση.»