Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιστολή ΠΟΑ στην ΕΠΟ – Περιμένει άμεσα απαντήσεις

Επιστολή έστειλε ο ΠΟΑ στην ΕΠΟ με την οποία ζητάει άμεσα νομικά τεκμηριωμένες απαντήσεις. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Να προβιβασθεί στη Super League 2 ο Ηρακλής Λάρισας και ταυτόχρονα από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής να μην προβιβασθεί και να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα. Η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

 η απόφαση του Διαιτητικού αφορούσε κι άλλες ομάδες του 1ου ομίλου, καθώς εκτός από τον Πανδραμαϊκό κατά του Αγροτικού, είχε προσφύγει και ο Ορφέας Ξάνθης κατά των Εθνικού Σοχού, Άρη Αβάτου και Θερμαϊκού Θέρμης που επίσης δεν είχαν εγγραφεί στο Μητρώο στην αρχή της περσινής σεζόν.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή πήρε απόφαση να μην πέσει καμία ομάδα από τον 1ο όμιλο. Έτσι, Νέστος Χρυσούπολης, Αλέξανδρούπολη, Ορφέας Ξάνθης, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου και Αναγέννηση Πλαγιάς που υποβιβάστηκαν αγωνιστικά, θα παραμείνουν στην κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Ουσιαστικά, από τον 1ο όμιλο και λόγω της υπόθεσης Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού για το Μητρώο, δεν έχουμε ούτε προβιβασμό, αλλά ούτε και υποβιβασμό..

Αυτή η “παράξενη” απόφαση δημιούργησε έντονο εκνευρισμό αλλά και πολλά αναπάντητα προς το παρών ερωτήματα.

‘Έτσι ο ΠΟΑ αναγκάστηκε να στείλει επίσημη επιστολή στην ΕΠΟ και ζητάει απαντήσεις γιατί η απόφαση αυτή να ισχύσει μόνο στον πρώτο όμιλο και όχι και στον 7ο που υπάρχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. 

Μάλιστα στην επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ δεν ζητάει μια απλή απάντηση αλλά μια τεκμηριωμένη νομική  θέση από την διοργανώτρια αρχή βάση ποιας νομοθεσίας γίνεται αυτή η διάκριση από τον 1ο  στον 7ο Ομίλο.

Επιπλέον στην επιστολή ζητούν άμεση απάντηση από την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.