Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εθνική Γυναικών: Ιδανικό ξεκίνημα και νίκη επί των Νήσων Φερόε με σκόρερ τη Σαρρή!

Η Εθνική Ελλάδας Γυναικών νίκησε με 1-0 τα Νησιά Φερόε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, για την 1η αγωνιστική του ομίλου C3 για τα προκριματικά του Women’s Euro 2025.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη είχε την κυριαρχία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου της στην League C, που θα της δώσει το εισιτήριο για τα μπαράζ στη συνέχεια.

Στο 10’ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής, η Σαρρή έβγαλε κάθετη στην Σπυριδωνίδου, που δεν μπόρεσε να νικήσει την Ούστερου.

Οι φιλοξενούμενες είχαν δοκάρι στο 33’ ύστερα από σουτ της Γιόχανσεν.

Στο 43′ η κεφαλιά της Γκούνη από τη μικρή περιοχή, μετά την εκτέλεση κόρνερ της Σαρρή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Ούστερου.

Στο 48’ η Γιαννακά μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε, με την Ούστερου να μπλοκάρει.

Εκεί ήταν που ήρθε και το νικητήριο τέρμα. Στο 54’ η Χαλατσογιάννη ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από την Ράιαν και η διαιτήτρια Βεχάπι έδωσε το πέναλτι. Το εκτέλεσε στο 55’ η Βεατρίκη Σαρρή κάνοντας το 1-0.

Στο 78’ η Μιχαλοπούλου βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Επόμενος αγώνας για την Εθνική, την προσεχή Τρίτη 9/4, στις 20:00 απέναντι στην Ανδόρα στο Estadi Nacional της Andorra la Vella.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Νάση, Πατερνά (62’ Μιχαλοπούλου), Γκούνη, Παλαμά, Μήτκου, Μάρκου, Κακαμπούκη, Σαρρή, Χαλατσογιάννη (83’ Μωραΐτου), Γιαννακά (62’ Χαμαλίδου), Σπυριδωνίδου (83’ Παπαδοπούλου)

Νησιά Φερόε (Σίγκνε Πρίες Άντερσεν): Ούστερου, Λάμχαουγκε, Γιένσεν, Ρίαν, Γιόχανσεν, Γιάκομπσεν (83’ Σβαράνταλ), Νταλ Κρίστιανσεν, Τόρολφσντοτιρ (83’ Λίσμπεργκ), Κλάκστειν, Σέβνταλ (59’ Κλέμεντσεν), Μπενμπακούρα (59’ Όλσεν)

Στο άλλο ματς του ομίλου C3, το Μαυροβούνιο νίκησε με 6-1 την Ανδόρα.

Kingsport.gr