Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επισκοπή: Βοηθός του Παπαβασιλείου ο Νίκος Κάκογλου

Ο Νικηφόρος Κάκογλου θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Σάκη Παπαβασιλείου στον πάγκο της Επισκοπής με την Ρεθυμνιώτικη ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα σήμερα την έναρξη της συνεργασίας με τον 50χρονο τεχνικό. 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

“Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή κ. Νικηφόρο Κάκογλου.
Ο Νικηφόρος Κάκογλου εισέρχεται στο προπονητικό σταφ της ομάδας μας ως άμεσος συνεργάτης του κ. Παπαβασιλείου.
Είναι διπλωματούχος UEFA Pro, είναι 50 ετών (έχει γεννηθεί στις 25 Απριλίου του 1972), είναι απόφοιτος της ιδιωτικής σχολής “Πάστερ” στο τμήμα φυσικοθεραπείας ενώ είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από τότε που αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (είχε παίξει εκεί για δύο χρόνια (1991-1993) στην Α’ Εθνική).
Ως προπονητής ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά από το 2007 στις ακαδημίες της ΠΑΕ Απόλλων 1926 στα τμήματα Κ14 ως Κ17 όπου και παρέμεινε ως το 2012.
Τη σεζόν 2012-13 ήταν άμεσος συνεργάτης του α’ προπονητή στην ΠΑΕ Αναγέννηση Επανομής και έναν χρόνο αργότερα, εισήλθε στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Άρης.
Τη σεζόν 2014-15 υπήρξε τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής και προπονητής της Κ19 στην ΠΑΕ Ένωση Ερμιονίδας ενώ το 2015 ήταν άμεσος συνεργάτης του α’ προπονητή στην ΠΑΕ Λαμία (Football League).
To 2015-16 εργάστηκε ως προπονητής της Κ19 της ΠΑΕ Πανσερραϊκός ενώ ήταν και άμεσος συνεργάτης του α’ προπονητή της ΠΑΕ.
Το 2017-18 πήγε στον Απόλλωνα Πόντου όπου ήταν προπονητής στην Κ19 και τελευταίος του σταθμός ως την Επισκοπή μας ήταν η ΠΑΕ Εργοτέλης όπου δούλεψε τη σεζόν 2021-22 ως άμεσος συνεργάτης του α’ προπονητή και αναλυτής στην ομάδα της ΠΑΕ.
Ο Νικηφόρος Κάκογλου είναι θιασώτης του ολλανδικού ποδοσφαίρου εξ ου και το γεγονός ότι για αρκετό καιρό παρακολουθούσε τα τμήματα υποδομής του AFC Ajax.

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι έγγαμος έχοντας και δύο παιδιά. Η ομάδα μας τον καλωσορίζει και του εύχεται πολλές επιτυχίες”.

Ν. Κάκογλου: “Ήθελα να είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας”

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Σαλονικιός τεχνικός στάθηκε στις υποδομές που δημιουργεί η Επισκοπή προκειμένου να υπάρχει το πιο σημαντικό σε μια ομάδα. Βάσεις…

“Ήταν ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ και γι’ αυτό και αποδέχθηκα την πρόταση. Επίσης επειδή παρακολουθώ την ομάδα χρόνια, ήθελα να είμαι κομμάτι αυτή της προσπάθειας που γίνεται φέτος.
Συζήτησα βέβαια πριν έρθω με τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Νικολιδάκη τιμ μάνατζερ κ. Σπύρο Μαραθωνίτη, με τους προπονητές κ.κ. Σάκη Παπαβασιλείου, Γιάννη Μπασκαμπανιώτη… Είναι μια ομάδα επιπέδου Super League2 από τις οργανωμένες με νεανικό ρόστερ και στόχους που συμβαδίζουν με τις δικές μου.
Οι εντυπώσεις από το προπονητικό γήπεδο στον Τσεσμέ το οποίο και επισκέφθηκα είναι πάρα πολύ καλές. Είναι σημαντικό γιατί είναι και κοντά στα καταλύματα των ποδοσφαιριστών, κάτι πολύ σημαντικό για την ομαλή καθημερινότητά μας.
Με τον κ. Παπαβασιλείου δεν έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν όμως γνωριζόμαστε μέσα από το ποδόσφαιρο. Έχουμε κοινή άποψη για το ποδόσφαιρο και κοινή φιλοσοφία οπότε, θα είναι πιστεύω θετική όσο και ωφέλιμη η συνεργασία μας”.