Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΠΟ: Στήριξη στην προσφυγή 4 σωματείων κατά του Νόμου Αυγενάκη για το Μητρώο

Προσφυγή κατά του νόμου για το Μητρώο έχουν κάνει τέσσερα σωματεία και η ΕΠΟ αποφάσισε να τη στηρίξει.

Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε η επίτιμη Αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ Διονυσία Μπιτζούνη, στην ομιλία της στη Γενική Συνέλευση.

Όμως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης αποκάλυψε ότι τέσσερα σωματεία έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για να εκπέσει ο Νόμος Αυγενάκη για το Μητρώο των Σωματείων.

 

«Δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα. Ένας Νόμος θεσπίζεται όταν υπάρχει μία ανάγκη. Αυτή την αναγκαιότητα δεν τη διάβασα σε αυτόν τον Νόμο. Από την πείρα μου τα τελευταία χρόνια δυστυχώς οι Νόμοι δεν έχουν αιτιολογικές εκθέσεις. Αιτιολογικές εκθέσεις είναι το γιατί φτιάχνω αυτόν τον Νόμο για το Μητρώο. Γιατί φτιάχτηκε. Ασχολήθηκα επιστημονικά όταν μου ετέθη το ερώτημα από την Εκτελεστική Επιτροπή.

 

Βρήκα απόφαση του Αρείου Πάγου που έλεγε πως με το άρθρο 12 – 1 του Συντάγματος κατοχυρώνεται το δικαίωμα και η ελευθερία της Συνενώσεως, οι φορείς του οποίου έχουν δικαίωμα συστάσεως με μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Από καμιά συνταγματική διάκριση δεν προκύπτει ότι απαιτείται η έκδοση ειδικού Νόμου. Οφείλατε να έχετε προσφύγει στα δικαστήρια να βγει αντισυνταγματική η απόφαση. Για να βγει αντισυνταγματικός ο Νόμος. Αυτή είναι η γνώμη μου», ανέφερε η Διονυσία Μπιτζούνη.

Η διοίκηση της ΕΠΟ πήρε το ΟΚ από τη Γενική Συνέλευση για να στηρίξει την προσφυγή τεσσάρων σωματείων κατά του Νόμου Αυγενάκη για το Μητρώο των Σωματείων. Μόνο ο Ολυμπιακός διαφώνησε με την απόφαση νομικής στήριξης της προσφυγής.

 

Η προσφυγή των τεσσάρων ομάδων έχει οριστεί να εκδικαστεί τον Νοέμβριο και ενώ τονίστηκε πως υπήρξε η σχετική στήριξη της νομικής ομάδας της ΕΠΟ. Συζητήθηκε επίσης και το ενδεχόμενο να γίνει προσφυγή της ΕΠΟ στο Συμβούλιο Επικρατείας για τον αθλητικό νόμο.