Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ηρόδοτος: Ενίσχυση στην άμυνα με Μουρτζάκη

Σε ακόμη μια μεταγραφική προσθήκη προχώρησε ο Ηρόδοτος την Παρασκευή κάνοντας γνωστή την απόκτηση του 24χρονου κεντρικού αμυντικού Αλέξανδρου Μουρτζάκη που πέρυσι είχε μια γεμάτη σεζόν με την Α.Ε.Κατσαμπά. 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Ηροδότου αναφέρει: 

“Ο ΠΑΣΑ Ηρόδοτος ανακοινώνει την απόκτηση του ικανού αμυντικού Aλέξανδρου Μουρτζάκη ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα mini ποδοσφαίρου. Αλέξανδρε Μουρτζάκη καλωσόρισες στην οικογένεια του Ηροδότου. Σου ευχόμαστε υγεία, καλή ποδοσφαιρική σεζόν και πολλές επιτυχίες με τα κυανόλευκα. Καλώς ήρθες στη Νέα Αλικαρνασσό Αλέξανδρε.”

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Αλέξανδρος Μουρτζάκης έχει σημαντικές παραστάσεις και εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχει πάρει μέρος σε δύο Παγκόσμια κύπελλα με την Εθνική ομάδα mini ποδοσφαίρου. Με την γαλανόλευκη κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα mini ποδοσφαίρου της Βουδαπέστης (ανάμεσα σε 32 χώρες), χάνοντας στα προημιτελικά από την υπερδύναμη Βραζιλία στα πέναλτι και την έκτη θέση στο Παγκόσμιο της Γερμανίας (μεταξύ 44 Εθνικών ομάδων) και έχοντας προπονητή τον Γιώργο Μπαστάκη.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή στις Ακαδημίες του ΟΦΗ αποτελώντας μέλος της Κ15 του συλλόγου. Έκανε πρωταθλητισμό για τρία χρόνια στον Ατρόμητο Πειραιά, έπαιξε και στον Μικρασιατικό το διάστημα που βρίσκονταν για σπουδές στην Αθήνα, ενώ έχει συνεργαστεί ξανά με τον Γιάννη Χατζησεβαστό στη Δαμάστα, στην παρθενική παρουσία του σωματείου στη Γ’ Εθνική. Γιάννη Χατζησεβαστό τον οποίο θα έχει προπονητή και στον Ηρόδοτο.

Έχει παίξει επίσης στον Ολυμπιακό Μαλεβιζίου, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η ΑΕ Κατσαμπά. Με τους “κιτρινόμαυρους” μέτρησε πέρυσι 27 συμμετοχές και τρία γκολ. Πριν αποκτηθεί από την ΑΕ Κατσαμπά συμμετείχε στην προετοιμασία του Αγίου Δημητρίου, παίρνοντας μέρος και σε φιλικά παιχνίδια. Είναι αριστεροπόδαρος, η φυσική του θέση είναι στόπερ αλλά μπορεί ν’ αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος. Γεννήθηκε το 1999 και έχει ύψος 1.84μ.