Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

B. Νταμπράουσκας: “Θέλω πρώτα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παικτών μου” (Video)

Ως πρώτο στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του για να μπορέσει η ομάδα να βρει αγωνιστικά τον δρόμο της έθεσε ο νέος προπονητής του ΟΦΗ κ. Νταμπράουσκας στην επίσημη παρουσίαση του στην κρητική ομάδα

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Λυσάνδρου μιλώντας για την επιλογή του κ. Νταμπράουσκας τόνισε: 

” Ο κ. Νταπράουσκας είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής που συνδυάζει την γνώση , την εμπειρία και την φιλοδοξία και μας κάνει αισιόδοξους αυτά τα στοιχεία και του εύχομαι καλή τύχη στην ομάδα μας” .

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Νταμπράουσκας επισήμανε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, και είμαι μέρος πλέον της οικογένειας του ΟΦΗ. Ειναι η πρώτη μου φορά που αναλαμβάνω να είμαι προπονητής και στο όμορφο νησί της Κρήτης. Πιστεύουμε ότι ο ΟΦΗ αντιπροσωπεύει την Κρήτη και είναι πολύ σημαντικό τι πρεσβέυει για το νησί. Πιστεύω σε αυτό το project που είναι πολύ καλό και θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο.”

Πότε έγινε η πρώτη επαφή για να έρθει στον ΟΦΗ και ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις 

“Στο ποδόσφαιρο πάνε όλα πολύ γρήγορα και δεν υπάρχει χρόνος και θέλουμε να αναπληρωθεί αμέσως. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε λίγες ώρες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ γνωστό στην Ευρώπη , και ο ΟΦΗ είναι ένα ιστορικό σωματείο , και είμαι υπερήφανος που αντιπροσωπεύω αυτή την ομάδα”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: 

“Δεν είμασταν ευχαριστημένοι με την θέση της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά είναι σχετικά νωρίς. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αλλάξει αυτό και θέλω να κερδίσω πρώτα την εμπιστοσύνη και την υπομονή από τους παίκτες μου.”

Για το ποιο ήταν το κίνητρο για να ερθει στον ΟΦΗ και ποια είναι η φιλοσοφία του σαν προπονητής: 

“Eιμαι ένας ανοιχτος άνθρωπος και ήρθα να έρθω στην Ελλάδα και σε μια ιστορική ομάδα. Για εμένα είναι πολύ σημαντικοί οι άνθρωποι που δουλεύω μαζί τους . Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε πρόοδο στην ομάδα. Πιστεύω στις αξίες και στο πρότζεκτ αυτής της ομάδας. Στην καριέρα μου θέλω πάντα να παίζουν οι ομάδες μου ένα δυναμικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Όταν παίζεις ένα ωραίο ποδόσφαιρο και παίξουμε με πάθος ο κόσμος θα το σεβαστεί αυτό και θα μας χειροκροτήσει. Η φιλοσοφία που έχει η ομάδα από μόνη της  είναι η ίδια φιλοσοφία με εμένα και θέλω να της δείξω.”

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος που θέτει ο ίδιος για την ομάδα και αν συζήτησαν για μεταγραφές ενόψει Ιανουαρίου: 

“Είναι μια νέα ομάδα για εμένα όπου η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Πρώτος στόχος μου είναι να ενθαρύνουμε ψυχολογικά τους παίκτες να τους ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε από αυτούς και να καθαρίσουμε το μυαλό τους. Είναι νωρίς για τις μεταγραφές. Η μεταγραφική περίοδος ανοίγει τον Ιανουάριο αλλά είναι κάτι που πάντα μας απασχολεί αλλά όχι τώρα”.

Για το πως εξέλαβε τις χθεσινές αντιδράσεις του κόσμου του ΟΦΗ: 

“Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και όταν είναι δυσαρεστημένοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματα τους. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιος οπαδός χθες που ήθελε να εκφράσει αρνητικά συναισθήματα για την ομάδα, απλά θεωρώ ότι βάσει του αποτελέσματος ήθελαν να αντιδράσουν έτσι. Θεωρώ ότι οι ίδιοι οπαδοί που ηταν χθες δυσαρεστημένοι θα βρίσκονται μαζί μας και στο επόμενο εντός έδρας ματς και θα μας υποστηρίξουν. Πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο μας τι κάνουμε σαν ομάδα και τι δουλεύουμε στις προπονήσεις. Αν προσπαθήσουμε να παίξουμε επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και δείχνουμε μια θετική εικόνα στο ματς οι οπαδοί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα μας χειροκροτήσουν και θα είναι μαζί μας”.

