Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Τουτζάρης: “Είχαμε την κρυφή ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε με τον ΟΦΗ”

 

Η Κηφισιά, μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Super League 2, για δεύτερη διαδοχική σεζόν προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αφήνοντας «εκτός νυμφώνος» τον ΟΦΗ (1-0).

Έντονο το κρητικό στοιχείο στην ομάδα των βορείων προαστίων, καθώς στην Κηφισιά αγωνίζονται τέσσερις πρώην παίκτες του ΟΦΗ (Αγριμάκης, Βαφέας, Σμπώκος, Νοικοκυράκης), ενώ πέντε ποδοσφαιριστές έχουν θητεύσει στον Εργοτέλη (Ποζατζίδης, Πέϊος, Ιατρούδης, Κουϊρουκίδης, Μαζουλουξής). Επίσης ο κόουτς Γιώργος Πετράκης ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του, σε συλλόγους της Κρήτης.

Ο επί μια πενταετία director του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης, ο άνθρωπος που ανέλαβε τον περασμένο Μάιο να χτίσει το ρόστερ της Κηφισιάς, διαθέτοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία της κατηγορίας, αλλά και ξεκάθαρο προσανατολισμό μίλησε στο SDNA για το ποδοσφαιρικό εγχείρημα της ομάδας.

“Ήμασταν αισιόδοξοι στο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, γιατί αγωνιζόμασταν στην έδρα μας. Πάντα υπάρχει η φιλοδοξία να αποκλείσεις μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Είχαμε την κρυφή ελπίδα πως θα τα καταφέρουμε, όπως και έγινε».

Η Κηφισιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στους «16» της διοργάνωσης γεγονός που έχει ανοίξει την όρεξη των παικτών του συλλόγου. Μέχρι που μπορεί να φτάσει;

«Όπου μας βγάλει, θα εξαρτηθεί και από την κλήρωση. Είναι διαφορετικό να κληρωθείς με μια ομάδα στα μέτρα μας, και αλλιώς να παίξεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή κάποια άλλη μεγάλη ομάδα της χώρας.

Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν μακρύτερα και διαθέτουμε το ρόστερ για να κουβαλήσουμε δύο καρπούζια στη χρονιά και ελπίζουμε να ξεχειμωνιάσουμε».

Ο Γιώργος Τουτζάρης, ο οποίος έβαλε την σφραγίδα του στον Εργοτέλη, φτάνοντας με νεανικό ρόστερ ένα βήμα πριν από την επιστροφή στη Super League, εξήγησε στο SDNA τους λόγους που αποφάσισε να αναλάβει το πόστο του Γενικού Διευθυντή στην Κηφισιά.

«Η δική μου φιλοσοφία ταιριάζει με την φιλοσοφία των διοικούντων. Έτσι είχε γίνει και στον Εργοτέλη. Η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη καθόρισε το τι θα κάνουμε στην ομάδα. Θέλω όπου εργάζομαι η ομάδα να έχει την δική της φιλοσοφία αναφορικά με τους στόχους που θέτει. Με αυτή τη λογική επιλέγω που θα εργαστώ.

Έτσι και στην Κηφισιά προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να πάρουμε και αποτελέσματα. Ξέρουμε πως αυτό είναι δύσκολο στην Ελλάδα, αφού για να παράγεις ποδόσφαιρο πρέπει να διαθέτεις καλούς αγωνιστικούς χώρους, αλλά και να υπάρχει ποιότητα και υπομονή στους ποδοσφαιριστές.

Προσπαθήσαμε να το πετύχουμε και στον Εργοτέλη με δουλειά κάποιων χρόνων αυτό το πράγμα. Φτάσαμε στην πηγή, αλλά τελικά νερό δεν ήπιαμε. Ελπίζω με την Κηφισιά να φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο και να καταφέρουμε αυτό που θέλει η διοίκηση, ο κόσμος, αλλά και όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα».

Ο παράγοντας της Κηφισιάς αναφέρθηκε και στους μεγαλεπήβολους στόχους της ομάδας της Super League 2.

«Το πλάνο είναι να παίξει η Κηφισιά στη μεγαλύτερη κατηγορία. Όσο πιο γρήγορα το καταφέρουμε, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους. Σίγουρα θα το παλέψουμε και φέτος. Εάν θα μπορέσει η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια να αγωνιστεί η ομάδα από την Γ΄ κατηγορία στην Super League θα είναι ευχής έργο. Είναι ένας στόχος που θα διεκδικήσουμε όλοι μαζί, διοίκηση, προσωπικό και παίκτες».

Στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου συμβαίνουν κωμικοτραγικά γεγονότα, αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη του πρωταθλήματος.

«Είναι ο έκτος χρόνος που συμβαίνει αυτό. Κάθε φορά ξεκινούσαμε στα τέλη Οκτώβρη. Φέτος σπάσαμε το ρεκόρ και το πρωτάθλημα θα αρχίσει, πρώτα ο Θεός, στις 6 Νοεμβρίου. Νομίζω πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ έναρξης αγωνιστικής περιόδου σε επαγγελματική κατηγορία. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα στενά ευρωπαϊκά πλαίσια. Είναι κάτι που κουράζει. Σκέψου το τελευταίο επίσημο ματς που δώσαμε ήταν στις 2 Μαίου και θα ξεκινήσουμε 6 μήνες αργότερα»

Πηγή: sdna.gr