Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιστολή διαμαρτυρίας του Μ. Καμάρη κατά της ΕΠΣΗ για την πρόσληψη των Ενωσιακών προπονητών

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε ο προπονητής Μανώλης Καμάρης προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου για την διαδικασία πρόσληψης των Ενωσιακών προπονητών για την Μικτές ομάδες.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο άλλοτε τεχνικός του Αλμυρού, δόθηκε διήμερη παράταση από την Ένωση παρά το γεγονός ότι η Προκήρυξη ανέφερε ότι η προθεσμία είναι μέχρι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, για την κατάθεση των δικαιολογητικών. 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Μανώλη Καμάρη:

Ενημερώθηκα στις 18-11-2022 για την Προκήρυξη της ΕΠΣ Ηρακλείου για την πρόσληψη Προπονητών στις Μικτές Ομάδες Ποδοσφαίρου από τα ΜΜΕ, και πέρασα προσωπικά από τα γραφεία της ΕΠΣΗ στην οδό Μεραμβέλλου, στις 21-11-2022 για κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις για την προκήρυξη από την γραμματεία της, πριν καταθέσω την αίτηση υποψηφιότητας μου .

«Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-δικαιολογητικών ολοκληρώνεται την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15:00»

Δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον μου, αφού το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μικτών Ομάδων Ενώσεων είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς είναι η βάση για την Προεπιλογή παικτών σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Ελλάδας, ετοίμασα τον φάκελο Υποψηφιότητας μου ως Προπονητής και τον κατέθεσα με αρ. Πρωτ: 664 στις 22-11-2022. Καλόπιστα θεωρούσα ότι οι τυπικές προϋποθέσεις της προκήρυξης θα τηρούνταν στο ακέραιο, αφού μια τέτοια διαδικασία έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, και επομένως η οποιαδήποτε μεταβολή ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ συνεπάγεται αλλοίωση της διαφάνειας της διαδικασίας.

Εντούτοις, με τεράστια έκπληξη μου πληροφορήθηκα στις 23-11-2022 το απόγευμα ότι η ΕΠΣΗ, αυθαίρετα και ενάντια στους όρους της Προκήρυξης και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν για τους συμμετέχοντες υποψήφιους Προπονητές, έδωσε παράταση κατά 2 ημέρες για την κατάθεση αιτήσεων-δικαιολογητικών, από τις 23-11-22 έως 25-11-22.

Τέτοια ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ μεταβολή (και συγκεκριμένα μεταβολή της προθεσμίας κατάθεσης της αίτησης και των δικαιολογητικών) είναι αντίθετη στην αρχή της διαφάνειας, η οποία διέπει όλες τις επίσημες προκηρύξεις. Εξάλλου, δεν αναφέρθηκε από την ΕΠΣΗ (ούτε βέβαια υπήρξε πραγματικά) η οποιαδήποτε αιτιολόγηση για την διήμερη παράταση της προθεσμίας αυτής, παρά μόνο η μεροληπτική μέριμνα της ΕΠΣΗ να συμπεριλάβει στη διαδικασία εκπρόθεσμες κατά τα άλλα αιτήσεις.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Άλλο το Σπίτι μας, όπου κάνουμε ότι θέλουμε… και άλλο η ΕΠΣ Ηρακλείου η οποία είναι Νομικό Πρόσωπο, και ανήκει στην Κοινωνία του Νομού Ηρακλείου.

Μανόλης Καμάρης (Προπονητής ποδοσφαίρου – Δίπλωμα UEFΑ Β’