Για το πιο είναι το στοιχείο που τον τράβηξε από το project του ΟΦΗ: 

“θεωρώ ότι ένα κλαμπ με αυτή την ιστορία όπως ο ΟΦΗ , και οι στόχοι του ιδιοκτήτη αλλά και η επένδυση στις υποδομές δείχνει ότι αυτή η ομάδα θέλει ν προχωρήσει και να χτίσει”.

Για το κομμάτι των Ακαδημιών που έχει δουλέψει αρκετά και πως σκέφτεται να το αξιοποιήσει: 

“Είναι σημαντικό για εμένα να βλέπω κάποιους νέους ποδοσφαιριστές από τις υποδομές του ΟΦΗ όπως έγινε χθες. Αυτό που έχω κάνει στις προηγούμενες ομάδες μου θα το κάνω και εδώ γιατί μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση των Ακαδημιών του ΟΦΗ”.

Ερώτηση στον Μηνά Λυσάνδρου για το πως κατέληξαν στην επιλογή Νταμπράουσκας: 

“Στις επιλογές μας δεν υπάρχει κάποια δέσμευση να πάμε σε κάποιο ξένο προπονητή υποχρεωτικά. Στόχος μας είναι να οδηγούμαστε στο καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα και αυτή την στιγμή κρίναμε ότι ο κ. Νταμπράουσκας ήταν η καλύτερη επιλογή.”

Ποια είναι η γνώμη του για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αν ταιριάζει στη δική του φιλοσοφία: 

“Για εμένα το πιο σημαντικό είναι οι χαρακτήρες που έχω στην ομάδα. Μπορεί ένας παίκτης αν παίξει καλά να είναι ο καλύτερος και αν δεν πάει καλά να αποδοκιμαστεί. Οι ομάδες που έχουν καλούς χαρακτήρες και με καλή νοοτροπία αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω για το ματς με τον Ολυμπιακό όταν έπαιξα με την Λουντογκόρετς . Αυτή την στιγμή κοιτάμε πως θα δουλέψουμε εμείς σαν ομάδα”.

Για το αν έχει μιλήσει με τον κ. Μπούση: 

“Αν δεν μιλούσα με τον πρόεδρο πιθανόν να μην ήμουν εδώ σήμερα. Οι νοοτροπίες μας ταυτίζονται και θεωρώ ότι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση με τον κ. Μπούση”.

Για το ματς του πρωταθλήματος με τον Άρη και το αν θα δούμε κάτι καινούργιο από τον ΟΦΗ: 

“Έχουμε σεβασμό σε κάθε αντίπαλο και σε κάθε ματς πρέπει να προετοιμαζόμαστε σαν να είναι το πιο σημαντικό ματς. Έχουμε πέντε προπονήσεις μέχρι το ματς με τον Άρη και θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Δεν γνωρίζω τους παίκτες αλλά βλέπω τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και για εμένα οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι στον κόσμο”.

Στη διακοπή για το Μουντιάλ και αν θα γίνει κάποια έξτρα προετοιμασία: 

“Έχουμε συζητήσει κάποια πράγματα για αυτό και όταν έχουμε μια εξέλιξη θα ενημερωθείτε”

Για το ποιο είναι το σύστημα που του αρέσει να παίζει περισσότερο: 

“Μπορούμε να αναλύσουμε πολλά πράγματα για αυτό. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε τις κατάλληλες θέσεις στους παίκτες μας. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε το σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα. Αυτο συνδυάζεται με το ποιος είναι ο αντίπαλος και έτσι διαλέγουμε και το σύστημα που θα παίξουμε σε κάθε ματς. Αν κατανοούν καλά το πλάνο οι παίκτες μου αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Τις περισσότερες φορές στην καριέρα μου έχω παίξει 4-2-3-1 σαν σύστημα αλλά ανάλογα πως αμυνόμαστε και επιτιθέμεθα το σύστημα αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τους ποδοσφαιριστές και τον αντίπαλο που έχουμε”.