Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Γιουνάιτεντ θέλει να φτιάξει νέο «Όλντ Τράφορντ» 100.000 θέσεων!

Σύμφωνα με το «Athletic», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιδιώξει να κατασκευάσει ένα γήπεδο 100.000 θέσεων, και επεξεργάζεται σχέδια ώστε να μετακομίσει σε ένα νέο «Ολντ Τράφορντ».

Η κοινή ομάδα εργασίας που συστάθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να διερευνήσει τις επιλογές για το «Όλντ Τράφορντ» έχει αξιολογήσει την ανακαίνιση και το σενάριο ενός νέου γηπέδου χωρητικότητας 1000.000 ανθρώπων είναι μια ρεαλιστική επιλογή.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ προτιμά επίσης ένα γήπεδο που θα χτιστεί από την αρχή, αντί για ανακαίνιση, και η Γιουνάιτεντ πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει σε γη που ανήκει στον σύλλογο δίπλα στο σημερινό γήπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει στο «Όλντ Τράφορντ» κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής.

Η εναλλακτική λύση, η βελτίωση από κερκίδα σε κερκίδα, θα σήμαινε μείωση της χωρητικότητας σε διάφορα σημεία και πονοκέφαλο για το πώς θα στεγαστούν οι 51.000 κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας σε περίπτωση που ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων πέσει κάτω από αυτόν τον αριθμό.

Βέβαια υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κόστος, μια νέα κατασκευή αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ η ανακαίνιση είναι περίπου το μισό ποσό. Όμως η εργασία που γίνεται τώρα από την ειδική ομάδα, στην οποία προεδρεύει ο λόρδος Σεμπάστιαν Κόου και συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ, ο Γκάρι Νέβιλ και η Σάρα Τοντ, διευθύνουσα σύμβουλος του Συμβουλίου του Τράφορντ, επικεντρώνεται στην ακριβότερη επιλογή!

Η ομάδα εργασίας έχει συναντηθεί τέσσερις φορές, με την τελευταία να είναι την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Νέβιλ έθεσε το θέμα της… αρχιτεκτονικής του νέου «Όλντ Τράφορντ», με όλους να συναινούν ότι πρέπει να διατηρηθεί η κληρονομιά του γηπέδου που φιλοξενεί αγώνες της Γιουνάιτεντ εδώ και 114 χρόνια.

# gazzeta