Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Εκτόξευσε” τις μετοχές του με την μαγική σεζόν στην Γάνδη ο Κάιπερς!

Ο Ούγκο Κάιπερς ολοκλήρωσε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του με 34 γκολ και εννέα ασίστ με τη φανέλα της Γάνδης και εκτόξευσε την χρηματιστηριακή του αξία.

Ο Ούγκο Κάιπερς από την «θητεία» του στην Ελλάδα έδειχνε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική σχέση με το γκολ και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε την χρονιά της «έκρηξης» του.

Ο 26χρονος επιθετικός το καλοκαίρι του 2022 μετακόμισε από την Μέχελεν στην Γάνδη και έκανε μια «ονειρεμένη» σεζόν.

Οι Buffalo’s αγόρασαν τον Βέλγο σέντερ φορ αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και αγωνιστικά πήραν πίσω τα χρήματα τους μέχρι το τελευταίο… σεντ. Ο Κάιπερς σκόραρε 34 γκολ και μοίρασε εννέα ασίστ σε 56 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και βραβεύτηκε πριν το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του ως MVP της σεζόν.

Ο ύψους 1.86 επιθετικός ήταν πρώτος σκόρερ στην κανονική διάρκεια της Jupiler Pro League με 20 γκολ σε 33 εμφανίσεις. Ο Βέλγος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και στην «παρθενική» του σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με έξι γκολ σε 11 εμφανίσεις στο Confence League και σκόραρε από μια φορά και στα δυο ματς με την φιναλίστ του τουρνουά, Γουέστ Χαμ.

Ήταν πρωταγωνιστής στα play-offs Ευρώπης του Βελγίου και οδήγησε την ομάδα του στο Conference League της επόμενης σεζόν. Σκόραρε σε πέντε από τις έξι αγωνιστικές κόντρα σε Βέστερλο, Σερκλ Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης (αθροιστικά επτά γκολ) και στο ένα ματς που δεν βρήκε δίχτυα έδωσε δυο ασίστ.

Ο Εργοτέλης, ο «πάγος» και ο Ολυμπιακός

Ο Κάιπερς έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Βισέ και της Σταντάρ Λιέγης. Σε ανδρικό επίπεδο αγωνίστηκε μια σεζόν ως δανεικός στη Σερένγκ της τρίτης κατηγορίας και το καλοκαίρι του 2017 άφησε την πατρίδα του και μετακόμισε στο Ηράκλειο για λογαριασμό του Εργοτέλη.

Στα 21 του χρόνια έκανε φανταστική σεζόν με τους Κρητικούς στην τότε Football League (2η κατηγορία) με 22 γκολ σε 28 συμμετοχές. Ξεχώρισε με τη σωματοδομή του, την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια και την εκτελεστική του δεινότητα. Βγήκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω από τον Δημήτρη Μάνο, ο οποίος είχε σκοράρει 27 φορές σε 26 ματς με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Με τις εμφανίσεις του προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσο της πρωταθλήτριας εκείνης της χρονιάς, ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού.

Ο Εργοτέλης τα είχε βρει με τον Δικέφαλο και η πλευρά του παίκτη με τους Πειραιώτες.

Την επόμενη σεζόν ο Κάιπερς έμεινε στον «πάγο» από τη στιγμή που δεν συμφωνούσε με τη διοίκηση των Κρητικών και το 2019 πήγε ως ελεύθερος στους Ερυθρόλευκους.

Οι Πειραιώτες τον έστειλαν δανεικό για μια σεζόν στην Αζαξιό για να βρει τα… πατήματα του. Σε 22 ματς στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας μέτρησε πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Την επόμενη σεζόν έμεινε στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς ως τρίτος στράικερ πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Αχμέντ Χασάν. Κατέγραψε 14 εμφανίσεις, σκόραρε δυο φορές και μοίρασε άλλες τόσες ασίστ.

Ο επαναπατρισμός και η εκτόξευση

Δυο σεζόν ύστερα από την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και τέσσερα χρόνια μετά από την αποχώρηση του από την Σταντάρ Λιέγης οι Πειραιώτες τον πούλησαν στην Μέχελεν αντί 750 χιλιάδων ευρώ και κράτησαν περίπου 40 με 50% της μεταπωλητικής του αξίας.

Οι Malinois πέτυχαν… λίρα εκατό, καθώς σε 36 συμμετοχές του σε πρωτάθλημα, play-offs Ευρώπης και κύπελλο μέτρησε 13 γκολ και δέκα ασίστ.

Η επένδυση βγήκε σε απόλυτο βαθμό για την Μέχελεν.

Αγόρασε τον Βέλγο επιθετικό, δίνοντας 750 χιλιάδες και τον πούλησε στην Γάνδη έπειτα από μόλις μια σεζόν με την μεταγραφή να κλείνει στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα από τα τετραπλάσια χρήματα που δόθηκαν για την αγορά του μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Από το «deal» βγήκε ευνοούμενος και ο Ολυμπιακός, καθώς για έναν ποδοσφαιριστή που είχε πάρει ως ελεύθερο και ήταν… τρίτος σέντερ φορ εισέπραξε περίπου 1,5 με δύο εκατομμύρια.

Ικανοποιημένη από την μεταγραφή του είναι και η νέα του ομάδα. Στη Γάνδη ο Κάιπερς έσπασε όλα τα κοντέρ και «τρύπησε» το ταβάνι του.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Transfermarkt η χρηματιστηριακή του αξία μέσα σε μια σεζόν… εκτινάχθηκε από τα τέσσερα σε οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Δεν αποκλείεται ο Βέλγος φορ με τη σεζόν που έκανε να είναι η νέα μεγάλη πώληση του κλαμπ…

Πηγή: gazzetta.gr