Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν άργησε να βρει τον νέο σταθμό της καριέρας του ο Όγκμποε!

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, βρήκε και επίσημα ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, Μάριος Ογκμπόε, αποδεσμεύτηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ντίμπα Αλ Φουτζαϊράχ (Dibba Al-Fujairah) που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 6η θέση της Β’ Εθνικής του πρωταθλήματος, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Μάριος Ογκμπόε γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1994 στην Αθήνα και έχει μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από τη Νιγηρία.

Έχει ύψος 1.88 μ. και αγωνίζεται ως επιθετικός. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Νέας Ιωνίας Αττικής και αργότερα σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα σε Δ’ και Γ’ Εθνική.

Την επόμενη σεζόν πήγε στον Φωστήρα (Γ’ Εθνική), όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε στον ΟΦΗ για ενάμιση χρόνο και είχε 38 συμμετοχές με 7 γκολ. Σε ηλικία 23 ετών ο Μάριος Ογκμπόε αποφάσισε το χειμώνα του 2018 να αφήσει τον ΟΦΗ, ο οποίος βρισκόταν στην δεύτερη Εθνική κατηγορία, κυνηγώντας το όνειρο του στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα βρήκε την ποδοσφαιρική του “στέγη” στη Σκωτία και την ομάδα της Χάμιλτον Ακαντέμικαλ, όπου για τέσσερα χρόνια είχε 73 συμμετοχές και 15 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Μάριος Ογκμπόε ήρθε στην ΑΕΛ, όπου είχε συνολικά 66 συμμετοχές και πέτυχε 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα Superleague 2, Κύπελλο Ελλάδας) στα 2,5 χρόνια παρουσίας του, στους «βυσσινί».

Πηγή: aelole.gr