Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Τσιφούτης: “Aπόλαυσα το ποδόσφαιρο στον ΟΦΗ”

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportday.gr ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Τσιφούτης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την διετή του παρουσία στον ΟΦΗ , τον Ευγένιο Γκέραρντ και αποκάλυψε και τον λόγο που δεν έμεινε παραπάνω στην κρητική ομάδα.

Για την διετή παρουσία του στον ΟΦΗ :

“Στον ΟΦΗ πέρασα υπέροχα τα δύο χρόνια που έπαιξα. Την πρώτη χρονιά έπαιξα σε 33 παιχνίδια και τη δεύτερη σε 34. Απόλαυσα πραγματικά το ποδόσφαιρο και έζησα και τις μεγάλες προκρίσεις με τη Σλάβια και την Ατλέτικο. Μάλιστα θεωρώ ότι με τη Σλάβια ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί με την Ατλέτικο παίξαμε κυρίως αμυντικά, αν και στη ρεβάνς που νικήσαμε 2-1 πραγματικά το αξίζαμε. Στον ΟΦΗ βρήκα πραγματικά μια ομάδα οικογένεια, ενώ και ο Γκέραρντ με ήθελε και το έδειχνε.”

Τότε καταφέρατε και αποκλείσατε την Ατλέτικο με ένα πέναλτι που εκτέλεσες εσύ και ακόμα και σήμερα κανείς δεν ξέρει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

“Να σου πω την αλήθεια και εγώ ακόμα, όσες φορές και να βλέπω το βίντεο δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως πέρασε η μπάλα ή όχι. Πάντως αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο επόπτης έφυγε αμέσως προς τη σέντρα και οι Ισπανοί έπεσαν πάνω του για να διαμαρτυρηθούν.

Αυτό το πέναλτι το εκτέλεσα με εντολή του Γκέραρντ. Κανείς δεν πήγαινε στην μπάλα, λόγω της έντασης του αγώνα και ο “μίστερ” μου φώναξε από τον πάγκο να το εκτελέσω εγώ. Ήταν τεράστια υπόθεση τότε εκείνη η πρόκριση. Σκέψου ότι στο πρώτο ματς στο “Βιθέντε Καλντερόν” ήταν μόνο 25.000 φίλαθλοι στις κερκίδες, γιατί για την Ατλέτικο εμείς ήμασταν μια μικρή ομάδα. Όταν τους αποκλείσαμε, ο Χέσους Χιλ που ήταν τότε ο πρόεδρός της, ήταν “πυρ και μανία” και δεν μπορούσε να το πιστέψει.”